UPC slecteert fabrikanten voor set-top boxen

  • Onderwerp starter ijzerwerf
  • Startdatum
I

ijzerwerf

Thomson, Pace, Scientific-Atlanta, Philips en Kudelski zijn gekozen tot leveranciers van UPC Digital in Nederland.
Eind 2005 begint UPC met het gratis verstrekken van set-top boxen aan haar Nederlandse abonnees. Dat kost 300 miljoen euro. "De hele operatie vergt naar schatting anderhalf tot twee jaar. Het is bedoeld om de kip-ei situatie met digitale tv in Nederland te doorbreken: als iedereen een decoder heeft komt ook de digitale programmering op gang", aldus de woordvoerder van UPC.

Thomson in Frankrijk, Pace in Engeland, Scientific-Atlanta in de VS en Philips in Nederland leveren de hardware, de boxen. Ze moeten daarop Open TV besturing installeren. UPC is immers eigenaar van Open TV en hanteert dat als standaard voor de 'middleware'. De boxen bevatten ook het Euro-DOCSIS 2.0 kabelmodem.

Kudelski in Zwitserland levert Nagravision, de conditional access systemen, dat wil zeggen de beveiligde toegang en digitale rechten. Daarmee heeft UPC de mogelijkheid om de afname van zenders te factureren.

UPC is onder meer van plan met het nieuwe platform multimedia-berichtenverkeer via pc en tv te gaan leveren


Bron: https://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=583516/sc=e385e2
 
UPC kiest eigen digitale weg

UPC Nederland zal in het vierde kwartaal beginnen met het uitrollen van haar nieuwe digitale TV-diensten. Hierbij zal de kabelmaatschappij gebruik gaan maken van het Nagravision codeer systeem, zo blijkt uit een officiële mededeling van de Kudelski Group, eigenaar van Nagra.

Met deze keuze gaat UPC haar eigen weg op het digitale pad en doet men niet mee met de overige Nederlandse kabelmaatschappijen, die inmiddels allemaal voor Irdeto Access hebben gekozen. De keuze voor Nagravision betreft alle kabelnetwerken in Europa. Voor het satelliet platform UPC Direct hanteert men Cryptoworks van Philips.

In een eerder stadium was al duidelijk dat UPC een volledig interactieve digitale televisie wil, met mogelijkheden als e-mail, pay-per-view en video-on-demand. De overige Nederlandse kabelaars hebben slechts een basis zapperbox zonder interactiviteit en een beperkte EPG. De komende tijd zullen ook de andere leveranciers bekend worden, onder andere van de set-top boxen en de te gebruiken interactieve middleware. Voor satelliet gebruikt UPC OpenTV.

Bron: https://www.nederland.broadbandtvnews.com/

Dus de Motorola's die we nu hebben met DTV gaan eruit....  :6 hopen maar dat de andere beter is van kwaliteit en functionaliteit.
 
Dit is pas weer eens goed nieuws :). Eindelijk van die sagembagger af. Het is alleen wel weer typerend voor upc dat we het weer via de media moeten vernemen.

Zijn er verder al weer dingen bekend over de samenstelling van de nieuwe paketten?
 
Weet iemand toevallig of de huidige dtv klanten een ander type box zullen krijgen dan de klanten die nu nog het standaardpakket hebben? En mag Rotterdam mee doen deze ronde?
 
De nieuwe cam wordt dus nagravision. nu maar hopen dat het nagra 1 is >:D
 
Nagravision is niet zo moeilijk te decoderen toch met een hardware decoder?
Ik kan mij nog het mooie boek herinneren van John Mc Cormac uit Ierland getiteld European scrambling systems.......
Hier staat uitgebreid hoe het werkt, inc. schema's.........
 
Rotterdam is deze keer zelfs als eerste aan de beurt in september/oktober kunnen onze sagems eindelijk bij het grofvuil... ;D
 
Dit zuigt big time. Als je verplicht wordt digital te nemen, kun je dus nog maar op een plaats in huis tv kijken.
Alle slaapkamer tv's, tv's voor de kinderen kun je gaan opdoeken, of zelf voor een paar 100 eurotjes een extra setop box kopen.
Ff wat opnemen en iets anders kijken is er waarschijnlijk ook al niet meer bij. Ik hoop dat verlopig alles nog analoog uitgezonden blijft worden.
 
Terug
Bovenaan