• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee modem met KPN Experiabox mogelijk?

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

FredV

Ik heb een Ubee modem/router, maar t wifi-bereik is gering en wil ik vergroten. Nu heb ik nog een Experiamodem/router en mij vraag is, kan ik die experia achter de ubee plaatsen en zo ja, met welke instellingen? Kan ik de instellingen gebruiken die Ziggo voorschrijft voor router achter router? Moet ik dan nog iets in de experia instellen en zo ja hoe en wat?

Bijkomende vraag, over enige tijd krijgen we hier ook wifi-hotspots van ziggo. Als ik bij mn draadloze internetverbindingen check, zijn er nogal wat ziggo's in de buurt met een beter signaal dan de mijne. maar ja, als men niet meedoet, heb ik er waarschijnlijk nog niets aan..

Wat adviseren jullie?
 
Ik zou het niet doen. Al krijg je het werkend, de experiabox van KPN was al een gehandicapte router, waar je niks mee kon en het bereik van wifi is ook niets. Als je meer bereik wilt op meerdere plaatsen is een goed merk access point bedraad rechtstreeks of met home pluggen beter. Als je op een plek wifi wilt en als je halverwege je router en die plek een range extender kwijt kunt kan dat ook werken en het is nog makkelijker ook. Echter een range extender heeft wel een goed bron signaal nodig anders versterkt die een slap slecht signaal en kom je ook niet verder.

Ik zelf heb omdat ik lui ben Devolo liggen door het huis met kabels voor pc en laptops, en verder access point van Devolo die volgend zijn. Ik heb er vier die zelf een access point simuleren en als ik van zolder naar de schuur loop dan wissel hij zelf tussen de access point die dan het sterkste signaal geeft. Voor een ipad of laptop is er maar een wifi access point maar in de soft ware van Devolo zie ik vier verschillende uniek genaamde access points die ik dus ook individueel kan configureren om toegang toe te staan of niet, aar voor de gebruikers maakt het niet uit. Voor mijn vrouw en zoontje is dit ook handiger want nu hoeft ze niet steeds te switchen naar de voorheen range extenders. Dus vroeger moesten ze de keuken wifi pakken in de keuken, in de woonkamer naar de woonkamer wifi etc etc. Nu is er 1 wifi netwerk die volgt de gebruiker en klaar. Nog een voordeel is dat de software van Devolo voor de domste mensen op aarde gemaakt is en dus heel gemakkelijk te bedienen, controleren en manipuleren is, mocht je dat willen. En Devolo kijkt zelf op het internet of er updates zijn en kan dan alle aangesloten netwerk apparatuur van Devolo updaten. Duur dat wel maar als je eerst vier keer met andere apparatuur bezig bent en dan pas overstapt ben je nog meer kwijt en ook aan tijd,frustraties en gelazer. Dat ik wel overall alles werkend had is voor mij als medewerker van een internet bureau en planeteer van het eerste uur geen probleem. Maar iedere keer als ik tv of iets anders zat te doen, en dan: de printer doet het niet, het internet doet het niet, YouTube is traag, ik kan geen tv kijken etc etc ben ik kwijt ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan