• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Urgent vraagje

  • Onderwerp starter lexieimmersuitdebasis
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
L

lexieimmersuitdebasis

Hallo,

Ik heb een vraag waar hopelijk iemand hier me kan uitleggen over het hoe en wat. Ik heb gemerkt dat bijna, of misschien wel AL mijn uitgaand internetverkeer gaat via een prive ip adres (10.178.48.1). Bij een " traceroute" naar een willekeurige site is het eerste ip adres na mn eigen die van 10.178.48.1. Ik ben geen pc expert, verre van dat zelfs, maar dat is toch een prive adres ? Die kunnen toch niet gebruikt worden op het Internet ?

Ik zou het erg waarderen als iemand mij dit kan uitleggen.

Mvg

Patrick
 
Voor de communicatie tussen modem en CMTS worden privéadressen uit de reeks 10.0.0.0/8 gebruikt. De interface op het CMTS heeft ook nog een gewoon publiek adres, namelijk die in je router terugvindt als gateway. Het is aan de software op het CMTS om te bepalen welke van de aan de interface gebonden adressen als source te gebruiken bij een TTL exceeded, er is geen vereiste dat dit een publiek adres is.
 
Aha, ik begrijp het, hartstikke bedankt voor de uitleg. Het is gewoon Ziggo dus..en aangezien de communicatie tussen de modem en het CMTS geen internet is is het dus geen probleem om prive ip's te gebruiken. Als ik het goed heb begrepen. Nogmaals bedankt !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan