• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Twin tuner Samsung werkt niet met Ziggo

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

WillyR

Ik heb de SAMSUNG UE40F7000 gekocht omdat die een twin tuner heeft. Je kunt dus het ene kanaal kijken en het andere opnemen. Nou mooi niet bij Ziggo.

Wie weet waar de oorzaak ligt: bij Ziggo of bij Samsung. Ik denk bij Ziggo.

Ik baal hiet behoorlijk van, want de enige reden om zo'n dure tv te kopen was de twin tuner functionaliteit.

gr
willy
 
Het is een beperking van de tv helaas. De tv kan maar op één tuner tegelijkertijd een signaal decoderen.
Je kan dus niet tegelijk een gecodeerd signaal kijken op de ene tuner en een gecodeerd signaal opnemen met de andere tuner.
Je kan wél tegelijkertijd een ongecodeerd signaal opnemen en een gecodeerd signaal kijken.
Ziggo kan hier dus niets aan doen (behalve dan alle zenders niet meer te coderen :wink: )
Antwoord gevonden op tweakers
 
Twin tuner en Ziggo

Klopt dat wel? Er zitten twee tuners in de TV. Het decoderen doet de ci module, dus het is geen probleem van de TV. Dit zeg ik ook omdat ik vandaag een advertentie van dezelfde TV tegen kwam, waarbij onder het hoofdstuk twin tuner opgemerkt werd dat dit alleen werkt bij UPC. Het lijkt dus bekend te zijn dat dit niet werkt bij Ziggo.
 
Weer dus een kwestie van goed inlezen in de materie voordat je tot aanschaf van een product overgaat !
 
waarbij onder het hoofdstuk twin tuner opgemerkt werd dat dit alleen werkt bij UPC.

Het “werkt” bij UPC omdat deze het basispakket onversleuteld doorgeven. “Werkt” omdat je nog altijd niet van twee versleutelde zenders kunt opnemen, dus blijf je altijd zitten met beperkingen. Je kunt dit zelf ook proberen dat het op deze manier werkt: als je een opname maakt is Nederland 1 altijd beschikbaar, als je Nederland 1 opneemt kun je alle zenders kijken.
 
Het werkt, en daar was ik al achter, alleen met Ned 1. Dan kun je wel Ned 1 opnemen en het andere kanaal kijken. Voor de rest dus niet.

Kan ik wel een digitaal kanaal (gecodeerd) kijken en tegelijk een analoog kanaal opnemen?

En ik heb mij wel degelijk ingelezen, maar als je een apparaat koopt waar mee geadverteerd wordt dat het een twin tuner is, dan mag je toch wel verwachten dat het ook werkt. Op de site van Samsung staat niet dat het niet werkt bij Ziggo.

Waarom codeert Ziggo trouens wel en UPC niet?
 
Ziggo, twin tuner en Samsung: dat werkt dus niet

.....en inderdaad PIP werkt dus ook niet. En dat geeft Ziggo en of Samsung ook niet aan. En de Samsung is nog wel door Ziggo gecertificeerd. Waardeloos. Ik ben er goed klaar mee.

Tot gisteren keek ik altijd via de PC met drie tuners, twee analoog en 1 digitale tuner (anysee E30) met smartcard. Toen kon ik tenminste nog 1 digitale zender kijken en de andere analoge zender (of zelfs 2) opnemen. Dat kan nu niet meer. ik geloof dat ik mn oude set maar weer van de zolder ha en de Samsung op MP zet.

Goodbye Ziggo, Samsung en alle anderen die dingen verkopen die niet werken en of consumenten onvolledig informeren!
 
Inderdaad Ziggo naait zijn klanten. Wanneer men een Cisco of Humax via Ziggo koopt dan is de software in Duitsland veranderd zodat deze bijvoorbeeld geen verbinding met je netwerk kan maken. Als je vervolgens Ziggo belt en vraagt waarom dit niet kan vertellen ze je dat er ooit misschien nog wel een software update komt maar het nu technisch nog niet mogelijk is. Zo snel mogelijk weg bij Ziggo is het beste.
 
Staat er dan ergens dat een tv met meer dan 1 dvb-c tuner gecertificeerd is om te werken met een ci+cam die meer dan 1 kanaal, op hetzelfde moment, kan decoderen? Hoezo onvolledig informeren? Jij hebt je hier niet goed ingelezen op dit forum anders had je het geweten.

.....en inderdaad PIP werkt dus ook niet. En dat geeft Ziggo en of Samsung ook niet aan. En de Samsung is nog wel door Ziggo gecertificeerd. Waardeloos. Ik ben er goed klaar mee.

Goodbye Ziggo, Samsung en alle anderen die dingen verkopen die niet werken en of consumenten onvolledig informeren!
 
Doen jullie eigenlijk nog wel iets anders dan TV kijken ? Er is meer op deze aarde te doen !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan