• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee modem verbonden met Netgear en dan ??

  • Onderwerp starter Eye of Horus
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

Eye of Horus

k heb bij de installatie een Ubee moden gekregen met een Netgear WNR 3500V2 router. Die scan werkt hier dus niet. Ik kan alleen in de Netgear komen met 10.0.0.1 . maar dus niet in de Ubee......
Ik heb daar alle instellingen geprobeerd, alle kanalen (13 stuks) , maar draadloos kom ik nog steeds niet verder dan 4.5 MBs download. Sluit ik een kabel aan op de laptop : boven de 100 MBs ! (120 Mb internet). Draadloos heb ik de laptop al eens op 10 cm afstand van het modem gezet : geen verschil.
Ik ben echt de weg kwijt.......
Ik doe iets fout maar weet niet wat.
Overigens : ook op de Ziggo site vindt ik hier verder geen info over, behalve dus voor het Ubee modem waar ik niet in kom......
Overigens heb ik van de installatie monteur alleen de gegevens gekregen om in de netgear te kunnen komen....

Ik hoop dat iemand me kan uitleggen wat ik over het hoofd zie.

m vr gr
 
Bedenk dat de snelheden van draadloos Internet ver achterblijven bij bedraad Internet.
 
Is de Ubee ook een modemrouter met wireless.
Zo ja dan moet je het modem door Ziggo op z.g. dom laten zetten.
Dit betekend dat de Ubee niets meer dan een modem is en hoef je er ook niets aan in te stellen
 
Bedenk dat de snelheden van draadloos Internet ver achterblijven bij bedraad Internet.

Natuurlijk realiseer ik me dat, maar de opgegeven waarde was de hoogste die ik gezien heb. In bijna alle gevallen was de uploadsnelheid op speedtest.net zelfs hoger dan de downloadsnelheid.......
Het is niet prettig te gebruiken bij tussen de 1 en 2 Mbs download :cry:
 
Is de Ubee ook een modemrouter met wireless.
Zo ja dan moet je het modem door Ziggo op z.g. dom laten zetten.
Dit betekend dat de Ubee niets meer dan een modem is en hoef je er ook niets aan in te stellen

Dit is me niet helemaal duidelijk. In zoverre : betekent het dan dat alle instellingen alleen in de Netgear gedaan hoeven te worden ? (Wat volgens de monteur nu ook het geval zou moeten zijn !)

Wat ik me trouwens ook afvraag : ik zal toch niet de enige zijn die zo'n configuratie van Ziggo gekregen heeft ? Ik kan nergens iets over deze configuratie vinden. Wel de handleiding voor de netgear router + Netgear USB stick. Wel, die USB stick leverde geen betere resultaten op dan de interne in de laptop. (En nog even afgezien dat ie door de grootte nogal onhandig ver uitsteekt als je je laptop op je schoot gebruikt. Bij het minste of geringste stoot je ergens tegenaan.)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ok ik heb ook heel veel last van te lage snelheid gehad. Ziggo monteurs zijn 3 maal hier geweest. Op een gegeven mooment kwam ik gedraad met CAT6 kabel op of rond de 120 Mbps. Op dat moment een Wireless 300N USB stick in laptop. Die haalde ineens ong 70 Mbps terwijl hij niet hoger kwam dat ongeveer 20.
Ik kwam erachter dat de router ook Gigabit over de WAN poort moet zijn. Ik heb nu een Asus RT-N66U en heb cobntinu 85 Mbps op de laptop en rond de 120 Mbps op de gedrade aansluiting.
Voorwaarde is dat het Ubee modem op dom staat oftewel alleen als modem fungeert.
Dit heeft me maanden gekost maar werkt nu alweer maanden ok.
Voor de wireless USB stil heb ik een edimax 300N maat TP-LINK 300N doet het ook prima
 
De Ubee is een EVM 3200. Ik heb op een andere hulpsite gevonden dat je dat modem wel rechtstreeks zou kunnen benaderen via een omweg ondanks de Netgear router. Volgens die site is dit echter geen wireless modem, dat zou namelijk de EVW3200 wel zijn. https://www.vandersmitte.eu/2010/02/02/nieuw-ziggo-modem-ubee-evm-3200
Als het niet wireless is , wat doen ze dan precies bij op "dom" zetten ?
Overigens ....ik wou dat ik draadloos ook maar enigszins in de buurt kwam van jouw oude instellingen :cry: 20 Mbs nog nooit gezien hier !
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je hebt van Ziggo inderdaad het model Ubee gekregen dat geen router bevat (draadloos of bedraad), vandaar dat er nog apart die Netgear router bijgeleverd is. Je hoeft dus zeker niet de Ubee op "dom" te laten zetten.

Een mogelijk probleem dat door de monteur over het hoofd gezien kan zijn is dat de Netgear router niet moet worden ingesteld voor adressen in het 10.x.y.z bereik. De reden hiervoor is dat de Ubee modems zelf op het Ziggo netwerk al van die adressenserie gebruik maken. Als de Netgear daar ook gebruik van maakt voor je eigen thuisnetwerk dan kunnen er adresconflicten ontstaan.

Mijn advies aan jou: de Netgear loskoppelen van het Ubee modem, dan inloggen op de Netgear (je zei dat dat met 10.0.0.1 kon) en dan de adressenserie veranderen naar bij voorbeeld 172.16.1.y (dat gebruik ik zelf ook). De verandering "Bewaren" (of "Save"), en dan de Netgear opnieuw opstarten, nu weer verbonden met de Ubee.

Je laptop zal dan een adres in de 172.16.1.x serie krijgen.
Laat ons weten of dit een verschil maakt.
 
Beste hajk,

In de router het adres verandert naar 172.16.1.1. Dit gaf geen verschil !
Speedtest : down - 0.75 Mbps Up - 1.5
Auto en alle kanalen geprobeerd, maakte geen verschil.
Maximale waardes die ik gezien heb : down - 2.1 , up - 2.2 .
Test opnieuw op die server en het zakte weer naar onder de 1.

Toen dacht ik....als ik toch aan het klooien ben :
op de wireless settings heb ik de mode veranderd van upto 300 Mbps naar upto 145 Mbps en................ yessssssssss !!!
Down : constant rond de 25, up constant rond de 9 !

Blijkbaar was het dus die setting die de problemen oploste. Ik heb niet geprobeerd alles weer terug te zetten naar 10.0.0.x om te kijken of dat ook verbeterde waardes zou geven .

Router is "n" , wireless adaptor in laptop is ook "n" en daarom lijkt het me toch een beetje vreemd dat als je upto 300 verandert in upto 145, het sneller wordt. Het technische verhaal daar achter ben ik wel benieuwd naar !

Maar in ieder geval, is de snelheid nu aanvaardbaar en weet ik zeker dat mijn vrouw in ieder geval een hoop minder frustraties zal hebben als ze probeert te internetten ;-)

Ik weet niet of het nou de combinatie van het veranderen van het adres en het veranderen van de mode de complete oplossing was, in ieder geval wil ik je wel bedanken voor de tip. Anders was ik niet weer in de Netgear gedoken en dus ook niet op dat probeersel uitgekomen ! :thumb up:

grtz,

EoH
 
Bij het "n" protocol krijg je die maximale doorvoer van 300 Mbps alleen als je "brede kanalen" gebruikt (in feite twee gebundelde kanalen). Dit is een aparte instelling op de Netgear router en tevens op de draadloze adapter op je PC. Waarschijnlijk stond de adapter op je PC ingesteld op 145 Mbps of een enkel kanaal...

Je zou nog eens kunnen proberen om beide op brede/gebundelde kanalen te gebruiken (of op 300 Mbps te zetten, wat hetzelfde is), maar nodig is dat alleen voor een sneller abonnement (Alles-in-1 Extra).

Goed dat je de router op 172.16.1.1 hebt laten staan, dat is sowieso een goede keuze omdat het bewuste adressenbereik weinig wordt gebruikt door draadloze apparatuur, en er dus ook weinig kans is op adresconflicten.

Edit: Ik zie dat je de originele vraag van deze thread ook hebt gesteld in het vaste 2de onderwerp van deze rubriek, over het uitlezen van de status van het Ubee modem. Even afgezien van het feit dat het stellen van dezelfde vraag in meerdere topics niet wenselijk is, zou je ook het begin van dat topic eens moeten doorlezen. Daar staat namelijk in beschreven hoe je het 10.x.y.z adres van het Ubee EVM3200 modem te weten kunt komen; zodra dat bekend is kun je inloggen op de Ubee om allerlei data over de verbinding zelf te bekijken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan