Uitfaseren analoge signaal en meerdere TV's

Hans Hendriks

Forum Gebruiker
Berichten
5
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Op 23 oktober a.s. wordt ons analoge signaal afgesloten.
Wij beschikken momenteel over 5 digitale (ook analoog) tv-toestellen, dus daar geen probleem.
Wij hebben bij een van deze toestellen een (nog van UPC afkomstige) digitale ontvanger, de overige 4 toestellen beperken zich tot de niet gecodeerde zenders.
Ons probleem zit bij het zelf opnemen van programma's.

Wij beschikken over 2 harddisk recorders (Toshiba RDXV50KF) en 2 oude VHS-recorders.
De VHS-recorders worden nog steeds intensief gebruikt omdat we daarbij voor het afspelen niet aan de plaats van opnemen zijn gebonden. Helaas kunnen ook de beide harddisk-recorders niet met het digitale signaal omgaan. Dus wij dachten we gaan iets maken met een NAS zodat we op een plek in huis kunnen opnemen en dit op ieder gewenst tv-toestel kunnen afspelen. Wij hebben bij ieder toestel een vaste ethernet-aansluiting. Niet dus!.

Toen dachten we, we nemen dan maar (ondanks de kosten) 4 Mediaboxen XL van Ziggo. Niet dus! We kunnen maximaal 1 mediabox XL krijgen en daarnaast twee gewone mediaboxen. Ook is het mogelijk 1 mediabox XL te nemen en daarnaast 2 smartcards, wat ons leidde in de richting van 2x Humax.

Vragen:
1. Is er met Ziggo echt niets mogelijk wat lijkt op de NAS-oplossing?
2. Welke Humax-apparatuur en -randapparatuur moeten wij kopen?
3. Aan welke zaken moet onze bedrading voldoen opdat Humax werkt?
4. Heeft iemand een beter idee?

Bij voorbaat dank voor iedere reactie.
 
Op bijvoorbeeld de Humax 5300C kan je de ongecodeerd zenders opnemen en via FTP de opnames downloaden naar bijvoorbeeld je pc. Die bestanden kan je vervolgens delen op je netwerk.

Chromecasts aansluiten op je TVs is ook een optie. Dan kan je via bijvoorbeeld apps als NPO Start en RTL XL programma's streamen naar je TV op de chromecast.
 
"Ik wordt gek!"


Kan deze topic-titel aangepast worden, want dit ga je never nooit meer terug vinden in de zoekfunctie!

mod edit: Topic titel aangepast
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Valt wel mee. Slechts 1 treffer:
Schermafbeelding 2018-10-08 om 09.00.46.png


Maar ik moet toegeven dat die niet het eerste bericht zal zijn die je opent als er veel treffers zijn.
 
Ik zie hier een hele mooie case om een paar Linux boxen neer te zetten. Kun je opnemen en afspelen op elke box, 1 box moet een harddisk hebben of je gebruikt idd een NAS als je die al hebt.

TS raakt een groot punt, Ziggo biedt geen oplossingen meer om centraal op te nemen en op client boxen af te spelen, wat eerst wel kon met de horizon box clients. Eigenlijk belachelijk in deze tijd.

Ik weet wel dat mensen soms als ze een standaard mediabox bestellen een cisco met ingebouwde harddisk krijgen waarschijnlijk omdat ze die nog hebben liggen maar geen idee of het opnemen ook nog werkt of dat het misschien software matig is uitgeschakeld..
 
Laatst bewerkt:
Wij nemen vooral de niet gecodeerde zenders op.
Wat bedoel je dan met de niet gecodeerde zenders? Ik vraag het omdat je stelt dat de overige toestellen zich beperken tot de niet gecodeerde zenders. In wat voor opzicht beperkt zich een tv hiertoe? Waar jullie mee werken zijn gewoon de analoge zenders..dat heeft niets met coderen van doen als ik het juist heb. Op 1 TV kijken jullie wellicht dus naar het digitale ongecodeerde aanbod(FTC) en nemen daarvan op.
Als je enkel de ongecodeerde zenders wilt opnemen heb je toch helemaal geen smartcards nodig?
Wat betaal je dan voor die 2 extra mediaboxen nog even afgezien dat je dus een Horizon XL abo moet gaan nemen toch? Da,s ook extra geld..even afgezien wat je voor secundaire tv,s moet betalen. En geeft men in UPC gebied nog smartcards uit??En als ze dat al doen..dan zal je deze weer moeten gaan huren lijkt me of maandelijks voor moeten dokken.
Voor het ongecodeerde gedeelte heb je helemaal geen Horizon abo nodig en ook geen SC,s..
Als je bovendien voor 2 van je tv,s wilt opnemen en de rest is dat niet zo belangrijk kan je best wel goedkoop uit zijn. Zoek op marktplaats voor 2 recoders( bijv. Humax) ..1 set top box heb je al . Voor de rest kan je met een digitale set top box uit zonder opname mogelijkheid. Die kosten al weer een stuk minder en zijn ook makkelijk 2 de hands te verkrijgen. ik schat dat zo eentje maximaal 20 Euro mag kosten.Ze liggen ook bij de bosjes bij 2 de hands zaken althans hier in de buurt wel.Scheelt je hopen geld allemaal..
 
Laatst bewerkt:
Sorry voor de verlate reactie, ik ben een paar dagen met mantelzorg bezig geweest.

Met niet gecodeerde zenders bedoel ik zenders die niet achter de decoder zitten en dus zonder decoder zijn te ontvangen. Het is dus geen beperking van de tv, die zijn allemaal digitaal en analoog, maar van het ontbreken van een decoder bij 4 van de 5 tv's. Wij nemen met name de zenders voor het Nederlandse taalgebied op.
Zover mijn kennis en informatie reikt is het alleen met een Humax met smartcard mogelijk het digitaal signaal van de niet achter de decoder zittende zenders op te nemen. Wat bedoel je daarom precies met 'Als je enkel de ongecodeerde zenders wilt opnemen heb je toch helemaal geen smartcards nodig?'?
Als je enkel de ongecodeerde zenders wilt opnemen heb je toch helemaal geen smartcards nodig?
?
Is dat in de door mij in mijn eerste bericht geschetste situatie mogelijk? Welke (opname)apparatuur heb ik dan nodig?
B.V.D.
 
Terug
Bovenaan