UPC mediabox HD geluid

patrykvdmeulen

Forum Gebruiker
Berichten
951
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo iedereen,

Wij hebben nog een 2e mediabox aangesloten op een Dual tv.
Ik zou graag willen dat het geluid over 2 speakers gaan maar tot nu toe geen succes.
Wat heb ik geprobeerd:

De dual tv heeft alleen pc speaker aansluiting.
Als ik de geluidboxen daarop aansluit dan hoor ik niks over de boxen.
8E827F5B-99F2-4838-9332-9BC188C4BA0B.jpegde upc mediabox HD heeft analoog aansluiting,
25C59D7E-0893-45C2-807A-5F02B880079A.jpeg

ik heb een kabel met rood / witte stekker naar 3.5mm jack dat heb ik ook aan gesloten maar het geluid gaat nog steeds over de tv.

Wie weet een oplossing?
 
Hoi. Ik heb je plaatje bekeken. De pc audio aansluiting op je tv is een audio ingang wanneer je een pc aansluit (in combinatie met de ernaast gelegen VGA ingang). Ik heb zelf thuis twee geluidsboxen aangesloten op de hoofdtelefoonuitgang van mijn tv. In jouw geval is dat waarschijnlijk de aansluiting met de aanduiding HP (headphones). Dus geluidsboxen aansluiten op de HP uitgang, zou ik zo zeggen.
 
Begin eerst eens met uitleggen wat een dual TV is? En wat je exact in gedachte hebt... want stel dat jij beelden van 2 verschillende bronnen op 1 scherm zet (soort splitscreen) Dan nog zit je het met geluid, je kunt moeilijk 2 geluidsbronnen door elkaar heen gooien.

Wat wel zou kunnen is een draadloze koptelefoon (met audio ingang) op de 2e mediabox aansluiten zodat persoon 1 met een koptelefoon op kan gaan zitten en persoon 2 gewoon het geluid uit de TV speakers krijgt.

Maar goed is allemaal wel erg lastig...
 
Het merk van de TV is van (Dual)

En heb de 3.5mm jack in de HP van de TV en nu gaat het geluid via de boxjes
 
Je hebt het over (TV) speakers (dus de speakers IN de TV) en 'geluidsboxen' (dat zijn losse luidsprekers?)
Leg eerst eens uit WAT je nu hebt en wat je wilt.

Wil je het geluid van de mediabox over de interne TV luidsprekers? Gewoon de mediabox met HDMI aansluiten op de TV. Klaar.

Heb je losse luidsprekers? Actief of passief? Actief kun je direct op de rood/witte tulp van de mediabox aansluiten,of digitaal via de digitale tulp. Of zelfs met HDMI als de boxen HDMI hebben. Maar gezien hoe je er over schrijft denk ik niet dat je actieve speakers hebt :)

Passieve (normale) luidsprekers hebben een versterker nodig; en je tv heeft zo te zien GEEN (versterkte) speaker uitgang (die PC Audio is een ingang, geen uitgang) In dat geval sluit je de losse luidsprekers dus aan op een losse receiver of versterker, en de mediabox sluit je met HDMI aan op de versterker, en de HDMI-uit van de versterker gaat naar de tv.

Dus...wat wil je?
 
Ik heb eerst deze pc speakers op de tv aangesloten en het geluid van de tv loopt over de boxjes.
Ik zou graag het beste digitale geluid willen ontvangen als dat mogelijk is.
Wat voor kabel moet ik hebben voor de digitale tulp? en wat voor apparatuur heb ik daar voor nodig? is dat duur spul of zijn er ook kleine boxjes voor de aansluiting in de digitale tulp?
 
Patryk, Waarom koop je niet gewoon een soundbar ? Of een betere TV gezien dat nogal een goedkoop instap model is.

En je hebt toch digitaal geluid? Pas in de box of in de TV of in de soundbar wordt het omgezet naar analoog.

En als je nu in het vervolg een vraag stelt, leg het dan goed uit want je schrijft bijv.. wij hebben nog een 2e mediabox aangesloten op een dual tv... wat je bedoeld is wij hebben een mediabox op de slaapkamer staan en die hebben we aangesloten op een TV van het merk Dual.
 
Ik snap er niks meer van. Welke pc speakers heb je nu ineens? En HOE had je die dan op de TV aangesloten? En om je verwachtingspatroon bij te stellen, je geluid gaat er echt niet merkbaar beter van worden. Goedkope speakers of digitale kabels gaan in jou geval het verschil niet maken. En zelfs met goede, dure spullen blijft geluid van zo'n mediabox toch altijd achter ver bij dat van een bluray of dvd.
 
Terug
Bovenaan