• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Tweede basisstation als repeater?

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

willempie93

Hallo mensen,

sinds afgelopen week hebben we een nieuwe huistelefoon van Ziggo gekregen (powered by Gigaset). Nu is ons huis vrij lang en het bereik niet al te best ondanks dat het een DECT telefoon is.
Nu is mijn vraag of het mogelijk is om een tweede (identieke) basisstation aan te sluiten als soort van repeater, dus een splitter tussen de kabel die uit de modem (alles-in-1) komt en de twee basisstations? Dus bij wijze van 1 voor in het huis en 1 achter in het huis?
En kan je dan nog intern bellen? En moeten alle toestellen (totaal 3) op beide stations aangemeld worden en gaan de toestellen dan over op het dichtstbijzijnde station zodat je altijd optimaal bereik hebt? Of is dit gewoon simpelweg niet mogelijk?

We hebben namelijk 2 basissations met toestellen gekregen van Ziggo. Als het niet mogelijk is zouden we dus een DECT repeater moeten kopen.

Ik zie een reactie tegemoet!
 
Een basispost doet alleen dienst als basispost. Je zou een telefoonlijn op beide basisposten parallel kunnen zetten. Dan bellen wel alle posten, maar de handsets zijn aangemeld op hun eigen post en je kunt niet doorverbinding tussen de posts of onderling bellen, tenzij ze op dezelfde post zitten. Wat je nodig hebt is een losse repeater van gigaset.

Wat misschien ook mogelijk is, is je basispost ergens halverwege neer te hangen zodat je wel bereik in het hele huis hebt ? Anders zul je toch een repeater moeten kopen ben ik bang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan