• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee EVW321B als extra WiFi AP

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

FXvL

Ik heb - als nieuwe abonnee, na klachten over mijn Ubee modem (geen VPN L2TP/IPSec pass-through mogelijk!) - nu eenTechnicolor modem ontvangen. Deze doet het prima, alle poorten incl. de 500 UDP die door de Ubee geblokkeerd werd worden nu netjes doorgegeven aan mijn Synology NAS/VPN-server. En de radio is ook een stuk beter, scheelt ca. 8dB.

Nu heb ik dus een Ubee over.... en mijn idee was om die als wireless access point in te richten.

Met andere routers en ook met ADSL-modem/routers ging het altijd van een leien dakje: gewoon DHCP-server en firewall uitzetten, UTP-kabeltje (straight) in een LAN-poort en klaar. Maar met deze Ubee werkt het niet.

De radio's zenden netjes uit, en met de telefoon kan ik ook inloggen op beide frekwenties, maar er is helemaal geen verbinding met de rest van het netwerk of met internet mogelijk.

Heeft iemand misschien betere ervaringen met de Ubee als WiFi AP?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb - als nieuwe abonnee, na klachten over mijn Ubee modem (geen VPN L2TP/IPSec pass-through mogelijk!) -

Hoe kom je daar bij? Ik heb ook een Ubee (de EVW 3200) en daar heeft VPN L2TP/IPSec altijd goed gewerkt. Ook via een Synology nas als vpn-server.
 
Ander model router, kan dat de oorzaak zijn? Ik heb bij even zoeken toch meerdere mensen gevonden die het probleem dat ik had ook waren tegengekomen. "Wel PPTP, maar geen L2TP op de Ubee".

Als ik de NAS automatisch forwarding liet instellen met (EZ Internet Wizard) mislukte dat, met als foutmelding dat poort 500 niet doorgezet kon worden. En als ik het met de hand deed kwam er geen foutmelding, maar die poort bleef evengoed dicht.

Ik neem aan dat het komt doordat de Ubee EVW321B zelf een VPN-server herbergt. Maar weten doe ik het niet, in elk geval is het nu in orde.

Er was mij bij de verkoop van mijn abonnement werkende VPN beloofd, en dus kreeg ik de Technicolor router waar toen over was gesproken alsnog. De verkoper kende het port-forwarding probleem beslist wel!
 
Ik heb - als nieuwe abonnee, na klachten over mijn Ubee modem (geen VPN L2TP/IPSec pass-through mogelijk!) - nu eenTechnicolor modem ontvangen. Deze doet het prima, alle poorten incl. de 500 UDP die door de Ubee geblokkeerd werd worden nu netjes doorgegeven aan mijn Synology NAS/VPN-server. En de radio is ook een stuk beter, scheelt ca. 8dB.

Nu heb ik dus een Ubee over.... en mijn idee was om die als wireless access point in te richten.

Met andere routers en ook met ADSL-modem/routers ging het altijd van een leien dakje: gewoon DHCP-server en firewall uitzetten, UTP-kabeltje (straight) in een LAN-poort en klaar. Maar met deze Ubee werkt het niet.

De radio's zenden netjes uit, en met de telefoon kan ik ook inloggen op beide frekwenties, maar er is helemaal geen verbinding met de rest van het netwerk of met internet mogelijk.

Heeft iemand misschien betere ervaringen met de Ubee als WiFi AP?

Aanvulling: ik kan de Ubee, wanneer die is aangesloten op een LAN-poort van de Technicolor, nu wel pingen. De switch voor bedrade aansluitingen doet het ook.

En ook op de iPhone is hij zichtbaar met het static IP-adres dat ik hem gegeven heb. Maar er komt via wifi verder niks door, geen e-mail, geen webpages.
De enige webpage die ik kan bereiken is die van de Ubee zelf, op het statische LAN-adres...
Een portscan zegt dat poorten 80, 8080 en 1900 openstaan.

Intussen zoekt het ding aan de WAN-kant naar het Ziggo-net (DHCP) maar natuurlijk tevergeefs... geen coax-kabel.

Weet niemand een oplossing?

Nog een aanvulling:

Ik kwam ineens op het bizarre idee om mijn wifi-traffic met de Ubee, die zelf geen web-pages enz. wil doorlaten, via een VPN-verbinding te laten lopen. Die VPN zet ik op bv. de iPhone aan en daarna kan ik draadloos, via die Ubee 5GHz verbinding, overal naar toe!

Rare oplossing, maar het werkt. :frons:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb - als nieuwe abonnee, na klachten over mijn Ubee modem (geen VPN L2TP/IPSec pass-through mogelijk!) - nu eenTechnicolor modem ontvangen. Deze doet het prima, alle poorten incl. de 500 UDP die door de Ubee geblokkeerd werd worden nu netjes doorgegeven aan mijn Synology NAS/VPN-server. En de radio is ook een stuk beter, scheelt ca. 8dB.

Nu heb ik dus een Ubee over.... en mijn idee was om die als wireless access point in te richten.

Met andere routers en ook met ADSL-modem/routers ging het altijd van een leien dakje: gewoon DHCP-server en firewall uitzetten, UTP-kabeltje (straight) in een LAN-poort en klaar. Maar met deze Ubee werkt het niet.

De radio's zenden netjes uit, en met de telefoon kan ik ook inloggen op beide frekwenties, maar er is helemaal geen verbinding met de rest van het netwerk of met internet mogelijk.

Heeft iemand misschien betere ervaringen met de Ubee als WiFi AP?

Heb je geen verzoek gehad om de ubee terug te sturen? (Zo nee, gewoon blijven gebruiken). Het modem is namelijk in bruikleen en blijft eigendom van ziggo.
pvd
 
Heb je geen verzoek gehad om de ubee terug te sturen? (Zo nee, gewoon blijven gebruiken). Het modem is namelijk in bruikleen en blijft eigendom van ziggo.
pvd

Nee, integendeel. Toen ik zelf vroeg of en zo ja waarheen ik het oude modem terug moest sturen zei de klantenservice (leidinggevende aldaar) me dat ik hem mocht 'houden als reserve'.
En nu heb ik er toch een goede bestemming voor...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan