• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

uitval met downloaden

C

casper

Hallo,

Ik heb een probleem, zodra ik aan het downloaden ben met volle snelheden (500 KB) valt mijn verbinding er steeds uit..Hoe komt dit? door chello zelf omdat ze het weer s niet aan kan? Of omdat mijn modem/router het niet aan kan? het gebeurd zo om de 5 minuten en ik vind het schijt irritant worden...maar voordat ik upc sponser met het bellen vraag ik het eerst hier maar...


alvast bedankt Casper
 
Er zijn veel dingen die dit kunnen veroorzaken.
- modem Hoewel ik dit van de Terayon nog niet gelezen heb.
- Router Welke?
- chello verbinding Er zijn veel problemen met de verbinding de laatste tijd. Zie andere topics.
- Warmte probleem Voel eens of modem en router niet te warm worden.
- Software op je computer.

Hoe krijg jij de verbinding weer goed.
- Gaat dit spontaan?
- Na reset van de router?
- Na reset van modem?

Zijn alle kabels nog goed en zijn er geen slechte verbindingen.

Even bovenstaande nalopen en hier een berichtje van je wat je gevonden hebt.
Welke OS gebruik je en bij welk programma gebeurt het?
 
Modem word niet te warm, hangt op een koele plek
Sweex router *oudere typen*
gebruik windows XP professional

Het verbinden gaat inderdaad spontaan
kabels zijn vorig jaar nog vervangen met verbouwing...en geen onderbrekingen erin...allemaal rechtstreeks van router naar pc is wel lang 35 meter weet niet of dit verschil maakt...lijkt me niet.

Gebeurd bij FXP..zit hier een probleem??

weet niet of het gebeurd bij andere programma's want daar download ik nooit...en als ik download is het via download.com en daar haal je toch nooit volle snelheden.
 
Als de verbinding uit zich zelf weer goed komt, verwacht ik eerder dat het een probleem met de software of chello verbinding is.
Bij problemen met de modem en router moet je meestal resetten om de verbinding weer in orde te krijgen.

Een netwerkkabel van 35 meter is geen probleem. Als het goede kabel is, mag hij zelfs 95 meter zijn.

FXP is toch ftp programmaatje?
Probeer even of active / passive verbinding iets uitmaakt.

Heb je recent je computer nog gecontroleert op ad- & spyware, wormen, trojans etc? BV met Hitman Pro.
 
FXP is inderdaad ftp programmaatje ja
het word heel veel gebruikt, dus het lijkt me sterk als dat het zou moeten zijn, het lijkt me niet eigenlijk!

Op het moment ben ik mijn hele pc aan het controleren, alleen ik heb er helemaal geen verbinding meer op, hield er gister avond mee op >:(

waarom is mij nog de vraag misschien ook een idee? ;) haha maar dat is wel weer offtopic

hiltman pro heb ik nog niet geprobeert..ga ik binnekort zodra ik weer verbinding heb meteen proberen :6
 
Ik denk ook niet dat het programma FXP de boosdoener is, maar chello heeft een tijd gehad dat men niet passief, maar wel actief kon ftp'en, of omgekeerd, dat weet ik niet meer zo precies. Dus vandaar de vraag of dat verschil maakte.
Als je geen verbinding meer hebt, hoe kom je dan hier?
Is dat met een andere pc via dezelfde router en modem, zoja dan ligt het probleem duidelijk bij je computer. In dat geval inderdaad goed controleren.
Als het alleen jouw computer is, zou het evt. (onwaarschijnlijk) ook nog in de router kunnen zitten.
Controleer dus ook de instellingen in de router die met jouw computer te maken hebben. Eventueel je computer even op een andere poort van de router aansluiten.

Heb je met geeneen computer meer verbinding, even naar de lampjes op het modem kijken of die wel normaal branden en in de router kijken wat voor ip nummer etc je krijgt van chello.
Het zou namelijk ook gewoon een storing bij chello kunnen zijn zoals veel mensen die momenteel ervaren.
 
Test het eens zonder die cheap one router van Sweex. Gewoon de pc die aangemeld is bij Chello rechtstreeks op je modem aansluiten.
 
Ik heb exact hetzelfde probleem, ook ik heb me computer / router / modem nagekeken ik heb hier niet kunnen vinden. Ik heb dit probleem sinds het datalimiet eraf is en ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit probleem door chello veroorzaakt wordt. Want als ik vollop aan het downloaden ben (dmv fxp) knalt niet de verbinding eruit maar wordt alleen die transfer afgebroken, dus ik kan nog gewoon internetten. Het lijkt erop of dit probleem wordt veroorzaakt door het tijdelijk onderbreken van de transfer (packetloss van 100%) gedurende een korte periode, zodat de fxp transfer afgebroken wordt. Het probleem bij fxp'n is dat het niet mogelijk is om een transfer te hervatten als er x aantal minuten geen data is binnengekomen omdat je van server naar server stuurt.

Mijn grootste ergernis is dus als ik ga slapen en laat me computer aanstaan en ik fxp wat naar mijn eigen ftp server en vervolgens weer wakker wordt 's ochtends en dat dan blijkt dat hij maar 400mb heeft getransfered ipv 5 gb.
 
Terug
Bovenaan