• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC: Gratis virusscanner en spamfilter

René

Moderator
Berichten
9.877
Internet
  1. KPN
Op zeer korte termijn zal er een virusscanner worden geactiveerd op de mail-servers van chello. Later dit jaar komt er ook een spamfilter.

quote:
De McAfee virussscanner wordt voor Chello-klanten 14 september op de mail server geïntroduceerd; de introductie van spamfilter BrightMail volgt in het najaar. Daarnaast gaat men speciale software en hardware activeren, EdgeX geheten, om de oorsprong van uitgaande spam snel te kunnen achterhalen, aldus het bedrijf. Tot slot zullen Chello-klanten meer voorlichting krijgen over veilig internetten. Met deze plannen voor Europa zijn investeringen van enkele miljoenen euro's gemoeid, zo stelt UPC.

bron: tweakers.net
 
maar is het nou ook zo dat het netwerk minder belast word door spam??? of gaat het wel over het netwerk, maar niet naar onze huizen? want minder spam is beter voor het netwerk.

En zou zown virusscanner echt goed helpen????

grr,
 
Tuurlijk werken dat soort veiligheidsmaatregelen. Als je ziet wat ik soms aantref bij mensen thuis aan rotzooi, die geen (goede) beveiliging hebben.
Ik vind dit heel goed van UPC. Als iedereen goed beveiligd is zal er ook veel minder rotzooi verspreid worden
 
Heb zojuist een mail ontvangen waarin de spamfilter wordt aangekondigd:

Geachte chello abonnee,

Om e-mailen met chello leuk, gezond en virusvrij te houden zal UPC een gratis anti-virus programma op de chello mail server activeren. Vanaf 14 september 2004 zal deze dienst standaard actief zijn voor alle chello varianten. Het anti-virus programma is van McAfee en zal alle e-mail die binnenkomt en uitgaat checken en zonodig virus vrij maken van alle bekende virussen.

Hoe werkt het?

- Iedere e-mail die u ontvangt zal automatisch worden gecontroleerd. Wanneer een virus wordt ontdekt zal de betreffende e-mail worden verwijderd. De originele e-mail zal vervangen worden door een waarschuwingsemail met een beschrijving van o.a. het gevonden virus.
- Als u een e-mail verzendt met een virus zal dit virus worden verwijderd. In dit geval wordt geen waarschuwingsemail gestuurd. De reden hiervoor is dat veel e-mails met een virus een ander e-mail adres gebruiken. Het is hierdoor niet mogelijk om de originele zender te achterhalen. Daarnaast wordt een virus meestal verzonden naar personen die u als verzender niet heeft geselecteerd, waardoor onnodige waarschuwingen worden gestuurd.

Het monitoren van een virus is een veiligheidsmaatregel, die u helpt om uw computer schoon te houden van virussen. Indien u geen gebruik wenst te maken van deze gratis dienst, dan kunt u deze uitzetten. De dienst wordt geactiveerd op 14 september a.s. Wij zullen u op die datum informeren over de opt out mogelijkheden.

UPC vertrouwt erop dat de gratis anti-virus dienst uw e-mail communicatie gezond en virusvrij houdt!

Met vriendelijke groet,
UPC Nederland


Goede actie natuurlijk maar dit had volgens mij al veel eerder moeten en kunnen gebeuren....
 
Heb die mail inmiddels ook gehad, helaas geen woord over het spamfilter.
Vindt het an sich een strak plan van chello, hoewel ik het niks anders dan normaal vind dat ze dit doen (geldt trouwens ook voor mezelf, is normaal dat je je Pc zelf schoon houdt en op slot)
 
Heel goed UPC.

Nu de spam filter nog, en het geinvesteerde bedrag komt binnen afzienbare tijd terug.
maar eerst zien en dan geloven. chello had toch al een spamfilter volgens hun berichten van een aantal maanden terug :)

Ben wel nieuwsgierig of dat komt door dreiging van andere internet providers om upc klanten te weren aangezien er heel veel spam en virus emails van het chello netwerk komen.

Ben ook nieuwsgierig hoe lang het duurt voordat de reclames op TV aangepast worden met slogans als GRATIS VIRUS SCANNER EN SPAM FILTER. net zo als bij Planet en andere providers. je weet wel een mol bij de apotheek die pillen krijgt tegen het verkoudheidsvirus
 
Die virus scanner hadden ze al veel eerder moeten hebben, dat scheelt alleen al een bult onnodige mailtjes.
En ook mij staat wat bij dat UPC al in het verleden heeft geroepen dat zij een spamfilter gebruikten? Maar anyway, eindelijk een positief initiatief van onze kabelboer.
 
Klanten UPC krijgen virusscanner en spamfilter
   

Zal wel net zo brak zijn als de rest ...  :-\
 
Zal je eigenlijk zelf ook sommige dingen kunnen aanpassen in je mailboxvirusfilter? Of is dat ding voor iedereen gelijk?
Ik hoor van mensen dat sommige providers zo'n beetje alles als potentieel virus aanzien. Komt er bv. geen .exe bestandje meer door.
Aangezien ik soms .exe files binnen wil kunnen krijgen , om bepaalde .rar archieven te openen vind ik dit dus best belangerijk.
 
Terug
Bovenaan