• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Uitlezen zonnepanelen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.358
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo Steinhage, In een BP schreef je:

steinhage zei:
Hallo, mag ik je even wat vragen. Zie dat je je zonnepanelen aan het internet hebt 'gehangen', althans, zo lijkt 't. Heb het Ziggo Ubee 3200 modem en een SMA 5000tl21 converter. Laatste krijgt een ip-nummer, maar is verder onbereikbaar. Bekabeling in orde, SMA in orde, zou 't 'n firewall instelling in het modem kunnen zijn? Misschien heb je geen idee, maar ik vraag maar.
Ik antwoord liever op het forum zodat anderen dit via een zoekopdracht ook kunnen vinden.

Zelf heb ik zonnepanelen met een AC/DC converter van Nedap. Ik heb inderdaad via DHCP reservering deze converter een vast IP adres gegeven. Rechtstreeks uitlezen is mij nooit mogelijk geweest. Deze converter houdt echter steeds een verbinding open met Nedap via poort 80. Zij hebben met opzet deze poort gekozen omdat die zelden door firewalls tegengehouden wordt. Doordat hij zelf de verbinding in stand houdt, kunnen de Nedap monters, ook zonder poort forwarding, steeds zien of hij goed functioneert. Verder stuurt hij ook uit zichzelf steeds data naar Nedap die op hun server bewaard wordt. Via een inlog code op de Nedap server kan ik dan met een browser van mijn zonnepanelen de productie per minuut opvragen. Maar ook de netspanning per minuut en nog veel meer. Ook alle historische data sinds ingebruikname.
En voor fanatieke twitteraars kan hij zelfs een dagelijkse tweet uitzenden met zijn productie van die dag.

Ik heb een PowerRouter 50S. Bij jou staat 5000 in het nummer maar ik vermoed dat jij toch een ander merk hebt dat geheel anders kan werken. 5000W staat voor de capaciteit en is gewoon een typische waarde die voor een enkel huis geschikt is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
"Zonder portforwarding" : dat is sowieso niet nodig voor uitgaand verkeer. Alleen voor inkomend verkeer. En ik hoop niet dat die powerunit van je als server werkt. Voor firewall, en misschien meer voor proxy zaken, is poort 80 wel handig.
 
Misschien niet duidelijk opgeschreven.
Ik bedoelde eigenlijk dat portforwarding niet nodig is omdat de converter zelf het initiatief neemt en er alleen een verbinding richting Nedap open is. Dat betekent ook dat iemand anders nooit via het internet bij de converter kan komen omdat er in de router geen forwards ingesteld zijn. Dus hoef ik niet bang te zijn dat hij als server gaat werken.

Maar zo privacy gevoelig is die info ook niet weer. Iedereen kan bij het knmi de zon-uren achterhalen en een inschatting maken wat de productie is op dat moment. Het is hooguit nu zeer lokaal want in de productie per minuut zie je elk wolkje voorbij komen.:)
 
Dank! Moet hier wel even over nadenken, en wat experimenteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan