Ubee modem bereikbaar om WAN IP

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

mschut

LS,

Sinds gisteren mn Ziggo Ubee modem geinstalleerd. Alles lekker snel werkend. Het enige wat me maar niet lukt, is om van buiten op mn modem / NAS te komen. Van alles al geprobeerd, DMZ, port forwarding, geen port fowarding, firewall uit, om op mn modem uit proberen te komen. Geen resultaat. Als ik het WAN IP (gecheckt via een whatsmyip pagina) invul in een browser (al dan niet binnen hetzelfde netwerk) komt er gewoon geen respons.

Iemand enig idee hoe ik er wel op kan komen?
 
Zucht. Mag op slot, het ip 192.168.178.70 ligt kennelijk niet in de juiste range. Dacht startend bij 10, number of 64, dat de 70 wel in range zou zitten. Maar het nummer iets omlaag halen, en voila...
 
Dacht startend bij 10, number of 64, dat de 70 wel in range zou zitten.

:wink: Je bent niet alleen. Ook volgens mijn wiskunde loopt een range van 64 die bij 10 begint t/m 73. Dus inclusief 70.

In elk geval werkt het nu. Maak wel een dhcp reservering voor dit IP in je modem zodat het exclusief beschikbaar blijft voor je nas.
 
Bovendien werkt het testen van je wan-ip vanuit je eigen netwerk niet.
 
Bovendien werkt het testen van je wan-ip vanuit je eigen netwerk niet.

Dat ligt een beetje aan de router. Bij de één kan het wel, bij de ander niet. Het gaat hier over de Ubee en daar lukt het wel mee. Als ik mijn URL invul dan kom ik vanaf intern toch op mijn interne apparaat. Heel handig omdat je dan met je phone of laptop vanaf thuis of werk met de zelfde settings kunt inloggen. Niet bij alle routers lukt dat.
 
Ja dat klopt. Dat werkt via local loopback. Maar dat is dan ook totaal geen test of je firewall settings of port forwarding werkt.
 
Qua firewalls weet ik het niet, maar portforwarding kun je wel testen met de Ubee. Als de port niet geforward is, werkt ook de local loopback niet en krijg je ook lokaal geen verbinding. Na forwarden wel. Maar dit zal per modem type verschillen.
 
:wink: Je bent niet alleen. Ook volgens mijn wiskunde loopt een range van 64 die bij 10 begint t/m 73. Dus inclusief 70.

Kan alleen maar concluderen dat ie begint met tellen bij de 1. Heb de NAS nu op nr 2 gezet en dat werkt. De eerste tien zijn dan gereserveerd voor fixe IP, en vanaf 10 voor DHCP. Die 64 is dan dus 64-10 = 54 voor DHCP. Zo had ik het niet geinterpreteerd....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan