• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC telefonie opzeggen: Wat te doen met witte kast?

S

Spokje

Hallo,

Ik ben van plan om binnenkort over te stappen naar demon internet. Ik zit nu op chello kabel dus, en we bellen ook via UPC.

Het chello opzeggen is me op zich duidelijk, het probleem zit hem alleen in het bellen, want we hebben zo'n kast beneden aan de muur hangen (wit ding, ongeveer 30x30cm) die alles hier regelt (telefonie en tv). Als ik demon aanvraag moet ik dus UPC telefonie opzeggen.

Maar nu loop ik hier dus tegenaan:

In de voorwaarden van Demon internet staat het volgende van wat heb je nodig:

-Geen 'meervoudige' telefoonaansluiting (met een groepsnummer of doorkiesnummer)
-De lijn loopt niet via een interne telefooncentraleIk machtig dus straks KPN om mijn upc telefonie op te zeggen en het nummer over te zetten naar KPN (als dit mogelijk is, dat machtigen).
Maar ik snap eigenlijk nix van dat witte ding, wat het precies doet enzo. Alle kabels gaan erin. Van alle telefoons in huis en ook de tv kabel etc. Dus hij zal alles wel via de kabel sturen, maar wat doet het ding nou precies? Zit hij ook aangesloten op de gewone telefoonlijn? (die er als het goed is nog gewoon ligt van KPN)

Als ik UPC telefonie opzeg. Wordt dit ding dan automatisch weggehaald, of moet ik hem zelf weghalen. Of mag ik hem laten zitten?
Ik heb straks nl. geen zin om als die gast van demon internet hier de boel aan komt sluiten voor adsl dat het dan niet kan omdat dat witte kastje in de weg zit ofzo.

Is er toevallig hier op het forum iemand die hetzelfde als mij heeft gedaan? Dus overstappen van UPC telefonie naar adsl en dus weer gewoon bellen via KPN?

Het zou fijn zijn als iemand me hier wat meer over kan vertellen, want zelf kom ik er niet uit :)

Alvast hartelijk dank,
Spokje
 
Ok staat er een naam op et kassie? Zoek ook gelijk even waar de telefoonlijn het huis binnenkomt, daar moet het modem iig aangesloten worden.
 
Je moet KPN machtigen om UPC Telefonie op te zeggen (je kunt dat ook zelf, maar dan is nummerportering niet mogelijk). Als je 1 jaar of langer UPC Telefonie hebt, kun je de volgende maand al bellen met KPN. Dat witte kastje is het telefoniemodem, en het schijnt vrij prijzig te zijn. Dat modempje wordt kosteloos opgehaald door UPC.

Hoi Spokje, ben je op GoT niet voldoende geïnformeerd? :P
 
ik heb ook chello en telefoon en tv via upc maar bij mij zit voor die witte kast een splitter (lnb splitter). Voor die witte kast wordt het signaal voor internet al opgevangen, dus de kast gewoon verwijderd worden. TV kan voor de witte kast ook al afgetakt worden.
Internet is overgens iets sneller als je het aftakt voor de witte telefoonkast, en tv beelden worden iets helderder.
Probeer dus eerst eens splitters te plaatsen.
 
Ok thx, en zou ik die kast weg moeten halen voordat demon langs komt of maakt dat voor de installatie niet uit?[offtopic]de kpn aansluiting die je hebt is toch net zoals een normale aansluiting geschikt voor bedrijven als Tele2 etc?[/offtopic]
 
Spokje zei:
Ok thx, en zou ik die kast weg moeten halen voordat demon langs komt of maakt dat voor de installatie niet uit?[offtopic]de kpn aansluiting die je hebt is toch net zoals een normale aansluiting geschikt voor bedrijven als tele2 etc?[/offtopic]

Het snelste is , zelf die telefoonmodem (coax-> tel lijn) van upc verwijderen. Je haalt heel simpel de coax kabel , telefoonkabel + netstekker los. En alleen de telefoonmodem (witte ding van 30x30 cm) lever je in bij een UPC-center.(dit doe je op het moment dat je upc priority telefoon is afgesloten/opgezecht)

Betreft de kpn lijn. Als je een belbasis abbo neemt (die goedkope) dan kan je gewoon tele2 gebruiken. Bij belplus kan je geen tele2 gebruiken , omdat kpn dan z'n eigen "voordeel"systeeempje heeft.

Dus neem een belbasis telefoonlijn bij kpn. (en meteen adsl natuurlijk ;) ) En je kan bellen (gewone telefoon) + internetten via adsl modem. Dit alles = goedkoper & sneller & degelijker dan UPC.
 
Het snelste is , zelf die telefoonmodem (coax-> tel lijn) van upc verwijderen. Je haalt heel simpel de coax kabel , telefoonkabel + netstekker los. En alleen de telefoonmodem (witte ding van 30x30 cm) lever je in bij een UPC-center.(dit doe je op het moment dat je upc priority telefoon is afgesloten/opgezecht)
Dat raad ik je af. Het telefoniemodem wordt altijd door UPC zelf opgehaald, daarvoor komt een monteur langs. Jij mag dat ding niet van de muur af halen!
 
Oh dus als ik KPN machtig om UPC telefonie te 'mergen' naar KPN telefonie, dan belt UPC mij zelf op om een afspraak te maken om de boel van de muur te slopen? :><
 
[me=Spokje]heeft het gevoel dat er bij sylvester allemaal pop-ups omhoog komen ofzo als iemand een reply op het forum geeft :P[/me]

Wel kewl hoor :)

Iedereen bedankt, mocht ik nog ergens tegen aanlopen, dan mag ik het hier nog wel plaatsen he :)

/edit: ik verveel me momenteel, dus probeer ik hier wat mensen te helpen.
 
Terug
Bovenaan