• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

US Robotics 8300 Internet delen werkt niet!

L

Luuc

Hallo,

bij een kennis van mij hebben ze het Chello Starter abbonnement. Ze willen graag met twee computers het Internet op, en daarom hebben ze een US Robotics 8300 router gekocht. Ik ben daar vanmiddag geweest om de hele boel te installeren, maar het is me niet gelukt. Ik heb in de router ingesteld dat hij het MAC-adres van de Chello Ethernetkaart moet klonen, etc., maar het werkt niet.

Weet iemand misschien of dit kan liggen aan het abbonnement of aan de router of iets dergelijks???

Mvg, Luuc
 
Ligt niet aan Chello, ligt niet aan router....mischien ligt het aan Luuc (grapje)

Wat zie je als je IPCONFIG /ALL start in een DOS-box?
 
Begrijp ik goed dat de router het MAC adres niet wil klonen? Heb je misschien op het moment van klonen meer dan alleen de PC met de netwerkkaart die bij chello geregistreerd staat aangesloten? Die PC kan trouwens het beste op LAN-poort 1 van de router hangen.

Groeten.
 
Ik ben nu tot de conclusie gekomen dat de router kapot is. Ik ben die avond nog even teruggegaan, omdat ik het er niet bij kon laten zitten :), en toen reageerde de router helemaal nergens meer op. Alleen de DHCPs gaf hij nog uit, maar zelfs pingen ging niet. Ik heb nu gezegd dat ze een keertje de router om moesten ruilen en dan ga ik het gewoon nog een keer proberen.

Verdere vorderingen zal ik posten,

Luuc
 
Het werkt!

:D :D Hehe, eindelijk werkt het. Ik was ermee bezig en ik kon maar niet in de (inmiddels omgeruilde) router komen. Bleek dat in de instellingen van Internet Explorer nog een vinkje stond voor de proxyserver. Dat uitgezet en ja hoor, ik kon er zo in. De hele boel ingesteld en klaar. Weer een paar mensen gelukkig gemaakt :).

Luuc
 
Leuk om dat te vernemen Luuc!

Het gebeurt met enige regelmaat (veel te vaak) dat er een topic wordt geopend, een probleem voorgelegd, vele reacties en even zoveel denkwerk van medeforumleden Waarna er plotseling nooit meer wat wordt vernomen van de topicstarter.... En echt niet alleen op dit forum.

Misschien heb ik mij er ook wel eens aan bezondigd maar ik probeer altijd even te melden dat het is opgelost en vooral hoe.

Groeten
 
Re: Het werkt!

Luuc zei:
:D :D Hehe, eindelijk werkt het. Ik was ermee bezig en ik kon maar niet in de (inmiddels omgeruilde) router komen. Bleek dat in de instellingen van Internet Explorer nog een vinkje stond voor de proxyserver. Dat uitgezet en ja hoor, ik kon er zo in. De hele boel ingesteld en klaar. Weer een paar mensen gelukkig gemaakt :).

Luuc

Mooi :) kamaraad heeft ook chello starter en wist niet of een router zou gaan werken om het internet te delen, maar ik lees hier dat het werkt :) Mooi :)
 
Re: Het werkt!

gateway zei:
Mooi :) kamaraad heeft ook chello starter en wist niet of een router zou gaan werken om het internet te delen, maar ik lees hier dat het werkt :) Mooi :)
Al zou je het goedkoopste traagste abbo nog aan een router hangen dan werkt het. ;)

Poewha wel oud topic zeg. ;D
 
Terug
Bovenaan