US Robotics werkt niet met Motorola kabelmodem?

B

bojoko

Na een storing met het LanCity kabelmodem is deze door een monteur van UPC vervangen door een Motorola kabelmodem. Echter, ik had een US Robotics USR808054 Wireless Turbo Access Point & Router op het LanCity modem staan, wat goed werkte. Nu er een Motorola kabelmodem op zit krijg ik de US Robotics router met geen mogelijkheid aan de praat, zodanig dat ie een IP-adres van de DHCP van Chello krijgt. Aanvankelijk lukte het ook niet 1 PC rechtstreeks op het Motorola kabelmodem te krijgen, maar met aanpassing van mijn netwerkkaart van auto detect naar 10 Mbps half duplex werkt het wel. In de US Robotics router kan ik geen verbindingssnelheid instellen. MAC adres enz. staat allemaal goed ingesteld. Wie heeft hier ervaring mee, of een oplossing?
 
Nogmaals: US Robotics met Motorola kabelmodem

Zo'n 2 weken geleden heb ik mijn probleem op dit forum gepost. Kennelijk herkent niemand dit probleem, aangezien er geen reakties op gekomen zijn. Inmiddels is de situatie verslechterd: ik kan nu zelfs niet meer naar de configuratiepagina van de router komen (192.168.123.354). Het resetten enz. heb ik natuurlijk al geprobeerd. Iemand in dit forum suggereerde dat zijn router als configuratiepagina het adres van de gateway had overgenomen. Ik ga dat alsnog proberen. Ook de mogelijkheid dat de adapter geen juiste spanning van 5 volt afgeeft ga ik nog meten. Ik baal hier allemaal wel erg van en denk erover een andere WLan Router aan te schaffen, hopelijk dan zonder dit soort problemen. Iemand een suggestie voor een degelijke uitvoering? In PCM van maart staat juist weer een test van 30 breedbandrouters, waar de Sweex Wireless Broadband Router 11g als 'beste product' en 'beste koop' uit de bus komt, maar het probleem met dergelijke tests is dat juist gebruikerservaringen (problemen ed) niet aan bod komen.
 
Zelfde router en zelfde modem en het werkt , koste wat zweet, tranen en whiskey ;D , maar het werkt
De router was niet meer te benaderen en te resetten, totdat ik er achter kwam dat het adres van mijn router het adres van mijn standaard gateway was. via een browser daar heen en toen kon ik alles weer verhelpen.
Probeer eens alles te releasen , daarna een flushdns , registerdns en dan een renew , zie ipconfig /?
had je hier ook al naar gekeken
https://www.usr.com/support/5410/54xx-du-ug/index.html

mzzl
 
Bedankt voor de tip, ik zal dat zeker nog een keer uitvoeren. Het is voor mij inmiddels een 2e apparaat: de eerste had allerlei kuren, verloor na zo'n 2 à 3 uur contact, moest ik weer aan- en uitdoen, enz. Om hopeloos van te worden! Is jouw situatie vergelijkbaar, namelijk: de router is verbonden met het nieuwe Motorola kabelmodem van Chello?
 
Mijn opstelling is modem ( motorola surfboard 4200E) naar de usrobotics USR808054 router roe , daaraan 1 lappert (wireless) en twee pc's via een utp kabel.
Wireless werkt prima en 1 pc ook , de andere heeft wat raars maar dat ligt aan de pc en niet aan de router.Open ik nog wel een keer een topic over als ik er iet uit kom.
Router was niet te resetten door het ingedrukt houden van het reset knopje ( paperclip) en stroom er op en er af , ook niet te benaderen tot met standaard adres 192.168.123.254 , maar na bestudering van ipconfig /all zag ik dat pc 1 de router zag via
DHCP SERVER , sorry niet via de gateway . Probeer dus in een browser het ip adres van dhcp server in te tikken om bij je router te komen.
 
Nogmaals bedankt voor je reaktie. Inmiddels is het zo, dat via de leverancier (Acesdirect) een supportmedewerker van US Robotics telefonisch contact met mij opgenomen heeft, waarna hij mij door een - totaal andere - reset procedure heeft geleid.
De reset moet zijn: router aan, 10 seconden resetknopje indrukken, terwijl dit knopje ingedrukt blijft, spanning 10 seconden van de router afhalen, nog steeds resetknopje ingedrukt houden, weer 10 seconden spanning op de router, daarna resetknopje loslaten. Hierna spanning wéér van de router afhalen, even wachten, en de spanning er weer op. Na deze procedure is de router daadwerkelijk geheel gereset en weer benaderbaar via 192.168.123.254.
Maar: mijn probleem is nog steeds hiermee niet opgelost! Het blijkt dat het erg lang duurt voordat de router zijn informatie van de DHCP van Chello krijgt/verwerkt. Dan is er pas feitelijk een verbinding met internet, maar een dan opgevraagde webpagina bouwt tergend langzaam (duurt écht minutenlang!) op. Als ik de PC rechtstreeks aansluit op het Motorola kabelmodem (Surfboard 5100E) gaat alles flitsend snel.
De supportmedewerker van US Robotics dacht dat het toch ergens met het Eurodocsis protocol te maken moest hebben, dat Chello nu overal wil gaan toepassen, om hiermee een hogere snelheid te bereiken. Of anders wellicht toch iets met het gekloonde MAC adres dat niet geaccepteerd wordt door het kabelmodem (of het systeem van Chello!).
 
Bedankt voor de complete reset procedure, had al meerdere paperclips versleten ;D
De router is zelf ook een DHCP engine, deelt namelijk ip adressen uit aan de aangesloten pc's
Als je wil kunnen we via msn wel even door de instellingen van de router heen lopen en van je pc. Heb ik ook gedaan met een vriend van me bij wie het wel werkte en het lag bij mij aan een verkeerde netwerkverbinding. Stuur maar een pm dan kunnen we het even doorlopen.
 
Terug
Bovenaan