• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC gaat toch ongevraagd decoders uitdelen!

T

Thijs085

Van digitalekabeltv.nl:


Kabelmaatschappij UPC gaat vanaf januari alle abonnees toch ongevraagd een decoder leveren waarmee digitale tv kan worden bekeken. Het eerste half jaar kan daarmee gratis digitale televisie gekeken worden. De Consumentenbond is hierover ontstemd. Dat meldt Trouw.

Volgens UPC zijn klanten niet verplicht de decoder te accepteren. "Als je de decoder houdt, kun je hem een half jaar gratis testen. Stuur je het kastje dan niet terug, dan gaan we ervan uit dat je digitale tv wenst en ga je het duurdere abonnement betalen."

De consumentbond heeft geëist dat "de kabelaar mensen vooraf goed informeert, ook bij het aanbieden van de decoder, en dat consumenten na afloop van het jaar actief moeten kiezen voor het abonnement. Mochten zij niet verder willen gaan met digitale televisie, dan zal UPC de decoder kosteloos weer moeten terugnemen. UPC heeft inmiddels toegezegd de eisen van de Consumentenbond in te willigen."


Goed nieuws! De invoering en daarmee de programmering van digitale televisie zal hierdoor goed op gang komen. Veel mensen zullen kiezen om het kastje te behouden.
 
Mijn persoonlijke mening.

Goed nieuws. Ja en nee.
Ja
- Digitale televisie geeft een beter beeld (zodra UPC zijn problemen heeft opgelost)
- Er kunnen en worden  meer zenders doorgegeven..
Nee
- Tv kijken wordt duurder. (Na de introductieperiode.)
- Extra apparaat nodig per tv / recorder. (Wordt misschien in de toekomst opgelost.)

Wat mij persoonlijk aan het hele verhaal stoort is:
- de onduidelijkheid rond de invoering (de kosten voor ons)
- de onduidelijkheid over meerdere decoders
     - moet / kun je extra decoders kopen of moet je die bij UPC huren
     - hoeveel kunnen er per adres worden aangesloten
     - moet je per decoder of per adres abonnementskosten gaan betalen?
     - indien per decoder betaald moet worden, wat worden dan de abonnements prijzen voor de 2e, 3 e etc.

Waar ik bang voor ben.
Dat als er genoeg mensen de decoder houden en een abonnement nemen, UPC vrij snel zal aanvoeren dat het analoge signaal niet meer nodig is en het (heel ver) zal uitschakelen.
Dit was nog waarschijnlijker toen ze nog niet waren teruggefloten en iedereen een gratis decoder wilden geven zonder keuzemogelijkheid.
Iedereen een digitale decoder? Dan kan analoog helemaal weg, want iedereen kan immers digitaal kijken.

Is er geen analoog signaal meer, maar je hebt meerdere tv's (recorder's) dan ben je aangewezen op extra decoders.
Combineer dit met een abonnement per decoder en het wordt voor ons of weer duurder, of stukken slechter als nu.
En UPC? UPC lacht zich op dat moment dood.

Ver gezocht? Misschien wel, maar:
UPC is geen filantropische instelling maar een commercieel bedijf en als die honderden miljoenen uitgeven aan de invoering van digitale tv en gratis decoders, dan is dat alleen omdat ze verwachten dit in een aantal jaar terug te verdienen en vervolgens ieder jaar meer winst te maken.
Hier is niets mis mee, dat is normale bedrijfsvoering, maar het kan ons de komende jaren behoorlijk op kosten jagen. En daar zit ik niet op te wachten.
 
Thijs085 zei:
Goed nieuws! De invoering en daarmee de programmering van digitale televisie zal hierdoor goed op gang komen. Veel mensen zullen kiezen om het kastje te behouden.

Uiteraard..omdat het ze door de strot gedouwd word.
Daar komt bij dat de gemakzucht dient en het meestal te veel werk is om het terug te sturen.
Ze hebben niet voor niets voor het terug fluiten te weinig abbo's kunnen verkopen !
Dan maar op deze manier.
Net wat Jonny zegt...te veel haken en ogen aan dit gebeuren , en keuze mogelijkheid komt daardoor in het geding.
Als ze het andersom zouden laten dan zullen ze wederom merken dat de meeste mensen niet zitten te wachten om al deze veranderingen ( buiten dat alle probl. opgelost zouden zijn).
Digi is een goede ontwikkeling..alleen moet het niet altijd over de rug van de consument zijn..
Los van het feit dat het dadelijk ook nog zo is.." Ooo u heeft 3 decoders...dus ook belasting aan de staat voor 3 " ...snappie.. :P
Zo ook maar even een gedachte. :)
 
ik weiger :9 een decode kastje of ik moet er 3 tv's op kennen aansluiten ga echt geen 3x betalen
 
Ach hier (5301) komt dat kastje er toch niet, heb ook al met de Chello helpdesk gebeld, en de snelheidsverhogingen komen er ook niet meer hier, wellicht wel een korting op de abonnements kosten omdat het netwerk niet geupgrade kan worden. Maarja, UPC en loze beloften zijn synoniem.
 
Blijft een vreemd bedrijf...
Ik heb totaal geen problemen met die anologe lijn aangezien ik toch niet zo'n tv freak ben. Vraag me toch ook echt af hoe moet het met meerdere tv's? Aangezien we hier toch al 4 tv's hebben..

Heb ook geen probleem met de anologe lijn aangezien ik er NOOIT problemen mee heb gehad. Hoor wel eens anders op het forum over digitaal. Maar goed ben benieuwt wat de toekomst brenkt
 
Steeds weer niewe diensten aanbieden op het bestaande netwerk, zonder onderhoud of uitbreiding van de infrastructuur. Zo word het gebied waarin je iets kunt uitrollen steeds kleiner. Als je die lijn doortrekt, rollen ze over 5 tot 10 jaar in 1 wijk in 1 stad een nieuwe techniek uit, en promoten dat alsof heel nederland de nieuwe techniek gaat gebruiken.
 
ugh...we hebben hier in huis 3 tvs en 2 viderecorders....als je strax voor elk aparaat dan zo'n decoder moet hebben.....en afstand bediening.
Groter meubel nodig om die kastjes in te plaatsen....grotere tafel nodig voor de extra afstandbedieningen....

binnenkort: nu gratis ikea-bon voor 10% korting op audio/video kastjes bij een jaar abo op chello digiaal ?
 
Johnny54 zei:
Waar ik bang voor ben.
Dat als er genoeg mensen de decoder houden en een abonnement nemen, UPC vrij snel zal aanvoeren dat het analoge signaal niet meer nodig is en het (heel ver) zal uitschakelen.
Dat heeft wel als voordeel dat er meer bandbreedte vrijkomt voor digitale zenders.
 
Terug
Bovenaan