• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC geeft toe dat downloaden van bittorrents (tijdelijk) langzamer gaat

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

Harmans

Geachte medeforumleden

Ik ben nieuw, maar voordat ik mij aanmeldde heb ik zo af en toe wel het een en ander gelezen op dit forum. Het kan zijn dat ik door het grote aantal berichten iets breng wat al eerder is aangegeven. Ik heb natuurlijk wel een aantal berichten gelezen over de opeens zeer lage downloadsnelheid van bittorrentbestanden. En dat is ook waarom ik mij heb aangemeld.

Ik download sinds een half jaar met Azureus bittorrents en in het begin kwamen die binnen op soms wel 300 kB/s De laatste anderhalve maand is de snelheid opeens teruggevallen naar niet meer dan 7 kB/s. Ik heb niets aan mijn instellingen veranderd. Ik heb zelfs een aantal bittorrentbestanden met de beste condities in Azureus gezet omdat die voorheen binnen een paar uur compleet binnen waren, maar ook die komen nu op minder dan 7 kB/s binnen. Ik woon in Dordrecht, mijn collega in Spijkenisse heeft exact hetzelfde probleem, ook hij werkt met Azureus en net als mij met een Sweex lb21 router en een classic UPC abonnement.

Ik heb diverse malen de helpdesk van UPC gebeld en daar deed men voor dat er niets met het UPC-signaal aan de hand was, het moest aan mij liggen. Toen ik een week of wat geleden weer eens de helpdesk belde omdat ik het zat was, kreeg ik de melding dat ik, nadat ik de medewerker van de helpdesk aan de lijn had gehad, kon meedoen met een enquête. Dat heb ik dus gedaan en aan het eind daarvan kon ik opgeven of ik een klacht had. Die had ik inderdaad en ik heb aangegeven dat ik het idee had dat UPC bewust de snelheid van bittorrents naar beneden had gebracht. De volgende dag werd ik teruggebeld door een medewerker van UPC en die bevestigde wat ik al dacht. Door overbelasting van de servers, vanwege de populaire bittorrentbestanden, heeft men bewust de downloadsnelheid daarvan teruggebracht. Zij kunnen invloed uitoefenen op bepaalde poorten en/of bestanden waar zogenaamde peer to peer netwerken gebruik van maken. Het was een nogal technisch verhaal, dus hoe het precies in elkaar zit kan ik niet herhalen. De medewerker vertelde dat men er aan werkte en dat het de bedoeling was dat de snelheid in de toekomst weer op normale waarden zou komen. Maar, zo zei hij nog, ik had wel met mijn classic abonnement de normale snelheid voor Internet en e-mail. Ik vertelde hem nog dat zelfs een light abonnement daarvoor voldoende zou zijn en dat ik niet zoveel geld betaalde om wat websites te bezoeken en een e-mailtje te ontvangen.

Verrassend was wel dat ik een paar dagen na het gesprek opeens met Azureus snelheden behaalde die boven de 100 kB/s lagen. Als ik in mijn Nedstat teller van mijn website keek dan stond daar vroeger voor mijn eigen bezoek dat ik bij Chello Nederland zat. Nu stond daar opeens Chello Nijmegen. Zou ik na mijn klacht overgezet zijn naar een andere regio waar de snelheden nog niet echt gedowngraded waren? Ik heb nog een collega die in Amsterdam woont en hij heeft nog wel de snelle bittorrent downloads, dus men werkt wellicht met bepaalde regio’s. Sinds een week zit ik schijnbaar weer bij Chello Nederland (volgens Nedstat) en dat is te merken, de downloads in Azureus zijn nog lager dan voorheen. Ik heb op mijn laptop ABC torrent en op mijn desktop BitComet uitgeprobeerd, maar ook daarin zijn de snelheden niet hoger dan in Azureus.

Ik las op dit forum dat er mensen waren dit het een mythe noemden dat UPC rommelde met de snelheden, maar dat is het dus bepaald niet.

Zijn er meer mensen die van UPC dit verhaal hebben gehoord?
 
Ik snap je probleem!! Heb er zelf namelijk ook vreselijke last van van die etters...
Ik had ze ook een mailtje gestuurt met de zelfde klacht als jouw dus dit is hun reactie:

Geachte heer XXX,


Momenteel word er geen enkele vorm van data bewust geknepen binnen ons netwerk,
traffic shaping is dan ook al geruime tijd niet aan de orde.
Uiteraard zijn we bereid, indien u een trage verbinding ervaart om voor u in
onderzoek te gaan.
U geeft aan dat met het programma bittorrent de downloads traag gaan, u moet
weten dat het bittorrent netwerk onlangs een slag heeft meegemaakt; na
verscheidene juridische acties is zeker meer dan de helft van de centrale
servers down gehaald, dit geld ook voor het emule netwerk.

U zou het beste verscheidene verbindingen kunnen testen, ftp, gnutella of andere
share - methoden om deze met elkaar te vergelijken.
Vergeet u uiteraard ook niet om op test.net.upc.nl de download test te doen.

Ook vragen wij ons af of de resultaten die uw vrienden behalen over ons netwerk
is of die van een andere provider.

Wij hopen van u te horen,

Met vriendelijke groet,

UPC Nederland

Tegenovergestelde van jouw duz ;)

Ze komen eens met een normaal (niet standaart) antwoord, alleen heb er nog geen fuck aan..!!
Heb er duidelijk bij gezet van en naar chello is okee maar naar niet chello klanten iz het echt bagger... dan moet het toch gewoon aan hun liggen... ;)
Oja ik kom toevallig ook uit Spijkenisse...
 
Vorige week heb ik min of meer bij toeval een soort test gedaan. Een goede kennis van mij die @home heeft liet ik op hetzelfde moment een download starten van een NHL-wedstrijd als ik. Het ging hierbij uiteraard om dezelfde torrent.

Hij haalde, ondanks het lage aantal seeders en leechers, minstens drie tot 20 keer de snelheid die ik haalde.
Ik liep nooit hoger dan 17 â 20 KiloBytes per seconde en hij haalde zomaar 100 tot 400 KiloBytes per seconde.

Als client gebruiken we beide BitLord. En de torrent kwam van MiniNova.org.

Het verschil moge duidelijk zijn.. UPC heeft zijn zaakjes lang niet op orde. Deze testen heb ik ook met andere P2P programma's gedaan met soortgelijk resultaat. Alleen UPC klanten schijnen de dupe te zijn. Alle andere geteste providers doen het veel beter.
 
dat is precies wat al velen van ons roepen dat na februari de snelheden voor velen zijn in gestort,meem nou bv dc++
daar had je vroeger op bv de zweedse hubs meestal goede snelheden om te downloaden.dat is al maanden lang het geval niet meer.mijn abbo loopt af op 12-12 endan trap ik die etterbakken van upc gelijk de deur uit,ik kan niet begrijpen dat mensen zin hebben om contine get gevecht met upc aan te gaan.ik dacht dat we wat gewonnen hadden na de afschaffing van de datalimiet,maar upc komt met traffic shaping waarmee alles nog slechter is geworden en de mensen die normaal 10 a 20 gig per maand binnen halen nu nog langer zitten te kutten met hun downloads.ook de prijs van een abbo bv classic van 50 euri per maand is allang achterhaalt zie bv wanadoo 20 mb per maand voor 22 euro en 10 euro per maand voor een KPN belbasis dat is 32 euro per maand voor een verbining die stabieler is als die zooi van upc .en ook nog een sneller als die 8mb van chello classic.mensen word wakker en zeg toch ook vaarwel tegen die oplichters bende upc.
een bijna (ex klant van upc)
 
Tsja, het is wel duidelijk dat UPC niet altijd even eerlijk is of de verschillende werknemers op de verschillende afdelingen zijn niet allemaal op de hoogte van de feiten. Dat geldt overigens ook voor de jongens op de helpdesk. De een vertelde mij uiteindelijk dat het handmatig instellen van DNS servers het probleem met het zo slecht kunnen vinden van sommige websites zou oplossen (dat was overigens een ander probleem dan het bovenstaande bittorrentprobleem) en dat het eigenlijk een storing was die bij UPC lag. Ik had daarvoor echter al verschillende andere helpdeskmedewerkers aan de lijn gehad (ik heb wel een keer of acht gebeld voor dat probleem) en die bleven volhouden dat het aan mijn router moest liggen want het signaal naar mijn modem was 100%. Ik had bijkans mijn haren uit mijn hoofd getrokken en de kabels van UPC uit de muur en zelfs al bijna een nieuwe router gekocht (de zoveelste omdat UPC al een paar keer met een nieuw modem was gekomen waarmee mijn router niet overweg kon). Ik begrijp wel dat de mensen op de helpdesk bepaalde antwoorden achter moeten houden om UPC niet in een al te slecht daglicht te plaatsen, maar ik ben wel klant en betaal een flink bedrag per maand en daar verwacht ik gewoon een goede service en een snelle verbinding voor!

O ja, de man die mij terugbelde over de bittorrentklacht vertelde ook nog dat in de uren dat het normale internetgebruik wat lager lag, de downloadsnelheden voor bittorrent wat door UPC werden opgeschroefd. Ik heb daar overigens weinig van gemerkt en ik geloof eigenlijk ook niet dat er constant een mannetje zit bij te houden wanneer hij de afsluiter weer een heel klein stukje mag opendraaien.
 
Paul Harmans zei:
O ja, de man die mij terugbelde over de bittorrentklacht vertelde ook nog dat in de uren dat het normale internetgebruik wat lager lag, de downloadsnelheden voor bittorrent wat door UPC werden opgeschroefd. Ik heb daar overigens weinig van gemerkt en ik geloof eigenlijk ook niet dat er constant een mannetje zit bij te houden wanneer hij de afsluiter weer een heel klein stukje mag opendraaien.

dit gaat ook volledig automatisch, dr zit echt niemand bij ;)

Maar inderdaad, p2p verkeer in alle soorten en maten word nog steeds geknepen.
Als er meerdere seeds zijn binnen het chello netwerk die toevallig dezelfde torrent binnenhalen, zal je download ook hoger liggen dan als dit niet het geval is.
Daarbuiten worden inkomende seeds gekapt op 5k/s ongeveer of minder zelfs.
 
Dan zou er eigenlijk een p2p-site moeten komen die uit alleen chello-members bestaat, als ik het goed begrijp zou dan de snelheid normaal moeten zijn!?
 
N2U zei:
Dan zou er eigenlijk een p2p-site moeten komen die uit alleen chello-members bestaat, als ik het goed begrijp zou dan de snelheid normaal moeten zijn!?
Daar heb je dus groot gelijk in!!
Maar goed daar betaal je duz niet voor, het hoort gewoon normaal te werken...
 
het slaat inderdaad helemaal nerges op.

Ik heb het oo kgehad met nieuwsgroepen, en het lag maar aan mij, ik moest zelfs van hem mn pc opnieuw installeren. wat heb ik hem uitgelachen zeg.

Maargoed nog een weekje dan benk van dit gezeik af

Grtz
 
Ik weet niet of het mazzel is, afhangt van de UPC regio (hier 3039) of dat het gewoon heel erg afhankelijk is welk bestand je download: maar ik haal nog steeds uitstekende snelheiden via bittorrent (Azareus).
Kreeg gisteren een bestand binnen met over de 600 KByte/sec, zit verder toch eigenlijk altijd minimaal tussen de 50 en 200 KByte/sec met uitschieters naar boven.
Ik maak niet gebruik van een NL P2P site, dus lijkt me erg toevallig als ik steeds alleen seeders op het UPC netwerk tref.

Met de updater van Blizzard voor World of Warcraft die ook met het bittorrent protocol werkt haal ik zelfs 2200 KByte/sec.

Lijkt mij dat dus in ieder geval niet bij mij geknepen wordt in het bittorrent protocol verkeer. Heb overigens Azareus niet op de default poorten werken, maar op zelfbepaalde. Wellicht dat dit iets uitmaakt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan