• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Update ziggo internetbeveiliging

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

carbo

Ik kreeg vandaag een melding dat er een nieuwe update was voor Ziggo internetbeveiliging. (ik ben uitgebreid beveiligd door F-secure. Omdat onderaan stond vermeld dat de uitgever F-secure was heb ik de update uitgevoerd. De icoon was echter een geel schildje met een + teken. Het icoon van F-secure was daarna daar ook in gewijzigd. Omdat F-secure normaal automatisch updates uitvoerd en ik het niet helemaal vertrouwde heb ik een systeemherstel uitgevoerd waardoor het weer goed staat. Was het inderdaad een valse melding of wel een melding van F-secure/ziggo?
 
Niets aan de hand. Dit is een officiele update van F-secure. Inderdaad is v.w.b. het pictograam het e.e.a. veranderd. Eigenlijk is het geen update maar er wordt een nieuw antivirus programma geinstalleerd.
Bij mij is het al zonder problemen geinstalleerd.
 
Even een vraag als buitenstaander: Heeft zo'n Ziggo/f-secure beveiliging nu ook nog voordelen boven een externe beveiliging zoals een internetsecurity van BitDefender, Kaspersky of NOD32 ?
 
Het is geen toegevoegde waarde door de vele gratis antivirus, spyware en adware programmas die hetzelfde doen!
Beetje overkill dus en zonde van je geld.
Goede gratis programmas zijn o.a avast(virus scanner), spybot en destroy(anti spyware)
Er zijn ongetwijffeld meerdere gratis programmas maar dit zin zo.n beetje de bekendste.
Een firewall heb je niet nodig, deze zit standaard al in je modem cq router ingebakken.
Ook in windows zit een firewall die zij werk goed doet.
Wat de awards betreft die fsecure heeft mogen ontvangen kan ik duidelijk in zijn, elk jaar is er wel een andere virus scanner het beste, en dat is maar van zeer korte duur, morgen is de andere weer net iets beter, een moment opname dus.
 
spotnet

Vandaag na updaten internetbeveiliging F-Secure is het niet meer mogelijk een spot in spotnet te openen. Dit probleem schijnt bij meer gebruikers voor te komen. Updaten van spots kan nog wel, maar klik je op een spot, dan blijft hij continue in de wacht staan en blokkeert het programma.
 
:applause:Klik op het pictogram van het nieuwe antivirusprogramma van F-secure en ga via basis naar "Scannen" -"Scaninstellingen wijzigen" Klik op "firewall" en haal het vinkje weg bij "Niet toestaan dat toepassingen enz....... Je zult zien dat Spotnet nu wel werkt.
 
`Dat heb ik reeds geprobeerd, maar dit leverde, althans bij mij, geen verbetering op. Posts binnenhalen gaat prima, maar posts openen is niet mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan