• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee modem: router resetten

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

CaptainN

Ik heb sinds een paar maanden de Ubee modem aangesloten die ik van Ziggo had ontvangen (voorheen het oude Motorola modem). In mijn oude setup had ik een Linksys WRT54G wireless router achter mijn modem hangen, waarmee al mijn devices in mijn netwerk verbinding maken. Ik heb Ziggo daarom gevraag de nieuwe Ubee in bridge mode te zetten, zodat ik mijn router er weer achter kan hangen zonder problemen.

Deze setup werkt, maar af en toe moet ik mijn router resetten (power eraf en er weer op) omdat mijn devices geen verbinding meer kunnen maken met internet. De modem hoef ik niet te resetten in deze situatie. Na de reset van mijn router kan ik mijn devices weer connecten. Dit geldt zowel voor devices die wireless praten met mijn router als degenen die bedraad zijn aangesloten op de router.

Nu dacht ik dat mijn router wellicht aan het einde van zijn Latijn was, en heb een nieuwe gekocht: de TP-Link TL-WR1043ND. De Linksys vervangen door deze en dezelfde settings als in mijn oude router ingesteld (WPA2 personal beveiliging, MAC filtering (whitelist)). Alle devices weer verbonden met de nieuwe router. Internet werkte gisteravond, maar vanochtend lag alles er weer uit. Vannacht is er dus weer iets gebeurd waardoor ook mijn nieuwe router vastloopt.

Iemand enig idee wat dit probleem zou kunnen veroorzaken? Het lijkt wel of de Ubee af en toe een signaal (of juist niet) verzendt naar mijn router, waardoor die vastloopt?
 
Zou zomaar aan de Ubee kunnen liggen.
Ik heb bij een kennis een WRT54GL draaien achter een Cisco modem in bridge mode. Uptime nu 74 dagen (stroom viel uit). Totaal geen probleem dus.
 
Zet je linksys eens op een ander adres, bijvoorbeeld 192.168.2.1. Ik denk dat de Ubee zo nu en dan off-line gaat en dat kan problemen geven als je 192.168.1.1 voor je lokale netwerk gebruikt.
 
Je bedoelt een ander IP-adres dan het interne IP-adres van m'n Ubee? Want die is sowieso default op een ander adres bereikbaar (192.168.174.1 oid uit m'n hoofd).
 
Ik heb iemand horen beweren dat de Ubee EVW in bridgemode het IP 192.168.1.1 krijgt. Ik heb het echter nog nooit horen bevestigen. Op het oude IP is de Ubee in elk geval niet meer aanspreekbaar.
 
Mogelijk heb je gelijk, en geldt dit alleen voor de EVM3200. Aan de andere kant weet ik ook niet precies hoe de EVW3200 zich gedraagt op het moment dat deze off-line is als hij in bridge-mode staat. Proberen kan in ieder geval geen kwaad.
 
Ik heb m'n router nu op 192.168.2.1 gezet. Nu maar weer een dag afwachten om te zien of 'ie het volhoudt. :-)
 
Helaas doet het probleem zich nog steeds voor. Heb ook geprobeerd de WPA2 beveiliging er eens af te halen, maar ook dat geeft geen oplossing. :'(
 
Het lukt me nu niet eens meer om in mijn Ubee in te loggen, niet via 192.168.178.1 en ook niet via 192.168.1.1 of 192.168.2.1 (die laatste is nu mijn TP Link router). Ook geprobeerd door mijn laptop rechtstreeks op de modem aan te sluiten, zelfde verhaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan