• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UTP probleem met router

René

Moderator
Berichten
9.881
Internet
  1. KPN
Ik heb een probleempje met de bekabeling.
Er ligt hier zo'n 10 meter UTP naar een andere PC, als ik die in de router stop dan gaat het link lampje niet branden. De UTP kabel heb ik zelf geknepen.
Het gekke is dat wanneer ik die kabel op een hubje aansluit het link lampje wel gaat branden.
Als ik een andere kant-en-klare UTP kabel (10 meter) verbind met de router gaat het link lampje wel branden.

Hoe kan dit? Is die router dan niet helemaal lekker, dat ie geen sterk genoeg signaal verstuurd ofzo.. Of is zo'n zelf gemaakt kabel gewoon niet goed (vreemd dat ie het wel met hub doet dan)
 
Crossed of Straight kabel ?

En als je zelf gewoon een beetje goed kijkt aan de bovenkant van die UTP stekker, dan kan je gewoon zien of draadje 1,2,3,6 goed verbinding maakt met de stekker. Dus je kijkt niet naar de ingang van de utp stekker, maar die andere kant... als je daar alle 8 de draadjes uit ziet komen (dus de binnenkern zie je tegen de achterkant gedrukt), dan weet je dat meestal de utp stekker wel goed is geknepen.
 
Remboooo zei:
Prop je um niet toevallig in het uplink gaatje van je hub? ::)
Laten we er even vanuit gaan dat ik dat goed heb gedaan ;D
ps: het is straight kabel
 
Hubje is 10 mbit, router is auto-sensing 10/100

Het probleem is natuurlijk opgelost door de kabel te vervangen, maar a) dat is veel werk, en b) ik wil graag weten wat er mis is.

Nog even voor de duidelijkheid:

netwerkkaart <--- zelfgemaakte UTP ---> hub = OK

netwerkkaart <--- zelfgemaakt UTP ---> router = GEEN LINK
(soms wel.. heel slecht)

netwerkkaart <--- standaard UTP ---> router = OK
 
kabelbreukje, of verkeerd geknepen misschien. Ik zou eerst proberen er 2 nieuwe stekkertjes aan te knijpen, en als dat nie werkt je kabel weggooien...
 
1. Nieuwe stekkers eraan knijpen
2. Zorgen dat je de goede volgorde gebruikt
3. Zorgen dat je een goede krimptang hebt
4. Kijk GOED na hoe de kabels erin zitten als deze dichtgeknepen is, ik kan met het blote oog gewoon zien of een utp stekker goed is geknepen of niet
5. Vervang of bekijk de gehele kabel als bovenstaande niet werkt, wellicht zit er ergens een breuk in of ligt de kabel in een te strakke hoek waardoor 1 vd draadjes raakt afgeknelt.
6. Koop een LAN-tester :)
 
nummertje 2 kun je wegstrepen, aangezien hij het af en toe wél doet
 
Het lijkt er wel op of de kabel niet 100 mbit compatibale is. Wat als je de netwrkkaart op de PC waar ie in zit op 10 mbit zet?
 
Terug
Bovenaan