upc basic install wil niet

Status
Niet open voor verdere reacties.

kanocool

Forum Gebruiker
Berichten
57
hallo,
ik heb nu 2 uur met die idioten van de chello helpdesk aan de telefoon.
omadat: ik dacht ik kan wel een basic install.
maar hij wil niet ik heb de netwerk kaart vaak op nieuw geinstaleert.
wondows op nieuw geinstaleert
maar ik krijg maar geen ip adres.
ze zeggen bij chello dat mijn netwerkaart op de verkeerde manier een ip adres aan vraagt.
maar ik kan er maar niet achter komen wat het is.
helupppppp
helupppppp ??? ???
 

sylvester(rr)

Quality Member
Berichten
9.691
Uhm...alles aansluiten, en daarna naar https://prov.upc.nl surfen en inloggen.
sleephappy.gif
 
Topicstarter
Topicstarter
K

kanocool

Forum Gebruiker
Berichten
57
ik kan nog niet eens op internet komen
helemaal niet!?

ook niet in het modem zelf (dus ik denk het is het modem maar ze houden vol van niet)
 

sylvester(rr)

Quality Member
Berichten
9.691
Ehm...
kabels aansluiten, w88 tot je modem online komt...
computer opstarten, naar https://prov.upc.nl gaan, inloggen en voila
 
M

Messenger

Check eerst of alle lampjes op het modem correct branden (https://ziggoforum.nl/topics/1330/#A17)

Als hier geen probleem zit, is je modem online maar kun je nog niet internetten.
Pas nadat je je hebt aangemeld op de URL die de waardige heer Sylvester te kennen gaf, kun je pas internetten. (https://prov.upc.nl)

Het opnieuw installeren van Windows besturingssystemen of netwerkkaarten kan je weinig oplossing bieden.
Heb je nog geen succes na deze stappen, zet je computer uit en doe iets lekker ontspannends. Begin de volgende dag opnieuw met een frisse geest.

Hopelijk kun je er uitkomen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
H

Happy Athlon

Mischien overbodig maar weet je zeker dat je netwerkinstellingen ook goed staan? Die zijn (in mijn regio) namelijk anders dan de standaard instellingen van windows. Bij de basic install zit een boekje waarin alles haarfijn beschreven staat. Dit zou nog wel eens de oplossing kunnen zijn...

Succes
 

Henno

Forum Gebruiker
Berichten
1.002
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
kanocool zei:
ik kan nog niet eens op internet komen
helemaal niet!?

ook niet in het modem zelf (dus ik denk het is het modem maar ze houden vol van niet)

Gisteren nog een Basic install gedaan:
Geen link (ledje bij RJ45 connector op de Surfboard blijft uit) met een Realtek 8129 die op auto-speed stond met Win98.
Tip: Zet de kaart vast op 10Mbit half-duplex.
Dan krijg je een link en als je tcp/ip op DHCP/automatisch staat krijg je dan een tijdelijk 10.x ip nummer, dan kun je naar de provisioning site.

gr, Henno
 
Topicstarter
Topicstarter
K

kanocool

Forum Gebruiker
Berichten
57
nope doet het ook niet

ik heb nu een 10/100 mbps netwerkkaart in de comp gezet maar dat helpt niet.
ik weet het nu echt niet meer ik denk dat die idioten van chello het maar gaan op lossen of nog andere ideen?? ???
 

René

Moderator
Berichten
9.343
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als je net zoveel informatie aan de helpdesk geeft als aan ons dan denk ik niet dat die "idoten" je KUNNEN helpen.

Heb je die netwerkkaart nu op 10Mbit/halfduplex geforceerd?

En brand het link lampje als je een kabel aansluit tussen je kabelmodem en je netwerkkaart (op allebij)?

Heb je TCP/IP protocol geinstalleerd?

Staat die op automatisch IP?

Zomaar wat vraagjes :)
 
Topicstarter
Topicstarter
K

kanocool

Forum Gebruiker
Berichten
57
bijde lampjes branden.

tcp\ip protocol staat er op.

ip staat op automatich.

volgen de help desk staat dat allemaal goed.

ik denk dat het modem kapot is.
maar hij komt wel online.
geloof ik.

maar zij zeiden net dat mijn computer op de verkeerde manier een ip adres aanvraagt maar ik vroeg hoe los ik het op en daar gaeven ze geen antwoord op . iemand anders?? ???
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan