• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UBEE en DHCP

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rayadam

Heren,

In mijn Ziggo Modem staat DHCP uit, de DHCP wordt geregeld via mijn NAS. (met dank aan).

Nu heb ik een vraag

Als ik een verbinding maak met UTP/VAST, heb ik met internet nergens last van, zodra ik op de WIFI overga met een laptop / IPAD of andere draadloze verbindingen dan lijkt er wel een slot op bepaalde dingen te zitten. Ik kan bijvoorbeeld op mijn laptop geen update meer draaien met de virus scanner, hij zegt gewoon dat er geen internet is. Tom Tom vraagt ook om verbindingen die er niet zijn.

Het rare is als ik normaal naar telegraaf.nl ga dan doet deze het wel.

Verder de Playstation is ook direct aangesloten via een kabel, alleen de PSN valt af en toe uit.

In het Ziggo modem moet denk ik iets aangezet of ingevuld worden waarbij je toestemming geeft aan de draadloze apparaten om volledige verbinding te maken met internet zonder restricties
 
En als je dhcp in je nas uitzet en in het ziggo modem aan, werkt het dan wel ?
 
Dan wel, maar mijn nas heeft niet voor niets die functie. Zou het ubee modem het niet aankunnen
 
Je router heeft ook niet voor niets die functie.
Als het alleen gaat "omdat het kan" dan zou ik de dhcp van de nas weer uitzetten en gewoon die van de router gebruiken.
Lost een hoop problemen van je op.
 
Dat is een bekend probleem. Op de een of andere manier geeft de Ubee het IP van je DHCP server niet goed door. Na enige tijd kiest mijn laptop een 'random' IP in de verkeerde range zodat hij nog steeds niet het internet op kan. Bij mij is het echter wel zo dat mijn laptop na ca 30 a 45 seconden alsnog zijn correcte IP krijgt en dan heb ik ook geen problemen meer.

Het probleem is weg als je op je cliënten een vast IP instelt. Een vast IP is echter onhandig als je dat apparaat ook in andere netwerken gebruikt.

In mijn geval log ik gewoon op mijn airport in, die geeft de IP adressen wel goed door. :wink:

In de Ubee kun je maximaal 10 IP adressen reserveren, en ik wil er meer vastzetten dus heb ik in één van mijn twee airports dhcp aan staan.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het lijkt me juist geen dhcp server probleem, aangezien het alleen om bepaalde verbindingen gaat en sommige websites blijkbaar wel werken (Telegraaf).

De dhcp server geeft je computer een ip adres en vertelt ook aan de clients wat de dns server is. Waarom je dit door je NAS wilt laten doen snap ik niet, dat is typisch iets wat je je router wilt laten verzorgen.

Wat er wel aan de hand is, is zo niet te zeggen. Je zult dan eerst moeten bekijken welke dns en gateway je computer via wifi heeft staan en beoordelen of daar iets mis gegaan is. Als dat normaal is, kan het nog een firewall issue zijn in de ubee. Of je laptop logt via wifi niet in op je eigen router, maar op een ziggo wifispot of een ap van de buren of zoiets.

Dus via 'ipconfig' in een cmd venster eerst eens kijken wat je laptop ingesteld heeft en dat hier posten geeft misschien meer info.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan