• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ubee EVW321B wifi valt voortdurend weg.

Status
Niet open voor verdere reacties.

HansNL

Forum Gebruiker
Berichten
2
Heren en dames,

Sinds dat ik gebruik maak van Ziggo internet (een jaar of 2 nu) is het aantal wifi apparaten in ons huishouden uitgebreid, wat niet geheel probleemloos lijkt te gaan met het ubee modem.

Het probleem is (voornamelijk met android) dat de verbinding voortdurend wegvalt, zelfs als je aan het browsen bent, dus volgens mij kan het geen energiebesparend iets van android zijn ?

We gebruiken:
** Ubee EVW321B modem/router van ziggo.
bij de settings valt mij op dat van de WAN zijde geen IPv6 nummer aanwezig is.
Op met moment van schrijven van dit bericht zijn de volgende apparaten ingelogd:
2 android telefoons (1x kitkat 1x lollipop)
1 android tablet (jellybean)
2x windows 8.1 pc wifi
1x digitale ontvanger - bedraad -
1x lg smarttv

het maakt in mijn geval niet uit of ik de "normale" wifi pak of de 5g versie

voor de rest heb ik geen enkel idee welke instelling dit probleem veroorzaakt ?!? wie kan me helpen please
 
Bedoel je dat het internet dan op alle apparaten op hetzelfde moment uitvalt op beide wifi banden ? Als dat zo is, valt het dan ook uit op apparaten die via een kabel aangesloten zijn ?

Als je hele internet tegelijk uitvalt en daarna weer terugkomt, moet je eens kijken of je modem op dat moment zichzelf opnieuw opstart. Dat kan bijvoorbeeld komen door de netvoeding van het modem die op zijn laatste benen loopt.

Als de Wifi van 1 apparaat uitvalt, terwijl het modem gewoon normaal doorwerkt kan het verschillende redenen hebben, van slechte wifi ontvangst of het kanaal wat 'te vol' is, tot aan een incompatibiliteit van de android wifi. Dat is lastig te zeggen. Er zullen mensen direct roepen dat de Ziggo modems slecht zijn en dat je beter een eigen router kunt gebruiken, maar of dat in dit geval ook de oorzaak is, is lastig zo te zeggen. Als de dekking in een bepaald deel van je huis slechter is en de buren op hetzelfde wifikanaal zitten kan dit ook een oorzaak zijn.

Verder moet je controleren of je apparaten niet proberen via het wifispots netwerk verbinding te maken. Dat werkt niet via je eigen toegangspunt. Thuis moet je altijd je eigen toegangspunt gebruiken, maar als je mobiele apparaat automatisch naar wifispots gaat als hij denkt dat die beter/sterker is, heb je daarop dus ook geen internet meer. Je kunt wifispots dus beter 'handmatig' instellen en niet automatisch laten verbinden.
 
Dank voor de snelle reactie. De verbinding lijkt op alle apparaten tegelijk weg te vallen, vooral wanneer meerdere Android apparaten tegelijk wat gaan doen. Hoe het zit met de bedrade verbinding valt moeilijk te controleren. De tablet lijkt te storen op de laptop, de laptop en een mobiel gaat wel samen. Het vreemde is dat de pc die het verst weg staat (tweede verdieping) houdt continu signaal. Het 5g gedeelte gebruik ik nagenoeg niet. Kan het helpen als ik dat gedeelte uitschakel? De wifi repeater heb ik al weg gehaald, ik zit nog met het idee om mijn (hele) oude linksys router op de verdieping aan te sluiten...
 
Het vreemde is dat de pc die het verst weg staat (tweede verdieping) houdt continu signaal.

Ofwel als het op de android apparaten niet meer werkt, doet die pc het nog wel ? In dat geval lijkt het dus een probleem met het bereik van die android apparaten te zijn en niet met de router, omdat je via die ene pc nog wel op internet komt. Of heb ik dat verkeerd begrepen ?

Je kunt proberen om de oude router als 'accesspoint' te gebruiken, dus niet in routermode en hem via een kabel te verbinden met je router. Dan kun je het bereik wat uitbreiden.
 
wij hebben dat probleem ook gehad.
Vooral met de android gestuurde tablets en telefoons (klein spul dus kleine antenne)
Wij hebben de wifi uitgezet en op 1 van de LAN poorten(UBEE) een acces point van Linksys WAP300N acces point aangesloten en op de 1ste verdieping weggezet.
Sindsdien geen noemenswaardige problemen meer.
Acces point op 1ste verdieping is harder van signaal dan de UBEE.
En dan meet ik beneden ongeveer 2 meter van de Ubee af en 6mtr van de Linksys af i.c.m. een betonnen vloer.
Zelfs al zou ik de acces point op zolder wegzetten is hij nog harder dan de Ubee beneden. Het is gewoon een algemeen verschijnsel helaas.
Ik had ook liever gehad dat er een Fritzzbox in de handel was voor Ziggo. Vele malen beter.
Succes.

Gr. Ries.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan