• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee EVB3200 van 2.4 naar 5 Ghz?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter wageral
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wageral

Deze week ontving ik een Ziggo nieuwsbrief met o.a. tips om m'n Wifi sneller te maken. Eén van de tips was om de frequentie van de "802.11 Band" van 2.4 naar 5.0 Ghz om te zetten. Welnu, dat heb ik geprobeerd maar als ik het modem daarna opnieuw opstart krijg ik geen verbinding meer, de wifi werkt dan totaal niet. Twee lampjes aan de rechtervoorkant kant van de Ubee ( DS en US ) blijven knipperen. Doe ik iets fout cq zie ik iets over het hoofd?

Mocht er iemand tips hebben hoe ik m'n Ubee naar 5 Ghz krijg hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor eventuele tips.

Ger
 
5 GHz is inderdaad vaak sneller. De voornaamste reden is dat die band veel minder druk is. Ik ben recentelijk met een wifi analyser door de buurt gelopen. Ik heb 100 netwerkjes gezien, en er zaten maar 2 van 5GHz tussen. (Waarvan één van mij. :))

Ik haal ook een dubbele snelheid op 5 GHz omdat ik daar wel dubbele kanalen kan gebruiken.

Nadeel van 5 GHz is echter dat veel cliënten dat nog niet ondersteunen. En het bereik is veel kleiner. Hoewel dat laatste enigszins goedgemaakt wordt door minder storing.

Overigens zouden die twee ledjes aan de linkerkant (Up en Down speed van het internet) niet mogen veranderen als je alleen wifi instellingen aanpast. Dus daar lijkt me meer aan de hand.
 
Ik heb em ook ff op 5 ghz gezet maar mijn lg l7 kan dan geen verbinding maken...
 
Als ik em op 5 ghz krijg ik geen verbinding... Ook wifi anylizer vindt em niet...
 
Ondersteunt jouw wifi adapter wel de 5Ghz? Mijn laptop heeft alleen ondersteuning voor de 2.4 Ghz. terwijl mijn Ipad2 wel beide frequenties ondersteund.
 
Laptop moet ik nog proberen, ik werk zelf met een vaste pc. Maar mijn mobiel pakt em niet, lg l7.
 
Nee, dan zul je toch een LG Optimus Vu II moeten kopen :rolleyes:
 
Volgens de specificaties op de LG website heeft deze telefoon geen 5GHz.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan