UPC kleedt tv-aanbod Haarlem uit.

Johnny54

Moderator
Berichten
19.328
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
UPC wil het Haarlemse kabeltelevisiepakket uitkleden. Dat stelt de Programmaraad in Haarlem. Die is geïnformeerd over een plan van UPC om het aantal zenders dit najaar van de huidige 32 terug te brengen naar 20. Abonnees die dat niet willen, krijgen het aanbod over te stappen op digitale televisie met ruim zestig zenders. Daarvoor moeten dan wel enkele euro's per maand meer worden betaald. De Haarlemse Programma Raad is negatief. ,,Dit lijkt niet in belang van de abonnee te zijn. Die wil een aantal zenders hebben voor zo weinig mogelijk geld. Digitale televisie is prima, maar hoeveel mensen zitten daar nu feitelijk op te wachten? Het bestaat al een tijdje en het is geen succes'', meent Rutten van de raad. UPC zegt echter dat veel kijkers wel degelijk digitale tv willen omdat het aantal zenders hoog is en de beeldkwaliteit goed tot zijn recht komt op de populaire platte tv's. Daarom ook wil UPC digitale tv 'met veel lawaai' in de markt te zetten. Een woordvoerder wil echter 'ontkennen noch bevestigen' dat het aantal zenders in het gewone pakket omlaag gebracht zal worden om zo meer abonnees achter de (digitale) decoder te krijgen. De UPC-woordvoerder bevestigt wel dat het digitale abonnement in het najaar 'maximaal enkele euro's' hoger komt te liggen dan het analoge pakket van 15,53 euro. Nu nog is digitale tv ongeveer een tientje duurder. Dat betekent dus dat UPC digitale tv flink goedkoper maakt. De decoder of set-up-box is gratis. Nadeel van de decoder is dat er maar één televisie op aangesloten kan zijn. De tarieven van UPC vormen een gevoelige kwestie, nadat de gemeente Haarlem vorig jaar de controle over de hoogte van het abonnement losliet. UPC verdubbelde het tarief toen tot 15,53 per maand, hetgeen tot veel protesten leidde. (via Haarlems Dagblad)

Bron: Mediamagazine.nl
 
Ik vind het een nogal logische ontwikkeling. Wij gaan in de komende jaren toch allemaal over naar digitaal. Zo is het ook in het VK gegaan. Op een gegeven moment werd het analoge pakket in het VK kleiner & kleiner om bandbredte aan nieuwe digitale diensten te besteden was het verhaal. Inmiddels zijn alle VK kabelexploitanten nu 100% digitaal, analoog bestaat niet meer op de kabel. Ik denk dat UPC zo snel mogelijk analoog wil aflsluiten en 100% digitaal worden. UPC heeft dit nu in Haarlem aangekondigd om eerst de reactie te meten vermoed ik.
 
voor mij hoeft het niet...

Heb het gehad toen het nog MR.ZAP was hier....je kan maar 1 video of tv te gelijk aansluiten....dus schiet niet echt op. Schiet niet op met 3 tvs en 2 videos in huis.
(ps...woon niet in haarlem)
Dus van mij mag de kabel genoeg zenders hebben :)
Al zou ik willen dat er wel een paar gewisseld worden :D
 
Ik vind het op zich een goede ontwikkeling, maar er moeten nog wel wat dingen gebeuren...
Er moeten gewoon goedkopere set-tops gemaakt worden, waardoor men kan ziezen uit:
1. een set top box die je altijd krijgt interactief en wel.
2. een set top box die je altijd krijgt interactief en wel, maar met extra tuner, voor bv. video of dvd recorder.
3. een simpele extra set-top voor bijvoorbeeld de tv boven.(niet interactief)

En uit deze dingen moet je volgens mij gewoon onbeperkt kunnen kiezen...
 
Dus analoge TV blijft naast digitale TV bestaan?
Iemand enig idee om welke 20 zenders het gaat? Ik vrees dat er 'per ongeluk' een paar van de meest populaire zenders verdwijnen. Als ik toch moet gaan kloten met decoders stap ik over of schotel.

Hoe werken die decoders eigenlijk? Is het digitale signaal gecodeerd? Worden de streams op aanvraag verzonden, of zijn ze zoals bij anoloog gewoon allemaal anwezig?
Momenteel gebruik ik een PC met windows MCE. Digitale streams direct bekijken met een PC lijkt me niet zo'n probleem.
Het zou in ieder geval wel wat decoders schelen.

Wat is 'maximaal enkele euros'? Kan best 3 tot 5 euro zijn. Toch meer dan de 1.30 uit een eerder bericht.
 
Hoe werken die decoders eigenlijk? Is het digitale signaal gecodeerd? Worden de streams op aanvraag verzonden, of zijn ze zoals bij anoloog gewoon allemaal anwezig?
Alle signalen zijn aanwezig. De signalen zijn in MPEG2 formaat en gecodeerd (bij UPC in Viaccess) en speciaal gemoduleerd voor verzending via de kabel.
 
Thx Johnny54
Is alles gecodeerd? Dus ook bv Ned1/2/3.

Ik gebruik een HTPC (win mce). Werkt perfect op analoog. Met digitale TV kom ik in de problemen.
Als het op een
 
Terug
Bovenaan