• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Uw data via Hotspots wel veilig?

Status
Niet open voor verdere reacties.
T

Thf

Men kan (met voldoende kennis) hun modem/router dataverkeer afluisteren. Word dit bij mogelijk gebruikers van "hotspots" wel voldoende aangegeven. In andere woorden; het is bij voorbaat geen veilig omgeving?
Of mis ik iets? Is alle anoniem (leesbaar) data richting/via de (zgn aparte) hotspot beveiligd (wat alleen via een eigen geinstalleerd client zou kunnen)?

Grt.

p.s. gezet als commentaar op https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=431432 echter is het, hoop ik, een algemeen vraag..
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Natuurlijk is data veilig als je ervoor kiest. Als je via publieke netwerken verbind, moet je er altijd vanuit gaan dat het data-verkeer afgeluisterd kan worden. Dat heeft niet specifiek iets met Ziggo hotspots te maken.

Dus begin je al met alleen data te versturen via https verbindingen. Je mail programma stel je in op altijd versleuteld versturen etc. Ziggo raad al aan om op mobieltjes de versleutelde poorten voor uitgaande mail te gebruiken. Voor ingaande mail wordt het niet op hun site genoemd, maar daar kun je ook de poorten voor versleutelde mail gebruiken.

Maar nogmaals. Dit is niet specifiek voor Ziggo, maar geld altijd als je via publieke wifi verbind.
 
Men kan (met voldoende kennis) hun modem/router dataverkeer afluisteren.

Hoe? Op deze manier is het alleen maar FUD.

Als je denkt dat het verkeer onversleuteld wordt verzonden heb je het in ieder geval mis, er wordt gebruik gemaakt van WPA-Enterprise (Radius).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan