• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Update HumaxiHDR-5200

Status
Niet open voor verdere reacties.

hervol

Forum Gebruiker
Berichten
8
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Bij het aan zetten van de Humax krijg ik in beeld dat er een update is. Wanneer ik wil updaten krijg ik in beeld : "Tuning to Transport stream "
en een witte balk te zien . Na twee minuten ERROR 0X80030038.
Wie heeft hier meer last van ??

Herman
 
Bij het aan zetten van de Humax krijg ik in beeld dat er een update is. Wanneer ik wil updaten krijg ik in beeld : "Tuning to Transport stream "
en een witte balk te zien . Na twee minuten ERROR 0X80030038.
Wie heeft hier meer last van ??

Herman
Oplossing 1:
Dit komt vaker voor, en in sommige gevallen lukt het als je de decoder rechtstreeks aansluit op de huisaansluiting (AOP) maar ook komt het voor dat de decoder even naar Humax moet.

Sluit de decoder dus even met een zeer goede, zo kort mogelijke kabel aan op de huisaansluiting, zonder tussenkomst van ook maar een enkel apparaat.
Controleer dan eerst de waarden zoals sterkte, kwaliteit en BER en ga pas downloaden als deze waarden goed zijn bij wat verschillende zenders.

De sterkte dient minimaal 40% te zijn, de kwaliteit 100% en de BER moet 0 blijven. Ga niet updaten als dit niet in orde is.
Oplossing 2:
Vanavond ook geprobeerd de firmware te updaten van mijn Humax iHDR5200C.
Kreeg ook de foutmelding 0x800300 na 2 minuten.
Ziggo gebeld en probleem voorgelegd maar daar wisten ze van niks.
Hun voorstel alle kabels eruit en spanning eraf en dan weer alles aansluiten en opstarten.
Blijkt niet te werken.
Mijn oplossing Ziggo kaart eruit en andere kaart plaatsen en de update werkt.
Na de update oude kaart erin en alles ok.
 
Ik heb hetzelfde issue. Door zowel ziggo als humax van het kastje naar de muur gestuurd. De decoder is door humax "gerepareerd", maar had daarna nog steeds hetzelfde probleem.

Signaal en kwaliteit zijn goed. Andere decoders, van hetzelfde type, kan ik hier wel updaten. Mijn eigen decoder lukt niet, ook niet op andere adressen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Updaten misslukt

Heb het ook met een andere kaart geprobeerd , maar dit lukte niet .
Het volgende staat bij mij in beeld :
Loader data :
Man code 15 ; HW ver 49 ; Sig ver 89:0:24 ; Load ver 24 ; Variant 33113 ;Loader 3.1 .
Als Ik de tv met humax opstart geeft hij aan dat ik versie 3.1 heb ??
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Humax iHDR 5200 decoder

Vanmorgen Ziggo gebeld en daar was het niet bekend. De Humax rechtstreeks op de kabel aangesloten , hielp ook niet . Nu wordt hij omgeruild voor een Humax of Samsung , daar ik nog garantie heb .Eerst had ik een man aan de telefoon en dat ging prima .Duidelijke aanwijzingen etc etc. Toen moest ik met een rechtstreekse kabel proberen en terug bellen. Hij beloofde als het nog niet werkte dat de Humax omgeruild zou worden . Dus geprobeerd zonder resultaat. Terug gebeld en kreeg ik een dame aan de lijn . Die begon een hoop moeilijk te doen , ik moest hem terug sturen , dan werd hij gerepareerd . Ik nee mij is toegezegd dat ik een nieuwe krijg en deze gelijk retour kan sturen . Ja Ja dit hoorde niet .Ik zei als het allemaal zo moeilijk gaat stap ik over naar KPN . Toen was het komt goed ik zet er wel spoed bij.!!! Hier wordt je niet vrolijk van . Dus nu maar afwachten wat er gaat gebeuren.

Herman :x:x:cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan