• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ubee evw3200 -ubee evw3200 VPN

Status
Niet open voor verdere reacties.
V

Vincent13

Hallo,

Ik wil een VPN opzetten tussen mijn netwerk en dat van familie zodat we kunnen gamen in één netwerk en bestanden kunnen delen.

Het verbaast mij dat anderen dit niet zouden willen. Dit lijkt mij een leuke feature van de site 2 site functie in de ubee router. (Ik begrijp trouwens wel dat je je netwerk op deze manier echt open zet voor anderen.)

Heeft iemand anders dit al eerder gedaan en ging het makkelijk of niet.
Ik begrijp dat je wel twee verschillende ipscopes moet hebben om dit goed te laten werken zonder NAT.

ik hoor graag van jullie. Als het mij gelukt is zal ik posten hoe het is gelukt!

Groeten,

Vincent
 
Leuke lastige feature. Installeer gewoon (gratis) Hamachi, veel gemakkelijker.
 
Daar staat over vermeld:
Conclusion
Hamachi is a great solution to establish safe, private P2P connections between two computers; unfortunately it's not as easy to use as it seems at first sight.
Dus het gaat alleen tussen twee computers. Aan beide kanten zullen ze dus steeds aan moeten staan. En je kunt ook niet even de IP camera op dat andere netwerk uitlezen, of de netwerkdisk op dat netwerk benaderen.
Het voordeel van een tunnel tussen routers is natuurlijk dat ze altijd aan staan.
 
Ehhh, correctie: tussen 2 of meer computers. Maar ze willen toch samen gamen, dan lijkt me ook dat die machines aan staan ? En wat heb je aan een VPN verbinding voor het gamen als de pc uit staat ?
Als je netwerk devices van de andere wilt gebruiken (nas, ip camera) kun je 1 pc als gateway instellen. Dat is hetzelfde als met andere vpn verbindingen. Maar dan zonder firewall of router configuratie. Lekker simpel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan