• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

upload / download en andersom

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bmw171

Hallo Forum leden,

de laatste tijd heeft iedereen het er wel over gehad de upload snelheid.
Ziggo heeft hem voor het alles in een extra op 15mbit liggen.
Voor veel is dit meer dan genoeg voor anderen zouden ze het graag net zo hoog zien als de download net als bij glasvezel.

Waarom is het niet mogelijk voor ziggo om te kijken wat jij als klant gebruikt.

( voorbeeld )

abbonoment alles in een extra 150mbit download 15 mbit upload.

Iemand die veel download en niet of nauwlijks upload krijg dan 165mbit download en 0 upload.

Maar op het moment dat hij upload gaat de download snelheid naar de upload dus 165mbit upload.

dit zou lijkt mij mogelijk moeten zijn met de techniek van tegenwoordig en iedereen heeft wat hij of zij nodig heeft op dat moment.
 
Met de techniek van tegenwoordig heb je die 15 mb upload nodig als je 150 mb wilt downloaden (request up, response down).
 
Ok dat had ik over het hoofd gezien dan kan de upload standaard 5mbit zijn en zodra je meer vraagt of nodig bent gaat het van de download af en andersom ook.
 
Ik denk dat het voor Ziggo misschien te duur en is teveel gedoe om voor elke individueel abonnement dat te gaan regelen.

Ze bieden nu al standaard 3 snelheden aan, en volgens de meerderheid ermee tevreden.
 
Docsis is een asymmetrisch protocol, dus de upload en de download kanalen zijn strikt gescheiden en werken in andere frequentie banden, en de maximale snelheden verschillen ook tussen upload en download. Dus wat je wilt is niet zomaar mogelijk.
 
ziggo is een loserbedrijf
ze kunnen alleen afknijpen

te stom om een 1:1 internet aan te bieden

kies voor glasvezel, kies voor de toekomst
:frons:
 
Docsis is een asymmetrisch protocol, dus de upload en de download kanalen zijn strikt gescheiden en werken in andere frequentie banden, en de maximale snelheden verschillen ook tussen upload en download.
Klopt allemaal.
Dus wat je wilt is niet zomaar mogelijk.
En toch een foute conclusie.

De maximale snelheden verschillen, maar zijn in theorie onbeperkt (als er maar genoeg channels voor gebruikt worden.) Als je voor de upload meer channels reserveert dan voor download is er geen reden dat je niet symmetrisch zou kunnen aanbieden.

En dat gebeurt in de praktijk ook. In Harderwijk kan je via kabel kiezen uit meerdere internetproviders, en Solcon levert daar 100/100. In Veendam kan je alleen maar symmetrisch internet krijgen via de kabel. (Alle abonnementen dus symmetrisch, tot 100 Mb) Aardig is om te zien of dat ook werkelijk gebruikt wordt. De verhouding is tijdens daluren ongeveer 1:1, en in piekuren ongeveer 1:3. Niet echt de 1:10 verhouding waarvan sommigen beweren dat "de gemiddelde gebruiker" daaraan genoeg heeft.
 
Zowel in Harderwijk als Veendam was dat redelijk experimenteel en zijn er flinke investeringen aan voorafgegaan.
 
Beste Nickolette,

Als je eerst eens geprobeerd had om wat te weten te komen over de technische opzet van de Docsis protocollen die gebruikt worden door kabel providers, dan zou je er echter gekomen zijn dat die gebaseerd zijn op asymmetrische snelheden, dus een hogere download en een lager upload snelheid. Dan kan Ziggo dus helemaal geen 1:1 aanbieden.

Dus jij bent de looser die te stom is om te begrijpen hoe de technologie werkt, om jouw eigen terminologie te gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan