usb stick niet groter dan 4gb

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Raffels

Klopt t dat de usb stick aangesloten op de USB-Poort niet groter dan 4gb mag zijn daar de speler dan problemen met de software kan krijgen?
Dit werd mij door Humax Klantenservice verteld maar kan daar niets van terugvinden in gebruikershandleiding....
 
FAT32 (standaard formatering van een stick) kan geen grotere bestanden aan dan 4GB. Je kan de stick opnieuw formateren in ext<2|3|4>, dan zijn (veel) grotere bestanden mogelijk. Of dat formateren in je 5200 kan weet ik niet (denk 't wel) dat kan een ander jouw vertellen.
 
Zoals Catatrofes je al hebt uitgelegd, dat dit wel kan, denk ik dat je de uitleg van Quantis verkeerd begrepen hebt.

Standaard formattering is vaak FAT32, dit kan geen grotere bestandsgroottes dan 4 GB aan.
Met de Humax PVR decoder die in hoge kwaliteit kan wegschrijven 1080i neemt voor een film bestand met nodige reclameblokken van zo'n 1½ uur ca. 16 GB, dit is ook afhankelijk van scenes, tekst, etc.
Daarom is een USB stick niet in FAT voor dit doel te gebruiken, anders is het voor foto of muziek bestanden die JPEG of MP3 zijn.
Na formattering in EXT3 (dat de Humax gebruikt) is e.a wel mogelijk, er zijn al 32 GB en 64 GB te koop.

Verhoudingsgewijs in prijs kan je beter een Externe HDD van 1 TB of 2 TB aanschaffen, hier kan je n.l. veel meer op kwijt (1024 GB is 1 TB).
Je moet er wel rekening mee houden, dat er alleen naar beide opslagruimten gecopieerd kan worden, dus niet rechtstreeks opnemen.

Wil je iets naar je PC copieeren en daarop afspelen, dan is er een veel goedkopere en makkelijkere manier met het gratis progje FileZilla-Client.
In meerdere Ziggo topics vindt je daar uitgebreid meer op terug te lezen.

Gerard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan