• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ubee en AEx2013 issue

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Beuk23

Hallo allemaal,

Ik heb al jaren @home/Ziggo en heb dit weekend een Airport Extreem aangeschaft om mijn netwerk nog beter te maken :cry: Mijn oude Sitecom kon de snelheid niet geven waarvoor ik betaal :cool:
Echter helaas voor de AE.. het WIFI signaal valt steeds weg als er een beetje internet gebruikt wordt. Heel vaag.
Nu heb ik in diverse fora hier al gelezen over verschillende instellingen.. wat helaas niet helpt.

Is dit een bekend probleem of heb ik een maandagmorgen AEx tepakken ?

de configuratie is als volgt. Ubee EMV3200 modem en een AEx2013
 
Misschien dat de AE van kanaal wisselt terwijl je bezig bent. In het algemeen krijg je met een vast kanaal betere resultaten.

Verder is er op apples site veel discussie over de firmware update van vorige maand. 7.6.1 -> 7.6.3 Bij veel mensen ging de wifi kwaliteit achteruit en werd weer beter na downgraden van de firmware. Ik zelf had niets gemerkt, maar zag in mijn connection log heel veel timeouts en her-verbindingen. Dit begon na de update en was ook weer weg na de downgrade.
Alle oude firmware blijft op je mac staan en je kunt dus alleen downgraden naar versies die al eens op je airport gestaan hebben. (Downgraden doe je door option-klikken op het firmware versienummer in de Airport Utility.)
 
Beste Briolet,

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb de AE al retour gebracht in en geruild voor een Netgear N900. Top apparaat.
Voor het retourneren heb ik wel eerst alle stappen geprobeerd zoals je beschrijft. Dit mocht helaas niet baten. En de persoon van de Mediamarkt vertelde mij dat ik de 3e was die week met WIFI drops op de AE.. :-(

probleem opgelost.

dank je
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan