• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC dig.TV bij Kassa (vergelijking dig.tv)

D

dutchphoto

Voor degene die het interessant (bijv.als je van plan bent om dig. tv aan te schaffen) vinden gaf UPC een uitleg, nouja uitleg?;) over de dig. TV die ze aanbieden. Ik vond zelf dat de medewerker van UPC zich belachelijk maakte. Ook waren en andere aanbiedes aanwezig zoals, KPN, Digitenne, Multikabel en Essent.

Je kunt een herhaling van de uitzending HIER zien.
 
Bij digitale Tv(radio) DVB(Digital Video Broadcasting) is het net als bij bijvoorbeeld mp3's(mediabestanden). Hoe hoger de bitrate (aantal bits per seconde) des te beter de kwaliteit. (verklaart ook waarom upc(kabel) en kpn/digitenne(lucht) stereo zijn ipv standaard bv dolby 5.1)

Van lage naar hoge bitrate ziet het lijstje er zo uit:
Laag = DVB-t (digitenne/kpn, lucht)
Middel = DVB-c (upc/casema, kabel)
Hoog = DVB-s (Canal Digitaal, satelliet)

de laatste heeft dus vaak Dolby5.1 geluid.(maar er wel voor zorgen dat je tuner een dolby uitgang heeft, vaak digital audio(sp/dif of toslink)).

Schotel wint dus, want als je het bekijkt over 4 jaar is de schotel vet goedkoper.(aanschaf prijs van rond 3a 4 honder euro verdien je dik terug), en bied hoogste kwaliteit. Enige dilemma is plaatsen v/d schotel, is vrij secuur werk en moet wel kunnen "kijken" naar de satellieten. Soms wilt er n.l. wel eens een gebouw tussen staan. (zoals hier 5 verdiepingen hoog net op 15 meter afstand , denk dat ik maar eerst ga kijken of ik uberhaupt wel kan ontvangen)

p.s. zou je ergens in een schotelwinkel een schotel + ontvangststerktemeter kunnen lenen, voor je schotel aanschaft. Zo kan je effe kijken op welke plek in/om je huis ontvangst het best is , en of het wel sterk genoeg doorkomt. Zou n.l. lullig zijn als je zo'n ding hebt , en tot de ontdekking komt dat in/om jou huissie een te slecht signaal is...
 
Ik heb ooit eens als richtlijn gelezen dat waar de zon staat om (ik geloof) 12 uur in de middag, daar moet je je schotel op richten.
Zoek anders even voor de zekerheid op Google voor meer info hierover.

En of je dan vrij zicht heb kan je zelf zien toch?
 
Mario zei:
Ik heb ooit eens als richtlijn gelezen dat waar de zon staat om (ik geloof) 12 uur in de middag, daar moet je je schotel op richten.
Zoek anders even voor de zekerheid op Google voor meer info hierover.

En of je dan vrij zicht heb kan je zelf zien toch?

De schotel dient naar hert zuiden gericht te zijn.
 
UPC kan als het wil makkelijk 5.1 aanbieden bij hun films !

De bitrate van een schotel uitzending is ook maximaal 16MB, maar over het algemeen +/- 5tot10MB

Het is kwestie van bandbreedte en de investering die UPC dient te doen bij CineNova en Arrivo.
Een film voorzien van 5.1 zal naar alle waarschijnlijk duurder zijn bij de distributeur.

Even Off Topic, maar ik vindt het echt ruk dat er niets in 16:9 op Arrivo wordt uitgezonden...
 
Terug
Bovenaan