US Robotics router

P

Panda

Ik heb een US Robotics 8000 router met printer server.
Er is wel contact tussen de router en 1 PC (de andere PC heb ik nog niet aangesloten, omdat ik eerst wil zien of ik met deze ene PC contact met internet kan krijgen). Via UPC heb ik het MAC-adres van mijn nieuwe netwerkkaart in de PC laten wijzigen (deze netwerkkaart is een Target ethernet combo card).
Ik kom wel in het configuratiemenu van de router. Wanneer ik de opdracht 'Ping 192.168.123.254 geef, krijg ik antwoord dat de communicatie goed is. Zodra ik internet op wil, lukt dat niet.
Heeft iemand een oplossing? Wat doe ik fout?
 
S

ster

Ik heb exact hetzelfde ik heb hem nu ook een dag en ik heb een netwerk als ik hem los gebruik. Maar zodra ik de kabel via de wan ingang laat komen dan heb ik geen verbinding. Ik kan wel via explorer naar de 192.. site om de instellingen goed te zetten en daar kan ik hem aardig releasen en rebooten. maar ikblijf met he probleem dat chello het macadres van mijn eigen ethernetkaart wil zien en niet die van de router.
Op de router zie ik wel mijn hele (3) netwerk, en dat werkt maar dan zonder internet.

wat doen wij fout??
 
B

Burt

Wat je moet doen is in het menu van je US robotics router het Mac adres veranderen in het adres van je ethernetkaart in je PC.
Dit kun je doen door in internet explorer 192.168. enz in te typen zodat je in het menu komt, daarna naar de toolbox te gaan en op Clone MAC te klikken. Je ziet dan na het saven dat je Mac adres van je router gelijk is aan je ethernet kaart. Daarna moet je internet vebinding hebben.
Ik hoop je hiermee wat verder te hebben geholpen.

=edit= verbeterd!
vork.gif
 
R

Rubke

dat probleem ken ik ook je moet inderdaad je mac adres klonen van je netwerk kaart naar de router als die dan in de router staat moet je de netwerk kaart in je pc vervangen anders gaat de router aan jou pc vragen om toestemming te krijgen op het net te komen en vica versa........
 
S

ster

Bedankt voor de suggesties ik zal deze morgenavond zeker proberen, ik moet er alweer vandoor.
mijn probleem is dat ik wel het adres gekloond heb maar dat ik inderdaad ook verbinding krijg maar geen dat. ik krijg wel de melding website gevonden maar verder gebeurt er niets. lijkt dus op dat probleem dat hij mijn (onboard) ethernetwerkkaart omtoestemming vraagt.
Als dat zo is, hoe los ik dat dan op??

Bij voorbaat dank voor alle suggesties....
 
B

Burt

Wat je kunt doen is als eerste de kabelmodem van UPC te resetten door de stekker er 20 seconden uit te trekken en er dan weer in te doen. Als je het MAC adres gekloont hebt van je router en dit hetzelfde adres als je netwerkkaart in je PC is geworden moet je deze daarna even resetten door ook de stekker van je router er even in en uit te halen en ook je PC even uit en dan weer aan doen....wat een gedoe......
Je moet ook even kijken bij de optie netwerk op je computer bij TCP/IP ethernetadapter,eigenschappen.... kiezen voor de optie.... IP adres automatisch verkrijgen....dit ip nummer krijg je namelijk automatisch van UPC door dus dat hoef je niet in te vullen...maar misschien wist je dat al.
Veel geluk
 
P

panda

Misschien zit er een firewall op zodat deze steeds toestemming vraagt om het internet op te gaan.
 
U

upchopper

[en hoe zit het dan met de laptop ???
ik heb n.l een pc op de router en nou moet er nog een laptop bij of nog een pc hoe gaat dit dan
ik heb ook de robotics .
 
Bovenaan