• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC, wij willen zelf zenders sorteren!

René

Moderator
Berichten
9.877
Internet
  1. KPN
De petitie : UPC, wij willen zelf zenders sorteren!

update 7-dec-2010: Zeer binnenkort (als alles mee zit volgende week) overhandigen wij deze petitie aan UPC en gaan wij het gesprek aan. Dit gaan we doen names Chelloo.nl en kabelbelangenvereniging COAX. Inmiddels heeft UPC al wat uitspraken gedaan waar we echt helemaal niets mee kunnen. Indien je nog geen handtekening hebt gezet, doe dat dan alsnog. Hoe meer hoe beter! 8000+ handtekening kan en mag UPC gewoon niet negeren.

update 5-12-2010: Om 15:20 was het doel van 5.000 ondertekening gehaald! Dit doel was eerder al bijgesteld van 1.000 naar 5.000.
We willen nu alvast alle ondertekenaars bedanken voor dit succes. Ook mijn waardering voor sites als tweakers.net, coax.nl en nu.nl die het bericht hebben geplaatst. Dit heeft enorm geholpen. Om dan nog maar te zwijgen over de twitteraars, een waar sneeuwbal effect waarbij ik ook nog bekende nederlanders voorbij heb zien komen. Op naar de 10.000 dan maar :oZenders sorteren, het lijkt zo normaal maar niet bij digitale televisie van UPC.
Sinds jaar en dag klagen digitale televisie kijkers van UPC over het ontbreken van een eenvoudige sorteer functie van de digitale zenders. Tegenwoordig kan elk apparaat wel zenders sorteren: Televisies, dtv decoders van bijvoorbeeld Ziggo, satelliet ontvangers en zelf de oudste video recorders kunnen dit. De digitale televisie decoders van UPC, die je niet zelf mag uit zoeken, kunnen dit dus niet.

Vrijwel iedereen die we hebben gesproken is het er over eens. Het is raar en bijzonder lastig dat je niet zelf de zender indeling mag bepalen. Dit blijkt ook uit de diverse polls die we afgelopen jaren hebben gehouden. Keer op keer komt het zelf sorteren van zenders als nummer 1 uit de lijst van meest gewilde features. Uiteindelijk leg je je er bij neer en zoek je alternatieven zoals een speciale afstandsbediening (Harmony One), maar het blijft onbegrijpelijk. We weten zeker dat zo'n sorteerfunctie de adoptie van digitale televisie zou bevorderen.

Favorieten functie

Er is wel een favorieten functie waarbij je een lijst kunt samenstellen met zenders, maar je kunt ze niet zelf sorteren. Op zich is dit best een handige functie ware het niet dat deze functie al jaren lang niet goed werkt. Na een firmware update werd bijvoorbeeld de favorietenstand niet meer onthouden. UPC beloofde dit in een volgende release op te lossen, maar tot op heden werkt dit niet goed. Daarnaast weten veel mensen niet van het bestaan van deze functie omdat het erg ingewikkeld is gemaakt.

Wat zegt UPC?

Ruim 4 jaar geleden beloofde woordvoerder Ronald van der Aart naar aanleiding van een op Chelloo.nl gehouden poll dat de sorteer mogelijkheid in een volgende (!) firmware zou zitten. Helaas hebben we daar nooit meer iets van vernomen. In 2009 hielden we nogmaals een vergelijkbare poll met hetzelfde resultaat. Ook zijn er enige tijd geleden forumleden van Chelloo.nl op bezoek geweest bij UPC waarbij men het verbeteren van de favorietenfunctie heeft aangekaart. Ook toen zijn er bepaalde toezeggingen gedaan waar verder niets is uitgekomen.

Waarom implementeert UPC geen sorteerfunctie?

Wij hebben geen idee, maar wel een vermoeden. Waarschijnlijk betalen bepaalde content aanbieders voor een 'lager nummer' in de ranglijst. Het zou dan dus gaan om commerciële belangen. UPC woordvoerder Ronald Sutmuller bestrijd dat echter.
Diverse keren is er namens Chelloo.nl aan UPC gevraagd waar de sorteerfunctie blijft. Antwoorden varieerden van 'ik weet op dit moment de status niet' tot 'het staat op onze to-do lijst, maar we weten niet wanneer'.
We hebben al een aantal keren gehoord dat UPC op dit moment de hoogste prioriteit geeft aan het oplossen van bugs. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, maar kom op, we hebben het hier over basis functionaliteit. Het kan toch niet zo zijn dat de meest gewilde feature naar 4 jaar nog steeds niet is geïmplementeerd? Bugs moeten worden opgelost, maar dit mag nieuwe ontwikkelingen niet in de weg staan.
Onlangs werd er overigens de nieuwe feature 'kijkers tips' toegevoegd. Iets waar wij nog nooit iemand om hebben horen vragen of waar iemand blij van word. Kennelijk heeft men daar wel tijd voor.

Wat kunnen wij hier als community nou nog aan doen?
Vanuit Chelloo.nl hebben we een grote online petitie opgezet.
Hopelijk willen alle bezoekers van Chelloo.nl hier aan mee werken en deze petitie zoveel mogelijk aandacht geven (bv. door blogs / facebook / twitter / media / etc..)
Zodra we genoeg 'handtekeningen' hebben zullen we deze petitie aan UPC overdragen.

De petitie : UPC, wij willen zelf zenders sorteren!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ingevuld, ondertekend, op Facebook gezet en op Twitter gezet, met verzoek tot retweeten er bij.

Goed initiatief!
 
Aantal jaren geleden, toen digitale tv nog onder de naam van Mr Zap werd geleverd was het wel mogelijk om zelf de zenders in een eigen gewenste volgorde te plaatsen. Ik hoop nog steeds dat UPC deze functie met hun technisch hoogstaande digitale netwerk weer herontdekt. Ben bang van niet......... = mogelijk te klantvriendelijk
 
Wacht maar tot Youp van 't Hek deze petitie invult, dan gaat het gebeuren! :laugh:
 
het zou tijd worden dat dat kan want dan kunnen we nog beter genieten van hdtv dan kunnen we de favo lijst beginnen op 71
 
Natuurlijk heb ik de petitie ondertekend! Het is van de zotte dat deze meest simpele basisfunctionaliteit nog altijd niet beschikbaar is bij UPC! Maar het meest ergelijke vind ik nog wel dat wij al bijna 5 jaar aan het lijntje gehouden worden. Dus UPC, doe hier nou eens wat mee en luister naar je klanten!
 
Ik vermoed dat er in de directie en bestuur van UPC veel babyboomers zitten.
U kent ze wel, die PvdA'ers van een jaar of 55 of wat ouder...

Het credo van deze mensen is: "Wij bepalen wel wat goed voor u is..."

P.S. Ik heb de petitie ook ondertekend.
 
René,

ik ben zelf een tegenstander van spam en heb jullie er ook nog nooit op kunnen betrappen, geen forummededelingen, acties, etcetera.

Zouden jullie ten bate van dit "goede doel" toch niet één keer een uitzondering kunnen maken en een mailing uit sturen naar de leden om ze te mobiliseren voor deze petitie?
 
Er staat al iets in de planning ;)
 
Terug
Bovenaan