• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC geeft toe dat downloaden van bittorrents (tijdelijk) langzamer gaat

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Harmans
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
xahmol zei:
Ik weet niet of het mazzel is, afhangt van de UPC regio (hier 3039) of dat het gewoon heel erg afhankelijk is welk bestand je download: maar ik haal nog steeds uitstekende snelheiden via bittorrent (Azareus).
Kreeg gisteren een bestand binnen met over de 600 KByte/sec, zit verder toch eigenlijk altijd minimaal tussen de 50 en 200 KByte/sec met uitschieters naar boven.
Ik maak niet gebruik van een NL P2P site, dus lijkt me erg toevallig als ik steeds alleen seeders op het UPC netwerk tref.

Met de updater van Blizzard voor World of Warcraft die ook met het bittorrent protocol werkt haal ik zelfs 2200 KByte/sec.

Lijkt mij dat dus in ieder geval niet bij mij geknepen wordt in het bittorrent protocol verkeer. Heb overigens Azareus niet op de default poorten werken, maar op zelfbepaalde. Wellicht dat dit iets uitmaakt?

dat heb ik dus ook...
en ook chello nijmegen hier ^_^
 
n_watsuki zei:

Als dat inderdaad zo is, is de oplossing toch simpel? Verander gewoon de poorten waar je Bittorrent client op werkt.
 
xahmol zei:
Als dat inderdaad zo is, is de oplossing toch simpel? Verander gewoon de poorten waar je Bittorrent client op werkt.
Ja maar helaas is dat de oplossing niet. Ik heb poort 1 tot 65535 ong. in elke reeks wel een poort gebruikt en mog geen verschil maken. Ergens zit er gewoon wat goed mis bij chello. Voor sommige dan niet... En volgens chello ook nie >:(
 
Hier in Haarlem ook tussen de 200 en 500KB/ps in en in de avond meestal nog sneller.
en gebruik ABC als torrent client.
 
Zoals ik al aangaf heb ik na mijn klacht heel even onder chello Nijmegen gevallen en had ik weer even een bevredigende snelheid.

Misschien heeft het ook te maken met de hoeveelheid Gigabytes die je hebt gedownload, bij een bepaalde limiet knijpt UPC alleen jouw account, dat konden ze ook als je (vroeger) boven de datalimiet van een light abonnement kwam. Dat geldt dan wel voor de gehele verbinding, maar ik weet niet hoe de techniek daar in elkaar steekt, wellicht is er meer mogelijk dan wij denken.

Ik heb ook meerdere poorten geprobeerd, maar ook dat helpt niet.

Trouwens, het lijkt mij heel duidelijk, en daar valt wat mij betreft niet aan te twijfelen, men geeft bij UPC onomwonden toe dat er behoorlijk geknepen wordt en als anderen daar geen last van hebben dan werkt men met regio's of afzonderlijke ip adressen of weet ik waar wel mee, maar het is een feit dat heel veel UPC KLANTEN niet krijgen waar ze voor betalen!
 
Paul Harmans zei:
Geachte medeforumleden

Ik ben nieuw, maar voordat ik mij aanmeldde heb ik zo af en toe wel het een en ander gelezen op dit forum. Het kan zijn dat ik door het grote aantal berichten iets breng wat al eerder is aangegeven. Ik heb natuurlijk wel een aantal berichten gelezen over de opeens zeer lage downloadsnelheid van bittorrentbestanden. En dat is ook waarom ik mij heb aangemeld.

Ik download sinds een half jaar met Azureus bittorrents en in het begin kwamen die binnen op soms wel 300 kB/s De laatste anderhalve maand is de snelheid opeens teruggevallen naar niet meer dan 7 kB/s. Ik heb niets aan mijn instellingen veranderd. Ik heb zelfs een aantal bittorrentbestanden met de beste condities in Azureus gezet omdat die voorheen binnen een paar uur compleet binnen waren, maar ook die komen nu op minder dan 7 kB/s binnen. Ik woon in Dordrecht, mijn collega in Spijkenisse heeft exact hetzelfde probleem, ook hij werkt met Azureus en net als mij met een Sweex lb21 router en een classic UPC abonnement.

Ik heb diverse malen de helpdesk van UPC gebeld en daar deed men voor dat er niets met het UPC-signaal aan de hand was, het moest aan mij liggen. Toen ik een week of wat geleden weer eens de helpdesk belde omdat ik het zat was, kreeg ik de melding dat ik, nadat ik de medewerker van de helpdesk aan de lijn had gehad, kon meedoen met een enquête. Dat heb ik dus gedaan en aan het eind daarvan kon ik opgeven of ik een klacht had. Die had ik inderdaad en ik heb aangegeven dat ik het idee had dat UPC bewust de snelheid van bittorrents naar beneden had gebracht. De volgende dag werd ik teruggebeld door een medewerker van UPC en die bevestigde wat ik al dacht. Door overbelasting van de servers, vanwege de populaire bittorrentbestanden, heeft men bewust de downloadsnelheid daarvan teruggebracht. Zij kunnen invloed uitoefenen op bepaalde poorten en/of bestanden waar zogenaamde peer to peer netwerken gebruik van maken. Het was een nogal technisch verhaal, dus hoe het precies in elkaar zit kan ik niet herhalen. De medewerker vertelde dat men er aan werkte en dat het de bedoeling was dat de snelheid in de toekomst weer op normale waarden zou komen. Maar, zo zei hij nog, ik had wel met mijn classic abonnement de normale snelheid voor Internet en e-mail. Ik vertelde hem nog dat zelfs een light abonnement daarvoor voldoende zou zijn en dat ik niet zoveel geld betaalde om wat websites te bezoeken en een e-mailtje te ontvangen.

Verrassend was wel dat ik een paar dagen na het gesprek opeens met Azureus snelheden behaalde die boven de 100 kB/s lagen. Als ik in mijn Nedstat teller van mijn website keek dan stond daar vroeger voor mijn eigen bezoek dat ik bij Chello Nederland zat. Nu stond daar opeens Chello Nijmegen. Zou ik na mijn klacht overgezet zijn naar een andere regio waar de snelheden nog niet echt gedowngraded waren? Ik heb nog een collega die in Amsterdam woont en hij heeft nog wel de snelle bittorrent downloads, dus men werkt wellicht met bepaalde regio’s. Sinds een week zit ik schijnbaar weer bij Chello Nederland (volgens Nedstat) en dat is te merken, de downloads in Azureus zijn nog lager dan voorheen. Ik heb op mijn laptop ABC torrent en op mijn desktop BitComet uitgeprobeerd, maar ook daarin zijn de snelheden niet hoger dan in Azureus.

Ik las op dit forum dat er mensen waren dit het een mythe noemden dat UPC rommelde met de snelheden, maar dat is het dus bepaald niet.

Zijn er meer mensen die van UPC dit verhaal hebben gehoord?

Het is bedroevend gesteld met die r*tten van Chello. Ik roep hier al maanden dat ze de boel aan het cappen zijn. Die snelheidsverhoging is gewoon een zielig doekje voor het bloeden voor de wat meer goedgelovige ingestelde Chello gebruiker (aankomend)

Ik weet zeker dat  men capt o.a. met software van deze site https://www.ethereal.com/ Heeft een Kwello helpdesker mij zelf toevertrouwd.
Ook ik mag zelf ervaren wat het is om met max. 7 KB te downen. Dé reden voor mij geweest om mijzelf te downgraden naar een lightje i.p.v. classic.
Ik heb mijn netwerkje achter een Pre N draadloos (router) hangen. Alleen maar k*tsnelheden. Toen kwam mijn buurvrouw in de lucht met een onbeveiligd netwerkje (ISP, Xs4all) ben ik even gaan benchmarken..Haalde t.o.v. xs4all nog geen 33% met Chello qua snelheid (BT client, Azureus)
In plaats van dat ze je dat dan eerlijk vertellen als je hierover belt..En maar ontkennen, die gasten. Ik heb serieus nog nooit zo'n achterlijk bedrijf meegemaakt. Te triest voor woorden gewoon.

Roep hierbij collectief op tot opzeggen abo. wegens oplichting aan de kant van Chello want het is weer om te  :'( met ze!
 
Ik heb inmiddels een e-mail aan de technische dienst van UPC gestuurd met daarin de vraag of zij nogmaals kunnen bevestigen dat UPC/Chello de downloadsnelheden van bittorrents knijpt en zo ja of zij mij kunnen vertellen hoe lang dat gaat duren. Zodra ik antwoord heb plaats ik het op het forum.

Ik meen overigens op dit forum al eens gelezen te hebben dat gerechtelijke stappen niets zullen uithalen. UPC heeft blijkbaar het recht aan haar kant. Zo gaat dat in de huidige maatschappij, de grofgeldverdieners maken ook de wet en de burger is daarbij simpelweg de klos. Vroeger heette dergelijk gedrag flessentrekkerij en daar kon je voor in het gevang komen, tegenwoordig is het door de managercultuur tot kunst verheven, zij hebben bij de economielessen geleerd hoe je zo snel mogelijk het geld uit burgermans zak kunt kloppen en wel via de meest twijfelachtige mazen in de wet, dat levert het meeste op.
 
Een jaar geleden deden ze het ook, ik denk dat het gewoon expres gedaan wordt,
Na veel gezeur en petities van onze coax vrienden zal het weer opgelost worden tijdelijk...
 
Wat een oeverloos gezeik alweer over de behaalde snelheden met BT.
Ik haal net als altijd gewoon full speed afhankelijk van.....blabla bla...

Ik geloof er geen zak van dat Chello capt, al dat gelul over het zelf gehoord te hebben van de helpdesk....dan zou iedereen wel gecapt worden, ook diegenen die van newsservers max leechen.
Het is zo makkelijk om te roepen dat Chello niet deugt...

Al die jankers dat Chello je naait, ga asjeblieft naar ADSL en ga dan op het ADSL forum liggen zeiken omdat je daar de snelheid ook niet haalt omdat je nou eenmaal op een brakke Tracker zit met een brakke PC.

Ja je betaald niet voor een zielige 7 KByte je betaald voor 8MBit roepen we dan, maar je betaald ook niet voor de software die je aan het leechen bent...bullshit.

Nog niet zo heel lang geleden was iedereen tevree met z'n lamme 1,5 MBit en 16KByte en betaalden we ook 50,- €....

Sorry hoor, maar ik vind het gezeik op een riek.
Niet tevreden met Chello....neem ADSL.

(ja kom maar op met de flames, en nee ik ga niet ergens anders liggen zeiken)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan