• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC: hoge marges tv en internet

  • Onderwerp starter White Rabbit
  • Startdatum
W

White Rabbit

UPC: hoge marges tv en internet
bron: Financial Times, Casema via planet.nl

UPC behaalt in Nederland hoge winsten met aanbod van kabeltelevisie en internet. Casema verlaagt tarieven.

Lucratief
In een interview met zakenkrant Financial Times zegt John Malone, sinds de volledige overname van UGC door Liberty Media vorige week de baas over UPC, dat Nederland het beste voorbeeld is van een lucratieve kabeltelevisiemarkt.

verhogen tarrieven
Terwijl nog niet zo lang geleden UPC naar de rechtbank toog om abonnementen op kabel-tv duurder te kunnen maken, blijkt nu dat de oorzaak daarvan bepaald niet was gelegen in dreigende verliezen.

marges
Zonder zich in te houden zegt Malone, na Murdoch nu 's werelds tweede grootste mediatycoon, dat marges met aanbod van televisie over de kabel in Nederland 'erg hoog' zijn. Dat komt daar het volgens Malone hier een nutsdienst is, met andere woorden: een monopolie.

internet
Maar ook de bruto winstmarges op aanbod van dataverkeer (zoals internettoegang) na verloop van tijd, nadat aanvangsverliezen geteld zijn, in de 75 tot 80 procent belopen.

Nu de dichtheid aan breedband internetverbindingen zo hoog is, kan UPC telefonie over internet aanbieden, wederom een dienst met grote perspectieven volgens Malone. De FT vroeg hem niet hoe dat nu moet met Priority Telecom, de UPC-zuster die met aanbod van gewone telefonie nog verliezen maakt.

Casema tegen glas
Als tv-kabelaanbod zo winstgevend is, hebben de kabelaars nog ruimjte om tarieven te verlagen, zeker als ze moeten concurreren tegen glasnetten.

Casema kondigde afgelopen week aan de tarieven te verlagen: per april 2005 zal het pakket met tv, telefonie en internettoegang per maand nog slechts 35 euro kosten. Dat is veruit het goedkoopste 'triple play' pakket in Nederland.

Als eerste voor de Casema prijsstunt komt Soest in aanmerking, daar in deze gemeente woningbouwcorporatie Portaal binnekort de de eerste 3.700 glasvezelaansluitingen hoopt op te leveren. Daarvoor gaat een triple play-pakket 50 euro kosten. Volgens Dagblad Trouw heeft al 35 procent van de Portaal-huurders in Soest een abonnement aangevraagd. Vandaar de aanval van Casema.

(edit: evt in de nieuwsrubriek te plaatsen)
 
De marges zijn vast wel hoog maar gaan waarschijnlijk direct op aan aflossingen.
De laatste tijd is het wat rustiger rondom de finaciele situatie van UPC.
Maar een jaartje geleden stond er haast elke week wel wat in de krant over de verliezen van UPC.

Hoe dan ook. UPC doel is een zeer hoge marge. Alleen concurentie zal ze tegen houden.
Op internet gebied is dat ADSL.
Op televisie gebied is dat satelliet en digitenne.

Met ADSL2+ zullen die marges verder onder druk komen te staan.
Ik vraag me namelijk af ofdat mensen onbeperkt sneller willen.
Op dit forum zie al dat mensen switchen naar een trager abo.
 
Ik weet niet hoe de meesten het doen maar om aan software te komen gebruik ik p2p programma's.
Helaas komt de gemiddelde download snelheid zelden hoger dan 100 kilobyte/s
Dus voor mij is een 8/1 mbit lijntje wel leuk maar niet effectief.Ik kan met de huidige classic snelheid prima uit de voeten.
Dus als upc hoge marges wil blijven halen zullen ze inhoudelijk de boel aantrekkelijk moeten blijven maken,hogere snelheden is voor doorgewinterde internetters misschien wel aantrekkelijk,maar daar hangt ook een duurder prijskaartje aan.
 
@ Flow:

Ik gebruik ook P2P programma's. Maar sinds ik de poorten heb veranderd naar onder de 1024
loop ik regelmatig met 300-400 KBytes/sec. terwijl ik eerst ook bleef steken op rond de vijftig
met uitschieters tot ca. 100.

Tipje misschien?
 
Dankje , ik heb idd al port 999 geprobeerd,maar tot op heden merk ik eigenlijk geen verschil.
 
Op de datalimiet na vind ik chello best redelijk qua prijs/qualiteit. En kijk bijvoorbeeld eens naar een restaurant. Die hebben ook marges van wel 65%. Maar goed het zijn niet voor niks bruto percentages. Daar gaan nog een hoop kosten m.b.t. kapitaal en investeringen e.a. vanaf.

Offtopic > Wel eens aan usenet gedacht als jullie zoveel downloaden. P2P kan naar mijn mening zo onderhand echt niet meer. Zoveel nadelen hangen eraan; Hoop troep qua MP3's, veel te veel spyware en virussen. Geen controle over kwaliteit, geen info over download, wisselde snelheden, afhankelijk van anderen, etc. Kortom met P2P moet je altijd maar afwachten wanneer, wat en of je iets überhaupt binnen krijgt. En ik download altijd @850KB/s met mijn usenetserver. Het enige nadeel van usenet is dat het geld kost. Maar dat betaal ik met genoegen als je ziet wat je er voor terug krijgt.
 
Terug
Bovenaan