• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC Digitale Telefonie

  • Onderwerp starter Deleted member 6805
  • Startdatum
D

Deleted member 6805

Hallo mensen ik ben een newbie in Chello Underground,

Effe wat vraagjes over Digitale Telefonie kun je in het basis abonnement (9,95) ook nummerweergave nemen tegen betaling?. Factuurspecificatie kan dat ook in het basisabonnement of niet. Met name factuuronline van Upc. Heb nu een geheimnummer ik weet dat dat bij Upc ook mogelijk is wordt dan standaard het nummer NIET meegezonden(permanent niet meezenden) en niet vermeld in de gidsen.Ik heb begrepen dat Upc gebruikt maakt van een Arris modem is deze goed?.Heb momenteel nog geen problemen gehad met mijn Motorola modem sinds december 2004. Ik kan namelijk vanaf 1 februari Digitale Telefonie aanvragen woonplaats Ede Gelderland.Graag zie ik de antwoorden tegemoet. P.s Tot nu toe een tevreden klant van Upc Chello en Digitale televisie.(Werk niet bij Upc).
 
ja op nummer weergave, en de rest werkt hier al 2 maanden goed. 5625 eindhoven
 
Als je "Mijn factuur online" neemt en je hebt digitale telefonie (bij pakket overigens verplicht om via "mijn factuur online" je rekening te ontvangen), dan zie je automatisch bij je factuur een specificatie van alle telefoonkosten (waarheen, wanneer, hoe lang, kosten per gesprek). Weet dat nummerweergave gratis is bij dat Freetimeabo, maar weet niet of dat ook voor het basisabo van dig. tel. geldt.
 
Als je al chello light hebt kan je beter het abonnement van 14,95 nemen = freetime! In verband met het pakketvoordeel € 7 t.o.v. € 3, zie: https://www.upc.nl
 
(bij pakket overigens verplicht om via "mijn factuur online" je rekening te ontvangen)

Dat zeiden ze tegen mij ook toen ik het pakket nam.
Maar inmiddels betaal ik nog steeds zoals altijd: met een acceptgiro.

Daar heb ik die € 1,-- graag voor over. Nu gaat het allemaal goed met UPC maar in het verleden hebben ze ook weleens m'n rekening geplunderd dus dat wil ik niet graag nog een 2e keer :D
 
Re: UPC Digitale Telefonie

Vorig jaar heb ik besloten geen cent meer aan KPN te geven. Dat betekende in eerste instantie geen internet meer, en bellen via gsm. Toch lastig.
Dus ondanks alle negatieve verhalen toch maar een Chello abonnement genomen. Keuze in kabelaanbieders heb ik helaas niet, en ADSL kan niet zonder tussenkomst van KPN (al is het maar voor het kabeltje dat mijn huis binnenkomt).
Maar, ik moet zeggen, geen klachten tot nu toe. De verbinding is amper down, de helpdesk is in ieder geval vriendelijk en ik heb ook nog geen last van een administratieve chaos.
Dus de stap om ook nog digitale telefonie af te nemen was niet zo groot meer, zeker nu Freetime, i.c.m. Chello voor een tientje per maand is. En ook geen aansluitkosten, en dat was voor mij de doorslag om echt NIKS meer van KPN af te nemen. Behalve dat hun abonnement duur is, evenals de gesprekskosten, betaalt een nieuwe abonnee zo'n 50 euro voor aansluitkosten. Dat is toch arrogant! Nieuwe klanten moeten onthaald worden met champagne en bloemen! Iedere andere aanbieder doet dat.

Dus, even een opsteker voor UPC. Mag ook wel eens een keer. Als het een keer misgaat, ook nog geen probleem. Het moet uit de lengte of de breedte komen. Ik verwacht dan wel dat het netjes wordt opgelost. Zo niet, dan lezen we het vanzelf wel op dit forum...
 
Nummerweergave: Ja dat kan bij het Basis abonnement tegen betaling van 1,15 p/m.

Factuurspecificatie: www.upc.nl en dan klikken op Customer Service

Geheim nummer: inderdaad

Modem: Geen idee, bij mij nog niet beschikbaar
 
Wat de Arris modem betreft: bij mij werkt deze modem erg stabiel (alleen in de eerste week na aansluiting 2 keer een reset nodig) en bovendien voor internet erg snel (haal bijna continu rond de theoretisch maximaal mogelijke snelheid waar de server aan de andere kant voldoende snelheid heeft. Erg fijn, downen met over 900 kB/s). Voordeel is ook dat je meteen de nieuwe snelheden hebt als je die nog niet had.
Mijn Arris modem is in ieder geval aanzienlijk minder down dan de Thomson die ik daarvoor had (lag er minimaal eens per week wel uit).

Met factuur online heb je gratis een gespecificeerde telefoonrekening, factuur online eist alleen betaling per machtiging. Als je dit een probleem vind gaat dat dus niet (ik neem overigens aan dat een bank verplicht is om, mits je binnen 30 dagen na afboeking reageerd, altijd een betaalde machtiging zonder opgaaf van reden terug te storten? Gelukkig heb ik zelf in de 5 jaar dat ik UPC klant ben nog nooit facturatieproblemen gehad).
De specificatie is overigens erg compleet en overzichtelijk, je kunt exact zien per nummer tegen welk tarief gebeld is (bv. Freetime, kabel naar kabel (is altijd gratis, erg handig omdat mijn ouders ook via UPC bellen), gratis belminuten (kreeg 100 min als promotie bij afsluiten).

Bij Freetime is nummerweergave inderdaad gratis, werkt ook prima mits je een telefoon hebt die FSK nummerherkenning ondersteund (let wel: KPN heeft een ander systeem, DTMF. Lang niet alle telefoons op de nederlandse markt ondersteunen dus de UPC nummerherkenning, gelukkig ondersteunen de meeste moderne telefoons mits niet de goedkoopste modellen zowel FSK als DTMF).
 
Ik krijg binnenkort UPC telefonie ! het "Freetime"abbo.

ik heb op dit moment Chello Classic en ik download elke maand dik in de 100+gb zit op dit moment zelfs op de 139gb ! ik heb nog nooit een waarschuwing gekregen en ik heb dus eigenlijk geen datalimiet ?

krijg ik een nieuwe modem wanneer ik het "freetime" abbo neem? en zou ik dan wel weer worden geknepen als ik teveel down ?
 
Ja, je krijgt met elk UPC VoIP abo, dus ook het Freetime abo, een Arris modem.

Wat de datalimiet betreft: de Thomson is een modem waar normaal gesproken wel degelijk geknepen kon worden. De Arris zit op het zelfde platform (DOCSIS), dus zou hier dacht ik niets aan veranderen.

Overigens is bij mij sinds ik mijn Arris modem heb op 18 november vorig jaar nog geen byte dataverkeer gemeten via datagebruik.chello.nl. Ik weet alleen niet of dit de uitzondering of de regel is.
Met knijpen heb ik geen ervaring, haal lang niet de 80 Gb voor plus (zit meestal rond de 40 Gb). Off topic: hoe krijg je het voor elkaar om 139 Gb nuttig te downen? Ik loop nu al maanden achter in het terugkijken / luisteren van de gedownde zooi.
 
Terug
Bovenaan