• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

uitstekend hdmi kabel?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Olga.P2000

Forum Gebruiker
Berichten
937
Hoi,

Zijn er experts die mijn volgende vraag kunnen beantwoorden? Ik heb een hdmi kabel met ethernet gekocht. Kan ik er vanuit gaan dat deze kabel van versie 1.4 is en ook voor 3D en ARC geschikt? Ik kan namelijk voor de rest niks op verpakking of op de kabel zelf terugvinden. Er staat alleen highspeed met ethernet... Ik twijfel dus want ik heb eentje nodig die 3D zou goed doorgeven.
 
Elke HighSpeed-kabel ondersteund ARC en 3D, ook die van een paar euro bij de Action. Alleen voor ethernet heb je een aparte kabel nodig, maar om eerlijk te zijn zijn er maar heel weinig apparaten die dat nodig hebben.
 
OK, super! Dank je voor antwoord. Ik had een kabel van 5 meter nodig. Ik heb 17 euro voor betaald. Wel stuk goedkoper dan bij Mediamarkt. Ik begon toch te twijfelen of ik niet een betere moest kopen. Een kabel van Konig was 23 euro (2,5 meter) en ik zag meteen enorme verschil in beeld! Maar daar stond gelijk op verpakking over 1.4 versie en ondersteuning voor 3D. Echter een 5 meter van Konig zou rond 30 euro kosten. Dat vond ik beetje veel. Ik had een aantal kabels nodig. Zo ongemerkt ben een fortuin kwijt! :wink:
 
Een kabel van Konig was 23 euro (2,5 meter) en ik zag meteen enorme verschil in beeld! :wink:

bril schoongemaakt waarschijnlijk, anders vind ik het wel heel knap.
(voor het verkeerd word opgevat; is een beetje uitdagend bedoeld)
 
bril schoongemaakt waarschijnlijk, anders vind ik het wel heel knap.
(voor het verkeerd word opgevat; is een beetje uitdagend bedoeld)

Je mag lachen als je wil, maar toch is het waar. Mijn blu-ray speller zat direct aan tv aangesloten. Met oude goedkope 1.3 kabel. 3D keek ik toch nooit. Ik heb soundbar gekocht. Via hdmi aansluiting met arc zou ik kunnen geluid van tv op soundbar krijgen. Daarbij moest ik blu-ray speller via soundbar aansluiten. Toen dat gebeurde, schrok ik van hoe slecht beeld werd, helemaal korrelig! En geen geluid via soundbar.

Met die hdmi kabel van Konig was beeld weer helemaal geweldig! En ik heb geluid via soundbar. Die is zelfs harder en zachter te zetten met ab van de tv, al tv is van Samsung en soundbar is van Panasonic. Iedereen zegt altijd dat goedkoopste hdmi kabeltje is net zo goed als een dure, maar dat is niet helemaal waar!

Ik heb een klein onderzoekje gedaan. Zolang hdmi kabel niet langer is dan 2 meter en je geen 3D of arc hoeft te gebruiken, dan allergoedkoopste kabeltje van Action is net zo goed als dure kabel. Op het moment dat je extra mogelijkheden van hdmi wil benutten of je kabel moet 2,5 meter of langer zijn, kan je toch beter voor een duurdere kabel gaan. Het hoeft niet eentje van 100 Euro te zijn, maar die kabeltje van Action is niet meer goed genoeg.
 
Als je met korrelig bedoelt dat het beeld vol zit met gekleurde spikkels dan duidt dat inderdaad op een verbinding die het net niet trekt. Nog iets slechter en dan heb je helemaal geen beeld.

Overigens weet ik uit eigen ervaring dat zo'n goedkope kabel prima werkt met 3D (en ook 1080p60, wat nog iets meer bandbreedte kost), maar je kunt natuurlijk altijd een slecht exemplaar gehad hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan