• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee router/modem, regelmatig geen IP adres bij draadloos netwerk

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

er!k

Mijn Ubee modem/router geeft zeer regelmatig verbindingsproblemen. De laptops/telefoons krijgen regelmatig geen IP adres en afmelden / aanmelden lost het probleem soms op. De bedrade PC’s werken wel altijd prima. Het blijkt dat de uitgifte van de IP adressen niet altijd goed verloopt.

De Ubee is gewoon standaard ingesteld, en daarachter hangt een Sitecom WL330 range extender (hierop staat de DHCP uitgeschakeld). Ik heb al van alles geprobeerd, maar volgens mij werkt de Ubee niet goed bij het toekennen van IP adressen. Is er misschien een software update mogelijk of gat dit automatisch via Ziggo ?

Iemand een idee of zin om (tegen vergoeding) dit probleem in regio Uden voor mij op te lossen ?
 
Om je te laten weten dat je niet alleen bent: Ook ik heb (sinds twee weken ongeveer_) hetzelfde probleem. De dhcpd server in het Ziggo modem (Ubee) werkt niet naar behoren lijkt het, maar het rare is dat het daarvoor niet was.

Er zijn genoeg IP addressen beschikbaar, ik heb wel mijn netwerk omgezet naar 192.168.1.1-254. Zodra ik iphones, laptops met vast ip uitrust, is er geen probleem meer.

Ik ga waarschijnlijk een server achter het modem de dehcpd server laten zijn, en schakel de wifi en dhcpd op het modem uit.

Maar het blijft onaccepabel.
Ik kan ook het modem niet )makkelijk) updaten, er is geen firmware upgrade te vinden (Iets dat duidt op arrogantie bij Cisco?)


Hermen
 
Ik ga waarschijnlijk een server achter het modem de dehcpd server laten zijn, en schakel de wifi en dhcpd op het modem uit.

De Wifi mag je dan idd niet meer gebruiken. Ik heb een vergelijkbaar, maar niet zo erg, probleem met mijn Ubee 3200.

Als de Ubee dhcp doet, heb ik geen probleem met de IP adressen, maar als ik dhcp op de Ubee uitschakel en een eigen dhcp server run, dan kan de Ubee niet meer goed een IP via wifi doorgeven. Mijn laptop of tablet zijn dan bijna een minuut aan het wachten totdat ze uiteindelijk wel een IP adres krijgen. Dus ik krijg wel een IP maar ik moet een minuut wachten i.p.v. bijna ogenblikkelijk een verbinding te hebben. Dat is dus onwerkbaar.

Als ik mijn laptop een vast adres geef, is het probleem weg. Echter, een vast ip op en laptop is geen handige optie. En de dhcp server van de Ubee weer gebruiken is ook geen optie omdat hij veel te beperkt is.

Mijn oplossing is nu mijn andere, in de woonkamer zwakkere, wifi zender te gebruiken omdat hij nog steeds sterk genoeg is voor een goede verbinding. Mijn Ubee heeft nu ook een andere SSID om te voorkomen dat ik daar per ongeluk op inlog, maar ik had liever één ssid door het hele huis gehad. :sad:
 
@Briolet
Een vraag uit nieuwsgierigheid: waarom laat je die Ubee eigenlijk niet in bridge mode zetten, heb je een bepaalde reden om hem toch te gebruiken?

Ik persoonlijk zou er niet tegen kunnen dat een router dergelijke problemen en beperkingen heeft en zou hem meteen laten omzetten.
 
@Briolet
Een vraag uit nieuwsgierigheid: waarom laat je die Ubee eigenlijk niet in bridge mode zetten, heb je een bepaalde reden om hem toch te gebruiken?

Hij heeft nog steeds een aanvullende waarde op mijn Apple airports. De airports zijn goed, maar moeten gebruikersvriendelijk zijn en bevatten alleen instellingen die courant zijn bij de meeste gebruikers. Dus alle andere leuke instellingen worden er uitgehaald. Op de airport kan ik b.v. geen specifieke poorten blokkeren of bepaalde interne IP adressen van het internet afsluiten wat ik nu wel op de Ubee ingesteld heb.
Sinds OS Lion kun je ook geen syslog server, en nog een paar andere leuke zaakjes op de airport, meer instellen. Met het oude besturingsprogramma kon je dat nog wel steeds instellen, maar sinds Mavericks werkt ook dat oude programma niet meer. De enige manier om die instellingen nu aan te passen is: de settings wegschrijven, deze met een plist-editor aan te passen en dan de settings weer in te lezen. Deze waarden worden nml. nog wel steeds van de settings file ingelezen en toegepast. :)

Ik zie de Ubee dus nog steeds als een aanvulling op mijn airports en als ik Wifi niet gebruik, heb ik altijd nog meer dan een Ubee in pure bridgemode. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan