UBEE EVW3200 reset zich telkens

  • Onderwerp starter Ikweethetnietmeer
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
I

Ikweethetnietmeer

Sinds ik een nieuwe WIFI modem heb gekregen van Ziggo, word deze router telkens spontaan gereset. Wat mij opvalt is dat dit gebeurd tijdens het downloaden. Ik heb hier al meerdere malen over gebeld en vanmorgen is er een nieuwe Modem neergezet en die heeft hetzelfde probleem.

Internet werkt prima maar zodra ik vanaf een nieuwsgroep iets wil downloaden reset de modem zich telkens vanzelf, meerdere malen al voorgekomen dat hij de instellingen terugzet naar fabrieksinstellingen.

Ik weet dat er al meerdere klachten hierover zijn maar heb nog geen juiste oplossing kunnen vinden

HELP HELP HELP
 
Sinds ruim een week heb ik ook last van een router die telkens die uitvalt en/of zichzelf opnieuw opstart.
's Morgens en 's middags is dit stukken minder dan 's avonds en in het weekend. Het komt dus vaker voor tijdens de spitsuren op het internet.
Wij wonen in een vrij nieuw en modern appartementencomplex. Het is hier dus wel druk met modems, routers enz. Ik heb sinds januari de Ubee 3200 en dit ging telkens perfect tot voor anderhalve week. Via een wifi analyser op mijn smartphone zie ik soms wel 20 wifi verbindingen op de plaats waar de Ubee 3200 zich bevindt. Heb ook al van kanalen gewisseld maar dat heeft niet geholpen.
Iemand enig idee of een oplossing?
 
Je kunt overwegen een premium router / wifi te kopen (linksys, netgear, asus). Denk dan wel aan prijzen boven de 100 euro. Vervolgens laat je de router / wifi door de helpdesk van Ziggo uitschakelen en plaats je de eigen router achter het Ziggo modem (poort 1).
 
Breng het aantal verbindingen met Usenet terug - probleem opgelost?

Sinds ik een nieuwe WIFI modem heb gekregen van ZIGGO, word deze router telkens spontaan gereset. Wat mij opvalt is dat dit gebeurd tijdens het downloaden. Ik heb hier al meerdere malen over gebeld en vanmorgen is er een nieuwe Modem neergezet en die heeft hetzelfde probleem.

Internet werkt prima maar zodra ik vanaf een nieuwsgroep iets wil downloaden reset de modem zich telkens vanzelf, meerdere malen al voorgekomen dat hij de instellingen terugzet naar fabrieksinstellingen.

Ik weet dat er al meerdere klachten hierover zijn maar heb nog geen juiste oplossing kunnen vinden

HELP HELP HELP

Ik heb precies hetzelfde probleem en ook mijn UBEE EVW3200 (EWV320B) was de weg kwijt - Ik heb er ca. 20 apparaten op aangesloten en wist niet waar het probleem vandaan komt. Ik heb alles uiteengezet, de router teruggezet naar de fabrieksinstellingen en alleen mijn iMac aangesloten om het probleem in kaart te brengen.
Toe ik via Usenet een download opstartte bleek het probleem (reset) zich om de 5 minuten voor te doen :cry: (waarbij de download-snelheid via Wireless tussen de 8,5 en 9.8 MB/s varieerde) - Ik gebruik Astraweb als mijn usenet provider, want dat heb ik maximale bandbreedte beschikbaar voor downloads via Usenet zonder dat de bandbreedte wordt geknepen. Ik heb bij Astraweb 20 verbindingen tot mijn beschikking, en bij 5 verbindingen maximaliseer ik al de bandbreedte tot max 10 MB/s via wireless Mijn usenet client (NZBVortex) was ingesteld op 20 verbindingen en nu staat het vast op 5. Het probleem doet zich nu niet meer voor. De router is nu al een paar uur in de lucht. Inmiddels zijn er 3 ipods, 4 telefoons, 3 ipads, 2 AppleTVs een televisie, een wii, een printer en 5 computers opnieuw verbonden en loopt er een download van 100GB totaal - Ik denk dat ik mijn probleem heb opgelost... misschien dat ik hiermee anderen kan helpen? :thumb up:
Ik hoor graag of dit het reset probleem voor anderen ook oplost. Ik zal over een tijdje nog eens bevestigen of het probleem inderdaad (ook op de lange termijn) is verholpen.
 
Hebben julilie al eens naar de bijgeleverde voedingsadapter gekeken ? Die van mij geeft 2 A bij 12 V en ik heb geen problemen.
 
Ik download via Xtreme Usenet.
Maar ook als ik niets aan het downloaden ben en niet verbonden met met Xtrem Usenet verbreekt hij op onregelmatige tijden de verbinding en start opnieuw op.

Het verhaal van de voeding heb ik vaker gehoord.
Mijn adapter levert ook 2A maar sommige zeggen dat een sterkere voeding ook wel eens het probleem op wil lossen.
Ik moet nog ergens een instelbare adapter hebben liggen en zal die eens aansluiten. Wie weet lost dat het probleem hier op.
 
Zijn de signaalwaardes wél goed? Als het upstreamlevel te hoog of het downstreamlevel te laag is dan herstart het modem namelijk ook wel eens.
Kan zijn dat bij het vervangen de coaxkabel beschadigd is.
 
Dit zijn de down- en upstreanwaardes. Geen idee of dit correct is.
Overigens is de snelheid helemaal ok zoals het hoort als de verbinding er wel is.

Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Modulation Frequency Power SNR
1 Locked QAM256 228000000 Hz -1.9 dBmV 39.4 dB
2 Locked QAM256 236000000 Hz -1.8 dBmV 39.5 dB
3 Locked QAM256 244000000 Hz -1.9 dBmV 39.4 dB
4 Locked QAM256 252000000 Hz -2.2 dBmV 39.4 dB
5 Locked QAM256 260000000 Hz -1.3 dBmV 39.4 dB
6 Locked QAM256 268000000 Hz -1.7 dBmV 39.4 dB
7 Locked QAM256 276000000 Hz -2.0 dBmV 39.3 dB
8 Locked QAM256 284000000 Hz -2.3 dBmV 39.0 dB

Correctables Uncorrectables
2 0


Upstream Bonded Channels
Channel Lock Status US Channel Type Symbol Rate Frequency Power
1 Locked ATDMA 5120 Ksym/sec 44500000 Hz 43.5 dBmV
2 Not Locked Unknown 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
3 Not Locked Unknown 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
4 Not Locked Unknown 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
 
Volgens mij kan het ook met de laatste firmware update te maken hebben. Sinds deze update heb ik ook last van re-startende modems.

Last is gelukkig sterk uitgedrukt omdat ik er nog nooit bewust last van gehad heb. Wel zie ik in het modem dat de on-line time niet meer boven de 2 dagen uitkomt. En bij dit restarten gaat van één invul veld de waarde verloren. I het begin logde ik steeds weer in om dit te herstellen, maar nu het probleem blijft heb ik dit opgegeven.

Met de vorige firmware werd die on-line time gewoon groot omdat hij nooit re-starte. Overigens blijven bij mij wel de meeste instellingen behouden bij zo'n re-start, op één na.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hopen dat Ziggo daar snel iets aan doet dan.
@Frank64 : de signaalwaardes zien er prima uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan