• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ubee modem+ sitecom router -> internet valt weg

Status
Niet open voor verdere reacties.
V

#Vortex#

Ubee EVW3200 modem + Sitecom router -> Internet valt weg

Ik heb een Ubee EVW3200/320B modem en een Sitecom WLR6000 X6 router. Alles aangesloten en het werkte. Echter regelmatig kwam het voor dat je wel Wifi verbinding had maar geen internet. Mij viel op dat er vaak geen internet verbinding was nadat er enige tijd geen pc's en telefoons van het netwerk gebruik maakten. Na de gebruikelijke reset van het modem gevolgd door een reset van de router kwam de verbinding wel weer terug maar na een paar keer wordt je dat wel zat dus ga je andere dingen proberen. Bleek dat het lostrekken en terugsteken van het kabeltje tussen de modem en de router ook de verbinding weer herstelde, dat scheelde in ieder geval het wachten op terugkomen van modem en router na reset. Stilaan ging het er steeds meer op lijken dat de verbinding tussen modem en router na enige tijd geen gebruik in een diepe slaap viel waaruit hij niet meer zomaar ontwaakte. Het lijkt alsof de DHCP lease functie niet goed werkt terwijl die lease toch op 3600 minuten staat ingesteld. Enfin op zoek naar een willekeurig mechanisme om de verbinding wakker te houden en deze gevonden door RIP in te stellen op tabblad Gateway van het ubee modem. Je vult bij destination IP adres het adres van je router in bv 192.168.178.50 en je vinkt Enable aan gevolgd door Apply. Je moet dan wel static lease hebben ingesteld zoals het Ziggo 'Stappenplan router-achter-router ubee' beschrijft anders heeft de router geen vast ip adres. Nu wordt de verbinding wakker gehouden doordat de RIP iedere 30 seconden iets naar de Sitecom router stuurt. Sindsdien is de internet verbinding niet meer weggevallen. Iedereen blij en ik heb weer rust....
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dank voor het uitzoeken. Ik hoop dat anderen er ook wat aan hebben. Ik zie dat dit bij mij als enabled staat, maar dat ik er nooit wat ingevuld heb. (Ik heb ook een router achter router situatie)

Ik ben dan wel benieuwd hoe het bij een volgende firmware gaat. In de vernieuwde firmware versie die ziggo vorig jaar gelanceerd had, maar daarna weer teruggedraaid heeft, was deze RIP pagina verwijderd. :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan