• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC/ Chello spreekt zich zelf tegen..

Status
Niet open voor verdere reacties.
X

Xela

Men zegt dat het UPC kabel net voldoende capaciteiten heeft om super snel te internetten.
Nou dat is dus niet waar want op hun eigen site staat:

Binnen UPC/chello wordt hard gewerkt aan de realisatie van de snelheids verhoging voor onze bestaande klanten en tot op heden is de planning gehaald. Zo hebben we de afgelopen periode onder andere de capaciteit van onze backbone naar het internet (AORTA) verder uigebreid, en inmiddels heeft al een groot deel van de chello klanten de nieuwe snelheden. In totaal beschikken nu zo'n 60% van alle klanten over de nieuwe snelheden. Wij verwachten dat uiterlijk in juni alle chello klanten zullen zijn overgezet op de nieuwe modem settings. Zodra iemand is overgezet op de nieuwe modem settings sturen wij ter bevestiging een email naar het betreffende chello e-mail account.https://home.nld.chello.nl/upcmnfc/start/support/netwerk_status/

Overgens de spelfouten zitten er nog op de site van chello Ze zeggen dus dat ze de capaciteiten hebben uitgebreid maar ik had al vernomen in het breedband debat dat ze zeiden voldoende capaciteiten te hebben voor de toekomst. En dat ze geen subsidie mogelijkheden willen om het kabel netwerk uit te breiden. Zijn ze aan het tegenspreken of heeft die uitbreiding een andere zaak omdat chello/upc dat tegen wilt houden.

Vindt als nog dat er een onafhanelijke onderzoek gedaan moet worden of de technische dingen waar upc mee bezig is. En dat er maar weer RAP een nieuwe upgrade gedaan mag worden met bijvoorbeeld gewoon 5mbps up en down. Niet zeiken maar gewoon eens de concurentie voorzijn dat zou al heel wat zijn.
 
en tog heb ik nooit die bevestigings mail gehad ;) terwijl ik al een tijdje met nieuwe snelheid zit
 
chello is ook bezig met een nieuwe technologie.. heb ik ooit vernomen. waarmee ze mega hoge snelheden kunnen bereiken. :-*
deze schijnt dus vele mage hoger te zijn dan het snelste adsl abbonement
 
ja maar bezig zijn is anders dan gewoon doen.

Ik kan zeggen dat ik dat en dat ga doen , maar als ik het niet zie?
 
Het kabelnetwerk opzich biedt genoeg opties en capaciteiten om nog hogere snelheden te halen. Ze zeggen toch nergens dat het met de huidige situatie van het netwerk kan. Er zal hier en daar eerst moeten worden uitgebreid en in de toekomst op een ander platform moeten overstappen (Euro)docsis 2.0.
 
juist met zeggen en beweren kom je nergens, we moeten het eerst zelf ervaren voordat we het gaan geloven..
 
Waarom wil iedereen toch van die megahoge snelheden?
Denk je nou echt dat je het verschil ziet tussen surfen @500kB/s en @1,5MB/s; die pagina is toch wel binnen een seconde binnen.

Laat Chello eerst eens iets doen aan die limiet: iedere verhoging van de snelheid is voorlopig alleen maar extra snel aan je datalimiet zitten....
Als ze die 10Mbit halen zit je in 17 uur aan je 80GB!
 
gaat niet zo zeer die sites.

Maar als je bijvoorbeeld 1 pc in de kamer hebt 1 in de keuken 1 op zolder en als ze lekker downloaden en je moet tv kijken via de streaming je telefoon werkt via internet je wilt graag video converance houden interne netwerk etc etc etc

Dan heb je nooit voldoende ;)

Teminste dat wilt UPC zelf die is notebene sponsor van de huis van de toekomst. (eigenlijk huis van heden)
 
Zelf zit ik al een enige tijd op de nieuwe snelheid waar ik overigens wel een mailtje van Chello heb gekregen.

Wat betreft de snelheid, is het al mogelijk op via de kabel een download van 38 Megabit/s down en 10 Megabits/s up te halen, echter heeft chello de maximale waarden gezet op onze abo. Voordat Chello deze snelheden geeft aan haar klanten moeten ze hun AORTA (back bone) enorm  uitbreiden want als iedereen op de maximale snelheid surft/download dan zakt de totale snelheid behoorlijk in. Hetgeen wat een vette inverstering is waar UPC geen geld voor heeft.

Wel heeft UPC te kennen gegeven dat ze binnen 6 maanden in Amsterdam een 10Mbit/s gaan aanbieden, Almere gaat later hierin volgen.

Zelf hoop ik dan ook dat UPC weer een snelheid verhoging gaat uitvoeren @Home gaat van 2,5Mbit/s naar 4000 Kbit/s voor 47 euro p.m.
Indien de telecom waakhond (OPTA) beslist dat providers  gebruik mogen maken van elkaars kabel netwerk dan ontstaat er een behoorlijke concurentie, dan moet Chello wel met hun snelheid omhoog om zo tegen @home te concureren. Tot die tijd heeft UPC/@home toch een macht positie, als je het niet bevalt kun je nu alleen overstappen op ADSL.

ADSL heeft nu een maxium van 8Mbit/s een nieuwere versie van ADSL kan tot 28Mbit/s afhankelijk van de afstand waar je woont tot de centrale.
Via de kabel modems is het nu al mogelijk om 38Mbit/s te halen echter willen de kabel-providers hier nog niet aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan