• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee port forward met translate werkt korte periode

  • Onderwerp starter waaromikniet
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

waaromikniet

Hallo,

Voorheen was de Wifi router in mijn Ubee modem uitgezet omdat ik een eigen Linksys E4200 router wilde gebruiken. Omdat je geen gebruik mag maken van Wifi spots als de router in je modem niet aan staat heb ik dit weer aan laten zetten. Ik heb mijn Linksys er eerst tussen uit gehaald.

Ik loop nu tegen vreemd gedrag aan met port forwarding.

Ik heb een Synology NAS in mijn lan staan. Deze luister op https op poort 5001. En via http op poort 5000. Ik had hiervoor op de Linksys router port translation ingesteld. Dus poort 443 op de wan kant redirecte ik naar poort 5001 in mijn lan naar mijn nas. En poort 80 redirecte ik naar 5000. Ik probeer dit nu ook werkend te maken met mijn Ubee modem. Ik heb een port forward ingesteld met als instellingen

voor https

local adres ip van mijn nas
local start port 5001
local end port 5001
wan ip 0.0.0.0
remote start port 443
remote end port 443
Desc bla
enabled true.

voor http

local adres ip van mijn nas
local start port 5000
local end port 5000
wan ip 0.0.0.0
remote start port 80
remote end port 80
Desc bla
enabled true.

Dit werkt maar na ongeveer half tot een uur dan werkt dit niet meer. Als ik router achter router gebruik. Dus mijn Linksys als DMZ en daarop
de translate doe dan werkt het en blijft het werken.
 
Welke Ubee gebruik je ?
En heb je al eens geprobeerd of de firewall instellingen in het modem effect hebben op dit gedrag ? Probeer het eens met alle verschillende instellingen van de firewall.
 
Welke Ubee heb je, de 3200 of de nieuwe 3210? Ik heb zelf de 3200 en een aantal IP cameras die intern op poot 80 draaien, maar extern op verschillende poorten in de Ubee aangesproken worden.
Ik heb er eigenlijk nooit iets geks mee gezien.

Moet je de Ubee resetten om het weer werkend te krijgen, of is een nieuwe inlogpoging voldoende.
 
Firewall staat helemaal uit

Ik weet zo even niet welke versie het is. Ben nu niet in staat te checken maar ik heb hem vrij vroeg toen ze uit waren gekregen. Als ik de router reset naar default instellingen en dan alle forwards er weer in zet dan werkt het weer even maar als ik dan de dag erna weer probeer dan kan ik er weer niet bij. Rare is dat het dan soms wel goed gaat maar dan 5 minuten later werkt het weer niet. Als ik geen translate van poort doe dus local port 5001 en external port 5001 dan lijkt het langer goed te gaan.
 
Welke Ubee heb je, de 3200 of de nieuwe 3210? Ik heb zelf de 3200 en een aantal IP cameras die intern op poot 80 draaien, maar extern op verschillende poorten in de Ubee aangesproken worden.
Ik heb er eigenlijk nooit iets geks mee gezien.

Moet je de Ubee resetten om het weer werkend te krijgen, of is een nieuwe inlogpoging voldoende.

Wat bedoel je eigenlijk met nieuwe inlogpoging? Ik kan al niet eens inloggen op de NAS. Hij komt lijkt het niet door de router heen.

De firewall staat trouwens helemaal uit.
 
Dat is niet normaal en lijkt me een defect ergens. Is de voedingsspanning wel in orde? (12V en 2A ?)
 
Heb de spanning niet gecontroleerd maar dan zou het altijd niet goed moeten werken lijkt mij.
 
Ik heb de 3200 variant.
Voltage en ampères kloppen


Ik heb ook port triggers ingesteld voor call of duty voor mijn ps3.
Hier staan ook poort 80 en 443 tussen. Dit lijkt niet goed met elkaar overweg te kunnen. Ben dit nu aan het testen.

De port triggers en forwards werken wel prima samen op mijn Linksys E4200
 
Dat van de port triggers lijkt een goede verklaring. Maar dat is geen modem fout lijkt me. Als hij een bepaalde poort volgens de triggers één kant moet opsturen en volgens de forwardings de andere kant, dan kan het nooit goed gaan omdat hij hem maar naar één kant kan sturen.

Met de Linksys E4200 zou dat ook problemen moeten geven. De Linksys E4200 geeft dan prioriteit aan de forwards zodat de nas er geen probleem heeft, maar dan kunnen de triggers naar dat andere apparaat nooit werken voor dezelfde poort.
 
Nou ben sinds gisteravond aan het testen. Zonder de triggers lijkt het nu nog steeds goed te werken. Ook nog getest met mijn Linksys en daar gaat het goed met de triggers. Dus de ubee lijkt de triggers de voorang te geven en de linksys de forwards. Ik moet wel zeggen dat op de linksys een extra optie bestaat die heet single port forward/translate die ik gebruikte.

Als ik lees hoe port trigger werkt dan zou het niet met elkaar in de weg moeten zitten. Port trigger gaat af wanneer een lan device naar buiten connect. Nog even met collega (netwerk man) overlegd en die geeft ook aan dat het niet met elkaar in de weg zou moeten zitten.

Het probleem lijkt nu eerst opgelost. Andere vraag. Biedt het Cisco modem van Ziggo ook de mogelijkheid tot het forwarden van poorten met verschillende interne en externe poort nummers? Toen ik mijn Linksys (Cisco) E4200 kocht heb ik lang moeten zoeken naar een router die poorten kon translaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan