UPC Power opties - nieuwe internet diensten?

  • Onderwerp starter MrFloris
  • Startdatum
M

MrFloris

Meestal kom ik niet op de UPC site, goeie kans dat dit al op deze site bekend is, ik zie het voor het eerst en tijdens het surfen op deze site nog niets over gehoord.

UPC biedt nu power opties aan en er schijnen er nog meer aan te komen. Ik vraag me af waarom; waarschijnlijk om geld te verdienen; maar ik persoonlijk kan me niet voorstellen waarom ik van deze diensten gebruik zal gaan maken EN er dan ook nog voor betalen.

https://www.upc.nl/index.php?PageID=147826&R=32446

UPC Smart Guard - net geen 4 euro per maand, per pc, of 8 euro voor meerdere pcs - mac natuurlijk niet ondersteund
UPC Smart Guard is de alles-in-één beveiligingsoplossing, die zorgt voor een optimale bescherming tegen mogelijke gevaren. Eenvoudig online te installeren en veel meer dan de standaard virusscanner, firewallbeveiliging, antispam- of spywaresoftware. Want ook Ouderlijk Toezicht, waarmee u zelf controle hebt over wat uw kind op internet kan en mag zien. UPC Smart Guard wordt constant en automatisch geupdate, een veilig gevoel. Nu 2 maanden gratis.

UPC Online Back-up - net geen 10 euro per maand, of 5 euro voor 4gb
UPC Online Back-up is een online opslagruimte voor al uw waardevolle bestanden. Uw eigen veilige, onlinegeheugen tot maar liefst 10 GB, waarop u overal ter wereld en op elk tijdstip toegang hebt. U loopt geen gevaar meer waardevolle bestanden te verliezen. Met UPC Online Back-up wordt reservekopieën maken op cd-roms of USB-sticks verleden tijd. Nu 2 maanden gratis.

Ik adviseer iedereen gewoon een goeie parental control in te stellen in je browser, te surfen met firefox en even wachten op google gdrive :)
 
Optie 1 is misschien interessant voor absolute leken, die nog nooit van deze producten hebben gehoord (die zijn er!), en die bovendien ook niemand in hun directe omgeving hebben die hen af en toe even helpt (de meesten hebben dat denk ik wel). Maar voor iedereen met wat kennis van zaken lijkt het me totaal overbodig. Zelf een virusscanner, een firewall en een antispywareprogramma installeren is goedkoper, iedereen met een beetje gezond verstand heeft dit allemaal al en een spamfilter zit er standaard ook al in bij Chello.

Optie 2 (backup): Tja, lijkt leuk, maar een externe HD biedt aanzienlijk meer. Goed die sleep je niet overal mee naar toe, en zeker niet "overal ter wereld". Maar hoe vaak heb je dat nodig? In je directe omgeving stop je die gemakkelijk in een doosje. En voor kleinere hoeveelheden data heb je de USB stick, en die sleep je wel gemakkelijk overal naar toe.

Vrij dure extraatjes trouwens.
 
Terug
Bovenaan