• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC & Viacess

I

ijzerwerf

Momenteel maakt UPC gebruikt van Viacess als codering voor UPC Digital. Concurrent Essent is onlangs van Viaccess overgestapt naar IRDETO 2.

IK vraag mij of op UPC op korte termijn ook van plan is om te overstappen op IRDETO 2. Of zal het (gehackte) Viaccess systeem gehandhaafd blijven ?
 
Wat is het verschil tussen Viacess en IRDETO 2.????
 
Zowel Viaccess al IRDETO 2 zijn coderingstechnieken om een DVB stream te encrypten. Het decrypten van een DVB stream gebeurt in een set top box welke deze codering kan decrypten. De keys om een DVB stream te decrypten staan op een smart card.

Aangezien Viaccess al lang gehackt is kan ik mij voorstellen dat UPC haast maakt net als Essent op over te stappen naar IRDETO 2 (is nog niet gehackt)
 
UPC Digital maakt geen gebruik van smart cards... ;D .ik weet niet wat er dan te hacken valt?
 
In het voormalige Eneco gebied maakt UPC Digital wel degelijk gebruik van smart cards (Mr.Zap).

Voor UPC Digital krijg je een Sagem STC met een Mr.Zap smart card.

Er dus wel degelijk wat te hacken, Sterker nog ... :-X
 
ijzerwerf zei:
In het voormalige Eneco gebied maakt UPC Digital wel degelijk gebruik van smart cards (Mr.Zap).

Voor UPC Digital krijg je een Sagem STC met een Mr.Zap smart card.

Er dus wel degelijk wat te hacken, Sterker nog ...  :-X

Jij hebt het over de overnamegebieden die UPC nu heeft....Vandaar...

Want in de "eigen gebieden" van UPC nu , is het de Motorola decoder die ze gebruiken, zonder smart card.... valt niks te hacken meer..... ;D
 
Klopt idd, de Motorola STC gebruikt geen smartcards. Je kan echter wel een Sagem STC gebruiken in Amsterdam en overige UPC gebieden en je aanmelden op het netwerk
 
Sagem oftewel Mr Zap is in een aantal gebieden via UPC te ontvangen. Maar zeer zeker van NIET in de regio Amsterdam en omstreken. In Amsterdam en omstreken gebruikte men voorheen Philips....Momenteel maakt de (motorola)decoder een rechtstreekse (stream)verbinding naar een server waarin hard is ingesteld welke zenders je mag bekijken.Door middel van inloggevens en mac-adres wordt dit geverifieerd. Ijzerwerf, wat is dan de Netwerkcode, Frequentie, etc als het volgens jou zou moeten werken??????
 
Frequentie: 306,25
Netwerknummer: 2222
Symbol Rate: 68750
Modulatie: 64

Geloof me, met een Mr. Zap smartcard en een Sagem STC kan je je wel degelijk aanmelden op het UPC netwerk. Het maakt totaal niet uit waar (Amsterdam, Leeuwarden).
 
Terug
Bovenaan