• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Update Ubee

Status
Niet open voor verdere reacties.

Jan B.

Forum Gebruiker
Berichten
108
Door toeval kwam ik er vandaag achter dat mijn modem/router een update heeft naar 9.9.5005 Is er iemand die weet wat de veranderingen zijn.
 
ik zie een aantal nieuwe wifi opties; interference level en scan wireless AP's. ook zie ik de optie MTA status... volgens mij is dat alles
 
volgens mij is dat alles
Heb je wel goed gekeken? Het is een volledige remake. Er zit nu een telefoon tab tussen. Mac PassThrough is volgens mij verwijderd. Ik zie dan je nu poorten kunt hernummeren tijdens forwarden. Heel veel opties op de firewall pagina zijn verwijderd. Ook heel veel nieuwe opties bij Gateway. etc.

scan wireless AP's.
Wat moet deze eigenlijk optie eigenlijk. Ik zie maar één ander access point na een scan. En de naam van dat access point is leeg. Via het MAC adres kon ik zien dat het een van mijn twee airports was die op kanaal 11 uitzend. De andere die op kanaal 1 uitzend en ter plekke een sterker signaal geeft, stond er niet tussen. Ook de zwakke zenders van de buren stonden en niet tussen. Maar dat kan opzet zijn dat zwakke weggelaten worden en alleen die opgesomd worden die storing kunnen geven. Maar nu krijg ik ten onrechte het gevoel dat alleen kanaal 11 bezet is en het kanaal 1 (van mijn andere airport) nog volledig vrij is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het lukt me niet meer om mijn Ubee EVW3200 via http://192.168.178.1/ te bereiken, ook na reset via het knopje ! Ik kan dus het configuratiescherm niet benaderen. Wat zou er aan de hand zijn. Op ipconfig/all staat als standaardgateway nog wel 192.168.178.1
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Andere browsers vertonen hetzelfde euvel, maar ik ben er inmiddels achtergekomen, dat de nieuwste versie van Kaspersky Internet Security (13.01.1490 b) de boosdoener is. Hoe ik dit kan verhelpen, weet ik nog niet, ik heb al verschillende instellingen binnen KIS 2013 uitgeprobeerd, maar die helpen niet. Inmiddels heb ik ook op het Kaspersky Lab forum de vraag gesteld.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Heb dit al 2x meegemaakt dat ik niet bij de routerconfig. kon komen,
En wel met NOD32 en Trend.

Kaspersky geen ervaring mee maar bij NOD32 was het de oplossing om een uitzondering te maken in de instelling van het blokkeren van HTML pages.

Dus de IP van mijn router invullen was de oplossing.
 
Tot nu toe geen resultaat, ook niet op het Kaspersky Lab forum. Ik heb support van Kaspersky maar ingeseind, volgens mij is het een bug, want met KIS 2012 kon ik wel mijn modem bereiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan