• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Upload AAN.. Download TRAAG

©

©TR4$H3R©

Hey mensen, ik heb een vraagje...

Wanneer ik een upload aan heb staan, die max. speed gaat (14,5KB/sec)
dan gaat mijn download stream DRASTISCH omlaag.
Normaal download ik op 120KB/sec van mijn snelle privé FTP sites, maar wanneer ik een upload aan heb staan van slechts 14,5KB/sec dan gaat m'n download ver omlaag naar 10KB/sec.

Mijn vraag dus.. heeft upload stream nou bij iedereen zo'n dramatisch effect op download stream. Ik meen me te herinneren (weet 't niet zeker) dat ik hier vroeger nooit last van had.

Is hier niks wat ik aan kan doen ofzo? Minder upload packets instellen ofzo in m'n reg zodat ik meer bandwith available heb voor download??
Ik hoop snel een oplossing te horen.
Want ik kan tegenwoordig gewoon nooit meer uploaden/downloaden tegelijkertijd, tenzij ik deze allebei op +- 12KB/sec wil laten pompen :(

peace out
 
https://chelloo.nl/tips/updownload.html
sleepey.gif
sleepey.gif
sleepey.gif
sleepey.gif
sleepey.gif
sleepey.gif

ff zoeken, en je komt ver
hypocrite.gif
(ownee, zoeken is tegenwoordig een BEROEP
yawnee.gif
shutup.gif
)
 
Klopt als een bus.
Als je een download aan hebt staan wordt er in het TCP/IP protocol verschillende checks uitgevoerd om te controleren of alles wel goed aan komt bij de client (dit is upload verkeer). Als je nu dmv een upload een groot gedeelte van deze bandbreedte insnoep, kunnen deze checks ook niet meer goed terecht bij de client. Dit veroorzaakt dus je download beperking.

Als je dit op wil lossen moet je in je ftp (upload) proggie een max aangeven, bijv. van 8kb ofzo. Is je upload wel een stukje langzamer (33%) maar je download blijft hoger !

hope it helps.

n0m0r3
 
Okee thnx voor de tip n0m0r3..

Heb het nu zo geregeld, heb in m'n ftp client een cap gzet op m'n max. upstream bandwith van 14KB/sec, naar 7KB/sec. De helft dus.

Nu blaast m'n ftp download op een nette 110KB/sec 8)
peace out
 
Terug
Bovenaan