• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee EVW3200 en lacie 2big nas

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MuitE

Hallo, ik ben sinds kort de eigenaar van een Lacie 2big nas. Als ik deze bekabeld aansluit op mijn ubee modem valt mijn gehele internet in huis weg. Wanneer ik de nas uitzet en de modem reset heb ik weer internet.
Heeft iemand hier ervaring mee en hopelijk een oplossing voor?

Met vriendelijke groet
 
Heeft die NAS soms een dhcp server die aan staat ? Of heeft de NAS een vast ip wat gelijk is aan je Ziggo router ?
 
Hoi CeeS, ja het is volgens mij wel een dhcp server.
Vanmorgen heb ik de nas gereset en ben ik weer van voor af aan begonnen. Na de reset had ik internet terwijl die aan stond. Het ging vooral om de het verkrijgen van externe toegang tot de nas.
Zodra ik op de laptop iets verander in het dashboard van de nas slaat de verbinding op hol.
Hoe precies weet ik niet maar het is Gelukt :applause:
Het bijft uiteraard wel vreemd dat je internet verbinding weg valt.

Groet

MuitE
 
Als de NAS ook een DHCP server heeft aan staan neemt die de verbinding van je aangesloten laptop's e.d. over. Dat mag dus niet, want dan heb je geen internet meer vanaf je laptops. Er mag maar 1 DHCP server aan staan in je netwerk en die zit in je modem/router. In de NAS moet je die dus uit laten staan.

Voor externe toegang vanaf het internet moet je port-forwarding instellen in je router zodat de juiste poort naar je nas doorgezet wordt. Afhankelijk wat voor toegang je wilt hebben en voor wie. Maar dat moet wel in de handleiding van je nas te vinden zijn.
 
De externe toegang is ook gelukt en ik kan inderdaad die dhcp server uitschakelen door het op handmatig te zetten.
Ik zal er later eens mee aan de slag gaan.
Tot zover in ieder geval bedankt voor je snelle reacties en mocht ik er niet uit komen dan hoor je nog van me...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan