UBEE modem passthrough mode voor voip

Status
Niet open voor verdere reacties.

gkorte

Forum Gebruiker
Berichten
1
Ik hoop dat iemand mijn hier even kan helpen want ik word er helemaal gek van.

Achter mijn UBEE modem heb ik een aardig netwerkje van componenten en 1 van die componenten is een freePBX server die ik al jaren gebruik. Na het installeren van de UBEE blijk dat RTP niet door het modem heen gaat (firewall en alles gechecked) en ik heb dus geen voice. Goed oplossing dacht ik gevonden te hebben door de passthrough optie te gebruiken op UBEE.
Dus aangezet met het juiste MAC en ja hoor alles doet het. Mijn andere server gebruiken de routering van de UBEE en de FreePBX heeft nu zijn eigen publiek ip nummertje, tevens nu ook geen NAT meer dus gelijk wat andere problemen opgelost.
Na een aantal uren klapt in een keer het modem eruit. Niets werkt meer, geen enkele server krijgt nog een ARP terug van de UBEE. De FREEPBX krijg ook geen lease meer terug van het netwerk. NADA NOPES… Hmmm modem een reset gegeven en alles doet het weer, voor 30 seconden! Bam alles weer weg. Nou dan maar snel inloggen na de reboot van het Modem en de passthrough eruit gehaald. Nu werkt alles weer maar ik heb geen passthrough.

Mijn vraag is of iemand dit soort configuraties werkend heeft, en zo ja hoe. Ik zou toch graag de UBEE willen blijven gebruiken en niet de hele modem in bridge mode willen laten zetten door Ziggo.
Nog een laatste opmerking, denk niet dat het veel uit maakt maar goed, de freepbx server staat in een LXC container (soort KVM/VmWare/HyperV).
 
Jouw netwerk klinkt als het mijne: Ubee_wif, Netgear routeri, Win2k8 server met 3CX VOIP server en wat gewone spullen. Ik heb ook de Ubee in passthrough gehad, maar alleen maar ellende. Even bellen met 1200 om 'm in bridge te latens chakelen en alles werkte weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan